orar

Probleme pe care le intampina profesorii in utilizarea calculatorului. Sfaturi, solutii, pareri.

orar

Mesajde johnny81 » 07 Noi 2006, 23:36

Poate sa ma ajute cineva cu un program de orar?
johnny81
 
Mesaje: 3
Membru din: 15 Oct 2006, 16:29

Mesajde condurachi_i » 08 Noi 2006, 20:43

Eu am folosit pentru generare programul aScTimeTabels....apoi am mai aranjat orele manual...! (este valabil si in limba romana)
http://www.asctimetables.com/
"Intelept este acela care traieste in fiecare zi ca si cum in fiecare zi si in fiecare ceas ar putea sa moara." (Quevedo)
Avatar utilizator
condurachi_i
 
Mesaje: 304
Membru din: 24 Feb 2004, 18:23
Localitate: Constanta

Re: orar

Mesajde julianmuscalu » 29 Aug 2011, 16:46

Si eu am aflat de curând de aSc orar (sau Time Tables) care se găsește de exemplu aici :

http://www.softpedia.com/get/Desktop-En ... bles.shtml

Chiar dacă e Shareware se zice că nu merg DOAR niște lucruri de care nu e neparată nevoie (printare, etc).
Eu l-am instalat (pe o partiție secundară, că n-are mari "pretenții" de instalare) și arată foarte bine - și poți pune foarte multe condiții - chiar e foarte complex.

Se poate folosi și Full ! .. dar trebuie completate toate datele alea în ASM - ceea ce eu n-am făcut niciodată (la școala cu clasele I-VIII unde sunt eu nu se cer toate lucrurile alea să meargă, nu e ca la liceu, să meargă tot ce e pe CD-urile AEL-ul, adică să completez tot în ASM - ar fi o muncă cumplită, cred ..
Pe CD-urile alea e și Time Tables .. n-am verificat totuși, l-am luat de pe Net, așa cum am citit că au făcut și alții ...)

Anul ăsta ar fi al 12-lea orar pe care îl fac, și mă cam săturasem să-l fac manual .. și vroiam să testez acest aSc orar (eu am un program făcut în 1997, în Pascal !! .. doar în anul ăla am făcut cu program .. Dar nu are "interfață prietenoasă" și trebuie completate o groază de date într-un mod destul de incomod ...)

Dacă au făcut mai multi orare cu aSc poate ne dau și nouă niște detalii (cât de cât)

Ce mă deranjează foarte mult e că ți se dă încadrarea completă în ziua deschiderii anului școlar - altceva ar fi dacă s-ar da cu o săptămână în urmă (se fac tot felul de "mişculatii" pe ultima sută de metri, și nu ai încadrarea decât la final ... Foarte deranjant ... De pretențiile unora ce să mai zic, la unii se atinge culmea tupeului ... :( )

Poate dă Dumnezeu și anul ăsta va fi altfel ... :D Dar de ce să facă mereu (aproape) același ins orarul ? De ce nu se face prin rotație, de exemplu ? ... Cei care nu sunt în stare personal să facă orarul să se intereseze să găsească persoane care să-l facă ...
Si chestia e că n-ai nimic de câștigat, adică nu ești "scutit" de ceva dacă faci orarul ... (poate în alte părți să fie altfel - eu n-am avut decât de pierdut ... Am început mereu anul școlar cumplit de obosit) ... Iar noi "ăștia cu calculatoarele" mereu suntem luați de către majoritatea celorlalți să le facem câte ceva la calculator ... se abuzează prea mult .. Cu mult, mult tupeu ... De unde atâta tupeu la profesori ? In general profesorii nu prea au tupeu .. Dar la orare și calculatoare văd că e altceva ... De foarte multe ori regret că am pus mâna măcar o dată pe un calculator (.. prima dată era în 1988, la începutul facultății ... Dacă aș fi știut ce va urma .. he-hei ... Că n-am fost în stare să mă duc în USA și să mă ocup acolo de pasiunea asta (programarea) .. Dar chestiile de birotică sunt dezgustătoare, nu le suport ... ce, m-am făcut secretar ?..)

Acuma .. asta e ... Dar nu ştiu de ce nu "văd" să se amelioreze lucrurile în Învățământ (asta e altă discuție, dar eu nu înțeleg totuși de ce elevii sunt din ce în ce mai puțin dispuși să învețe ceva ... Toți vor să fie Becali, Borcea .. etc .. Dar să nu intru în alte subiecte ...)
Iulian M
Avatar utilizator
julianmuscalu
 
Mesaje: 10
Membru din: 14 Aug 2007, 17:20
Localitate: România


Înapoi la Probleme IT&C

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori