Posibila corigenta - va rog ajutor

Un forum dedicat discutiilor intre elevi si profesori. Ai ceva de spus? Te asteptam aici.

Posibila corigenta - va rog ajutor

Mesajde Mihai1009 » 06 Mai 2014, 16:39

Buna Ziua ! Sunt elev in clasa a XI-a la profilul Stiinte ale Naturii si sunt in pericol de a ramane corigent la BIOLOGIE , gratie notelor "foare bune" pe care le-am primit in semestrul II al acestui an scolar . Cu chiu , cu vai , mi-a iesit primul semestru media 5 la BIOLOGIE , dar problema este semestrul acesta . Toate mediile mele sunt foarte bune : o medie de 7 , o medie de 8 si restul de 9 si 10 in semestrul I , inafara de cea de la biologie . In fiecare an la rand am luat o mentiune la olimpiadele judetene aducand glorie liceului : pe clasa a IX -a la chimie , pe clasa a X - a la matematica si anul acesta locul 5 ( mentiune ) la chimie .
Doamna profesoara de biologie face materie de medicina , nu materie de profil . Pe mine nu ma intereseaza medicina si asta e o problema . Este foarte strica la notare , invatam mult prea mult si mai in amanunt decat ar trebui si de cat zice programa . Pe langa capitolele intregi , incluzand desene , scheme ... din cartea de biologie pe care o avem si care este aprobata de facultatea de medicina de la cluj , doamna profesoara ne mai preda si in caiete scheme,desene,reactii greoaie,complicate pe care nu le gasesti in nici o carte de biologie .
Astfel in acest semestru am incasat o nota de 1 la un test in care am scris doar o definitie ( NU AM COPIAT si NU O SA COPIEZ niciodata , nu imi place asemenea lucruri ) si o nota de 6 , avand sanse foarte mari sa raman corigent . Nu vad cum as putea sa ies din aceasta problema , pe doamna profesoara nu o intereseaza ca nu vreau sa dau la medicina . La teza din primul semestru si la un test tot din acelasi semestru am primit variante de la facultatea de medicina din Cluj-Napoca . Tin sa mentionez ca la celelalte materii de profil pe semestrul I am urmatoarele medii : matematica - 10 , chimie - 10 , fizica - 9 .
Semestrul trecut profesoara de biologie a lasat 2 corigenti , desi cei 2 au vrut sa raspunda pentru media 5 aceasta a refuzat , spunand ca ai 4 note pe acest semestru , te-am examinat de 4 ori , asta iti este media ... semestrul viitor ai timp sa iei medie mai mare .
M-am gandit sa merg la director , sa discut cu dumnealui sa vad daca exista vreo solutie , daca nu este m-as transfera , dar nu stiu daca este o idee buna . Nu vreau sa spun localitatea din care sunt sau liceul , dar tin sa mentionez ca liceul se afla pe locul 2 in judet , avand rezultate nemaipomenite la nivel national , este un liceu bun , nu este un liceu usor .
Daca m-ati putea ajuta in aceasta situatie as ramane recunoscator , nu pot dormi noptile , m-am si imbolnavit din cauza stresului si nu mai stiu ce sa fac , nu sunt copil problema sau cu acte de indisciplina . Va multumesc anticipat .
Mihai1009
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Mai 2014, 16:25

Re: Posibila corigenta - va rog ajutor

Mesajde coj61 » 06 Mai 2014, 23:04

Mihai, cel mai bine ar fi să încerci rezolvarea acestei probleme împreună cu părinții tăi. Ei au responsabilitatea de a lua legătura cu dirigintele clasei, cu profesorii și cu directorul școlii. Tu ești un elev excepțional la anumite discipline dar, probabil, pe doamna profesoară o interesează doar disciplina pe care o predă dumneaei. Și dacă nu vei putea să o convingi să îți dea șansa de a-ți îmbunătăți situația în timpul semestrului, trebuie să privești cu curaj și o corigență. Vei avea posibilitatea să-i dovedești profesoarei că poți fi bun și la biologie, învățând pentru examenul de corigență. Ești totuși la un liceu cu acest profil.
Curaj! Nu ești primul elev în această situație.Îți vei putea realiza visele cu care ai ajuns la acest liceu, chiar dacă acum ai de trecut un obstacol.
În privința transferului, nu cred că e o idee prea bună. De unde știi că la alt liceu nu există un profesor asemănător?
coj61
 
Mesaje: 18
Membru din: 30 Noi 2009, 20:41

Re: Posibila corigenta - va rog ajutor

Mesajde shak_spawn » 04 Oct 2014, 22:25

Nu stiu daca ai rezolvat sau nu problema, dar cred ca se poate merge si la nivel de inspectorat. Nu mi se pare normala atitudinea profesoarei, in nici un caz nu mi se pare ceva ce ar trebui sa se intample in invatamantul european al secolului 21.
shak_spawn
 
Mesaje: 3
Membru din: 07 Sep 2009, 22:29


Înapoi la Dialog cu elevii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori