Performanța academică

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

Performanța academică

Mesajde valentin-cristescu » 18 Iul 2021, 12:44

Fiind profesor debutant, aș avea rugămintea să mă lămuriți cu privire la așa-numita performanță academică, sintagmă pe care nu prea am întâlnit-o în cursurile și manualele de pedagogie.
O primă nelămurire reiese din înțelegerea termenului și din utilitatea sa. De ce se vorbește la gimnaziu de performanță... academică? De ce nu apare o definiție clară în manualele de pedagogie a academismului la gimnaziu?

DEX-ul oferă două explicații: a) care ține de academie, privitor la academie și b) stil sobru, corect, științific, convențional și rece. Prima nu se poate aplica la gimnaziu, dar pe a doua o înțeleg, căci am experimentat-o și eu în școală, când eram elev. Aș mai adăuga: sec, plat, osificat, monton etc.

Ce este deci academismul și cum îl putem defini la gimnaziu?
valentin-cristescu
 
Mesaje: 6
Membru din: 31 Mar 2017, 09:41

Re: Performanța academică

Mesajde aslanca » 22 Iul 2021, 09:47

Eu am predat foarte puțin timp la gimnaziu, dar aș vrea să îmi exprim totuși punctul de vedere. Eu folosesc sintagma "limbaj academic" tocmai pentru a atrage atenția asupra unei anumite rigori care e bine să existe sau măcar să se știe că exista , chiar și atunci sintagma fiind folosită cu scopul de a destinde atmosfera. Altfel, mi se pare evident o exagerare și o aroganță inutilă să susții că ai putea face o performanță academică la nivel de gimnaziu
aslanca
 
Mesaje: 1
Membru din: 10 Mai 2012, 07:15


Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron