Comisia pt asigurarea calitatii

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

Comisia pt asigurarea calitatii

Mesajde danabalauta » 08 Sep 2007, 17:54

Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine in ceea ce priveste continutul raportului de autoevaluare al unitatii de invatamant. Toate unitatile de invatamant trebuie sa depuna un astfel de raport pana pe 15 octombrie la ARACIP. Cu toate ca am studiat foarte multe materiale, concret nu stiu ce am de facut. Va multumesc!
danabalauta
 
Mesaje: 2
Membru din: 02 Mar 2007, 20:04

Mesajde emese_d » 08 Sep 2007, 18:20

emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov

Mesajde gabisirbu » 08 Sep 2007, 23:03

De unde stii ca trebuie trimis raportul pana in 15 octombrie? Noi nu stim nimic despre asta.
gabisirbu
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Feb 2006, 19:44

Mesajde emese_d » 09 Sep 2007, 00:01

Scrie in Nota catre ISJ. Se predau rapoartele la ISJ intre 1-10 oct. 2007, dupa care ARACIP va solicita "unele" dintre acestea.
emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov

Raport ARACIP

Mesajde ani23 » 04 Noi 2007, 13:11

Din cate am citit pana in prezent, am inteles ca trebuie sa trimit raportul anual la inspectorat, nu la ARACIP. Cine l-a trimis pana acum, poate sa-mi spuna exact unde trebuie sa-l trimit? Multumesc.
ani23
 
Mesaje: 1
Membru din: 05 Sep 2006, 09:37

Mesajde mi_bios » 18 Noi 2007, 13:28

Termenul a fost 22 octombrie, asadar, anul acesta ati scapat!
Au trimis raportul la ISJ doar scolile carora li s-a cerut, pentru a fi trimis mai departe la ARACIP.
Avatar utilizator
mi_bios
 
Mesaje: 185
Membru din: 10 Ian 2007, 18:58

inter-asistente

Mesajde simona_ciobanu » 26 Noi 2007, 19:57

Una dintre problemele spinoase...as zice de la noi din scoala o reprezinta aceasta completare a fisei de evaluare de la finalul unei activitati didactice. Fac parte din comisia de evaluare si conform regulamentului aprobat de Consiliul de administratie se probeaza calitatea si prin intermediul asistentelor.
Intrebarile mele...
Cat de pertinenta e anuntarea acestor asa zise "inspectii" (termen preluat din discutiile colegilor)?
Cine le poate efectua?
Se poate ca un cadru didactic sa refuze aceste asistente? (pentru ca.. exista cazuri)
Exista acte care atesta faptul ca o asistenta se face doar de un dascal "mai mare in grad"? (e doar o asistenta)
E necesar si proiectul de lectie in cazul acesta?
Dragi colegi in cunostinta de cauza, cum procedati? Tare mi-ar prinde bine o "luminare"...
Eu inteleg ca trebuie sa punem toti umarul la mai binele scolii, in slujba copilului. Dar apar intai orgoliile...
simona_ciobanu
 
Mesaje: 21
Membru din: 19 Ian 2007, 21:16

Mesajde camifb » 26 Noi 2007, 21:14

Intervin in discutie pantru ca si eu sunt intr-o situatie asemanatoare: de anul acesta sunt sef de arie curriculara si, conform metodologiei trebuie sa fac asistente la ore. Problema este ca eu sunt cea mai tanara din arie si, evident cea mai mica in grad(si am in arie si directorii), dar nimeni nu mi-a spus ca nu pot face asistente. Ba chiar azi la sedinta de catedra am discutat stabilirea lor. Si la noi se anunta asistentele tinand cont ca si inspectiile de grad se anunta... :P
Noi am procedat la fel si anul trecut si la verificarea comisiei judetene am iesit bine. Acum asteptam evaluarea externa din alt judet.
Există două lucruri care îi motivează pe oameni să urce spre succes: inspirația și disperarea. Tony Robbins
http://www.info-hobby.ro
camifb
 
Mesaje: 456
Membru din: 08 Feb 2007, 22:51
Localitate: Deva

Mesajde mioanghel » 27 Noi 2007, 00:55

Am urmarit discutiile si vreau sa fac unele comentarii care sunt pareri personale sau interpretari personale ale parerilor altora:
La consfatuirile de inceput de an scolar, la noi in judet s-a specificat ca inspectiile efectuate de membri Comisiei de asigurare a calitatii se pot face si doar pe componente: odata la verificare, alta data la predare sau in alta zi la evaluare s.a.m.d. Este indicat ca aceste inspectii sa fie anuntate.
In alta ordine de idei: toate inspectiile se anunta, inclusiv cele ale ISJ sau ale Serviciului National de Asigurare a Calitatii, deci si cele ale membrilor Comisiilor din scoala.
O parere personala: in ceea ce priveste planul lectiei, acesta poate lipsi daca se poarta o discutie - in prealabil - si din aceasta reiese faptul ca s-a proiectat lectia, ca se stiu obiectivele si ca nu se improvizeaza. Pe de alta parte bunul simt spune ca, atunci cand esti anuntat, sa te pregatesti exemplar, inclusiv cu proiectele, ca doar proiectarea este capitol distinct in fisa de evaluare a unei lectii.
In ceea ce priveste refuzul unor cadre didactice de a primi la ore membri Comisiei - carora, conform legii, trebuie sa li se puna la dispozitie tot ceea ce considera necesar pentru a evalua calitatea din unitatea scolara respectiva - se poate intocmi un proces-verbal care sa fie semnat de catre aceste cadre didactice si apoi nu mai este nici o probleme. Nu este necesar sa se ajunga la conflicte sau discutii interminabile. La sfarsitul anului cand se face fisa de evaluare a fiecarui cadru didactic invariabil se va tine cont de acest tip de atitudine si deci - in mod necesar - calificativul va fi diminuat. Daca refuza sa semneze procesul - verbal nu cred ca este o probleme in a gasi martori la discutia in care s-a manifestat refuzul, doar aceasta are loc in cancelarie, de fata cu alti colegi si cu membrii Comisiei de asigurare a calitatii din scoala care pot semna ca martori.
Mult succes si multa rabdare si tact va doresc tuturor.
mioanghel
 
Mesaje: 1986
Membru din: 10 Mar 2007, 19:52

Despre Comisia de evaluare

Mesajde simona_ciobanu » 27 Noi 2007, 08:27

Multumesc pentru lamuriri. Ideea este, asa cum precizati si d-voastra, sa nu cream conflicte intre noi, ci sa vedem CUM sa facem bine, impreuna activitatea didactica si evaluarea acesteia sa fie pe masura.
Noi doar de anul acesta ne-am apucat serios de treaba si ca in orice inceput exista si opozitii si nedumeriri (iar tone de hartii...?)si acceptare.
In ceea ce ma priveste am incercat aici sa aflu cum procedati si m-am mai lamurit. Mult succes tuturor!
simona_ciobanu
 
Mesaje: 21
Membru din: 19 Ian 2007, 21:16

proceduri

Mesajde mysticflower » 19 Ian 2008, 12:58

Buna ziua!


Marti, am fost anuntata acum vineri in cancelarie de catre doamna profesoara din comisia de calitate din scoala ca imi va veni in inspectie la clasa a 12 si sa ma pregatesc. As dori sa stiu care sunt procedurile corecte legate de aceasta inspectie.

Sunt in al 3lea an de invatamant si nu prea stiu si nu ni se spunn multe, mai ales drepturile noastre. In inspectie vine cine vrea? poti refuza inspectia? poti alege cine sa vina? Poti contesta inspectia? Pana cand se poate face inspectia de calitate in acest semestru? La GSI ce fel de model de raport trebuie sa se foloseasca? Ar mai fi altceva ce ar trebui sa stim?


Multumesc si scuzati valul de intrebari:)
mysticflower
 
Mesaje: 5
Membru din: 18 Noi 2007, 16:24


Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori