Noul Didactic.ro - impresii, opinii, sugestii

Anunturile administratorilor, regulament, sugestii, propuneri, intrebari despre functionarea site-ului

Re: Noul Didactic.ro - impresii, opinii, sugestii

Mesajde vasilefusa » 27 Iul 2010, 18:59

Nu imi place deloc noul site!
vasilefusa

Mesajde viocro » 29 Iul 2010, 10:52

Mai întâi doresc să-mi cer scuze, poate chiar iertare, doamnei Angela Ilaş pentru că nu am răspuns solicitării făcute, dar mai ales pentru laşitatea ruşinii de a recunoaşte că nu am ştiut cum să răspund prin poşta electronică. Solicitarea m-a bucurat şi măgulit, dar nu am făcut dovada priceperii de a mă ridica la înălţimea ei.
Apoi, trebuie să recunosc faptul că mesajul de mai sus m-a făcut să zâmbesc: şi eu am avut ceva din reţinerea de a accepta o schimbare a formatului site-ului. Mi s-a părut că forma actuală este ca o ,,marcă" distinsă , de o eleganţă simplă, dar potrivită materialelor pe care le găzduieşte. Un anumit conservatorism mă face să fiu reţinută la schimbări, la forme încărcate şi la asemănări cu alte site-uri. Dar noul format are multe facilităţi noi, idei deosebit de bine venite pentru a ne uşura munca. Trebuie să recunoaştem că s-au adunat foarte multe materiale, care nu mai sunt atât de simplu de accesat. Salut şi admir munca celor care administrează Didactc-ul şi vor să ne vină în ajutor în acest sens.
Am, însă, şi o idee, s-ar putea să fie năstruşnică şi imposibilă, am avut reţineri să o trimit, dar până la urmă îndrăznesc... Mă întreb dacă nu s-ar putea ca materialele în Power Point, lucrate în Windows 2007, să poată fi trimise în formatul lucrat şi să fie convertite automat în Windows 2003de către un program al ,,sediului" Didacticului şi apoi postate pe site. Asta pentru că, la convertire, dimensiunea materialului se măreşte de peste 10 ori, lucru inexplicabil pentru cei care nu sunt experţi. Este doar o idee izvorâtă din dorinţa de a lucra în Windows 2007, care are mai multe facilităţi în Power Point. Dacă ideea mea frizează absurdu,l îmi cer scuze, dacă însă dovedeşte nepriceperea mea, sunt nevoită să recunosc. Cred însă că sunt mai mulţi în situaţia mea care s-ar bucura de acestă oportunitate.
Mulţumesc mult că existaţi pentru noi, bucurii şi sănătate multă vă doresc!
viocro

Mesajde sorinborodi » 01 Aug 2010, 10:47

Ma preocupa urmatoarea problema: daca se face tranzitia la noua forma a portalului "didactic.ro", va coexista cu vechea (deocamdata, actuala) forma ? Pentru ca ma gandesc la miile de linkuri de pe net care trimit la materialele de pe didactic.ro.
Sau linkurile raman corecte chiar in noua forma ?
https://sorinborodi.ro
sorinborodi

Mesajde iradian » 02 Aug 2010, 14:04

Se vor redirectiona adresele vechi catre cele noi - chiar daca linkurile raman catre paginile vechi, cine da clic pe ele va ajunge pe noul Didactic. E o problema comuna cand se reface un site si de altfel tine de specialitatea mea, deci e totul pregatit de mult timp. :D

E bine totusi ca dupa ce se instaleaza noul site pe http://www.didactic.ro sa modificati linkurile vechi de pe site-uri sau bloguri, in masura in care e posibil. Pana atunci v-as ruga de asemenea sa nu puneti linkuri catre beta.didactic.ro (sau, daca ele exista deja, sa le schimbati dupa lansarea noului Didactic ). Multumesc!
Blog personal: http://teamadetrepte.wordpress.com/
Resurse pentru optimizarea site-urilor: http://halte.ro/
iradian
Site Admin

Mesajde azarmaneche » 08 Aug 2010, 12:47

De ce nu putem sa ne autentificam pe noul site Didactic :?:
Marco Azarmaneche
azarmaneche

Mesajde rofi3 » 10 Aug 2010, 18:19

Pentru a va loga pe beta.didactic.ro trebuie sa aveti un cont creat pe www.didactic.ro pana in octombrie 2009 . Daca contul dvs . este creat ulterior atunci , trebuie sa va inscrieti pe varianta beta si sa va faceti alt cont.
rofi3
Site Admin

Mesajde lauraboamfa » 17 Aug 2010, 13:52

Am intrat si eu azi pe noua versiune propusa de dvs. Este evident mai performanta. Va rog, insa , la inregistrare, printre variantele date la completare sa inserati si profesor pentru invatamant primar ca specialitate la categoria profesori. Raman tot invatator, dar conform ultimei decizii asa sunt incadrata. In rest mai am de invata si eu multe inainte de a ma "juca" cu noua varianta propusa aici. Va doresc succes!
lauraboamfa

Mesajde webmaster » 17 Aug 2010, 14:18

Va multumim pentru sugestia de a include si calitatea de profesor pentru invatamantul primar.
Am primit aceasta solicitare din partea multor utilizatori si vom tine cont de ea.
webmaster
Site Admin

Mesajde viocro » 27 Aug 2010, 11:31

Am intrat astăzi pe Noul Didactic.ro şi am o nedumerire: parcă la vizionarea trecută am găsit şi o rubrică unde putem posta Proiecte. Acum nu am mai găsit-o. Dacă la mijloc este nepriceperea mea, îmi cer scuze, dacă această rubrică lipseşte, vă rog chiar mult de tot să o introduceţi/reintroduceţi, pentru că sunt multe materiale la această secţiune şi ne-ar fi foarte greu să le descoperim printre alte materiale. De asemenea ar fi trebuit să răspund la o întrebare legată de pagina şcolii, dar nu pot nicicum să o deschid.
Totdeauna când fac o intervenţie simt că trebuie să adaug că fac nicicum critică, ci îmi exprim o părere în care pun toată politeţea şi respectul meu pentru cei care fac posibilă existenţa Didactic-ului! Multă sănătate!
viocro

Mesajde invatator » 27 Aug 2010, 12:14

Eu nu mai gasesc rubrica "Descopera noul didactic"; oare de ce?
E Carunta
invatator

Mesajde angelailas » 27 Aug 2010, 15:38

@viocro

Stim ca proiectele sunt importante si nu le-am eliminat.
Pe pagina cu lista disciplinelor de la fiecare nivel de invatamant, ultima rubrica se intituleaza Activitati extracurriculare.
Dand click acolo ajungeti pe pagina Activitatilor extracurriculare. Noi am grupat deocamdata aceasta categorie in 2 subcategorii:
- Sarbatori, traditii,
- Proiecte educationale. Daca denumirea vi se pare prea complicata, putem redenumi ca inainte, Proiecte. Credeti ca ar fi mai potrivit ca Proiectele sa se gaseasca in alta parte?

De asemenea, in timp, am vrea sa adaugam la Activitati extracurriculare o noua subcategorie, Excursii tematice, unde profesorii pot posta informatii utile despre excursiile reusite si interesante (traseul urmat, obiectivele vizitate, activitatile desfasurate de elevi in timpul excursiei si la intoarcerea la clasa etc.), care pot fi surse de inspiratie si pentru alte cadre didactice.

Ce parere aveti? Vi s-ar parea utila?
angelailas

Mesajde angelailas » 27 Aug 2010, 15:47

AT invatator

Am scos de pe site trimiterea catre noul Didactic deoarece am decis sa implementam unele dintre propunerile sugerate de utilizatori. Astfel, in aceasta perioada site-ul este in lucru, iar unele dintre sectiuni nu sunt complet functionale.

Daca doriti totusi sa vedeti modificarile la care lucram si sa ne spuneti opinia despre directia in care mergem, puteti vizita noul didactic la adresa http://beta.didactic.ro/

Asteptam observatiile si sugestiile dvs. cu interes.

Angela Ilas
Product Manager
Email: ailas@intuitext.ro
angelailas

Mesajde viocro » 28 Aug 2010, 16:00

Mai întâi mulţumesc pentru răspuns! Apoi recunosc superficialitatea de care am dat dovadă: trebuia să-mi închipui că proiectele sunt la rubrica Activităţi extracurriculare. Da, este foarte bine şi inteligent că aţi pus acolo proiectele. În primul rând că fac parte din activităţile neobligatorii, în afara programei, dar mai ales pentru că în acest fel se va evita postarea de proiecte de lecţii amestecate cu proiectele educaţionale ( asta dintr-o scăpare că ambele au ca primă parte a titlului ,,proiecte").
Am înţeles că încă sunt fireşti anumite disfuncţionalităţi ale site-ului, dar sesizez totuşi, în caz că nu se ştie, că nu-mi pot accesa pagina personală ( cu ceva timp în urmă reuşeam acest lucru) şi că nu-mi pot schimba datele personale care sunt trecute acolo, pentru că nu sunt ale mele. Nu arde să le schimb musai acum, dar cum am spus mai înainte, poate că sesizarea mea ajută... mulţumesc şi multă sănătate vă doresc!
viocro

Mesajde viocro » 28 Aug 2010, 16:19

Acum chiar pot intra în pământ de ruşine: Am accesat pagina personală foarte uşor.
Dar am descoperit că aţi scos rubrica Diverse şi aş vrea să ştiu unde se vor împărţi materialele de acolo. Pentru că într-adevăr acolo sun chiar ... diverse şi ,,căprăriile" sunt mai multe decât rubricile care se află pe noul Didactic. Apoi la Învăţământ primar - Discipline se repetă Limba germană şi Alte limbi materne. Cred că ar fi fost bine ca în loc de Limba germană - bis să puneţi Limba ucraineană. Zic şi eu o idee...Iar în loc de Alte limbi materne-bis să puneţi Diverse. Mă rog, cred că m-am obrăznicit cu sugestiile mele, dar sper să nu vă supăraţi. Chiar că trebuie să vă fie tare greu la ce v-aţi înhămat.
viocro

Mesajde iradian » 30 Aug 2010, 13:44

Am scos Diverse de când am început să restructurez secţiunea, tocmai pentru că erau toate amestecate pe acolo. Nu era nici pe primul beta iar materialele s-au cam împărţit deja, majoritatea sunt la Fişe şi la Proiecte. :)
Blog personal: http://teamadetrepte.wordpress.com/
Resurse pentru optimizarea site-urilor: http://halte.ro/
iradian
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Despre site