Notiuni stiintifice la elevi din ciclul primar

Notiuni stiintifice la elevi din ciclul primar

Mesajde marinela » 14 Ian 2005, 23:00

Impreuna cu doua doamne invataoare am initiat un ptrogram la noi in scoala cu titlul din topc. Eu sunt de parere ca un elev al secolului 21-lea stie mai multe si poate sa inteleaga notinu mai noi si mai moderne despre lumea din jurul lor. Prima lectie este despre "materie" notiune care in fizica si filozofie inseamna tot ce exista in jurul nostru. Eu am propus aceasta lectie. Imi cer iertare, dar este prima data cand ma adresez unor copii. Eu am predat fizica numai la liceu.
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre idee in general si despre lectie in general. Va multumesc.
Avatar utilizator
marinela
 
Mesaje: 263
Membru din: 20 Dec 2003, 19:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde alena » 14 Ian 2005, 23:28

Ai curaj Âşi mergi mai departe! Copiii sunt foarte receptivi dacĂŁ foloseÂşti metode atractive! Eu am avut anul trecut, la clasa a IV-a, un opĂžional intitulat "EducaĂžie ecologicĂŁ" unde am vorbit despre câte în lunĂŁ Âşi în stele Âşi am relizat lucruri foarte frumoase. Marea mea nemulĂžumire este cĂŁ nu am o camerĂŁ video sĂŁ imortalizez toate aceste activitĂŁĂži.
alena
 
Mesaje: 194
Membru din: 02 Ian 2005, 12:21
Localitate: Galati

Mesajde medaiml76 » 15 Ian 2005, 11:58

Avand in vedere ca elevii au accesul la informatie mult mai mare (si fiecare generatie e"cu 5 minute mai desteapta decat cealalta"datorita acestui lucru), sunt convinsa ca rezultatele vor fi extraordinare.
Va dau un exemplu: anul trecut (la clasa I) am avut ca tema la transdisciplinare "Universul- lumea in care traim". Am fost uimita sa aflu cate stiau elevii mei! Si cat au fost de incantati de ceea ce le-am prezentat! Tema s-a si prelungit mai mult decat preconizasem.
Aflasera multe lucruri dintr-un serial de desene animate, datorita caruia stiau chiar si notiuni stiintifice. Deci mai exista si desene educative.
Deci...spor la treaba! :lol:
medaiml76
 
Mesaje: 61
Membru din: 12 Dec 2004, 12:08
Localitate: Vulcan, Hunedoara

Mesajde marinela » 15 Ian 2005, 13:32

Va multumesc mult. As dori sa urmariti lectia pe care am pus-o la "Materiale" "Invatamant primar" si sa-mi spuneti ce credeti? Multumesc pentru colaborare.
Avatar utilizator
marinela
 
Mesaje: 263
Membru din: 20 Dec 2003, 19:49
Localitate: Bucuresti

Mesajde efodorean » 15 Ian 2005, 14:53

Draga Marinela,

raspund acum solicitarii tale.Dimineata cand am primit mesajul nu aparuse inca lectia despre care vorbesti.

Am parcurs cu interes lectia despre "Materie"(clasa a III-a).
Lectia vine in sprijinul oricarei invatatoare si mai ales in sprijinul copiilor.Ilustratiile pe care le-ai folosit redau corect si diversificat existenta materiei in mediul inconjurator.
Intrebarile pe care le-ai formulat sunt clare,solicita gandirea copilului si ,in ultima instanta,conduc la generalizari.
O singura recomandare:pe viitor sa oferi un spatiu in care elevul sa noteze raspunsurile/observatiile pe care le soliciti.(Este o recomandare "de culise", pentru operativitate )

Felicitari pentru idee si SUCCES in continuare!

Ecaterina Fodorean

P.S.- Si poate nu este intamplator faptul ca si la scoala noastra aceste lectii se predau in echipa.Vezi Prima lectie de laborator.Vor urma si altele.
efodorean
 
Mesaje: 2530
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde mariro » 15 Ian 2005, 15:49

Marinela,
eu de aseara am cautat in toate paginile lectia ta. Abia acum am posibilitatea sa o si vad. Este bine exemplificata in asa fel incat si copiii de clasa a III-a sa inteleaga despre materie. In legatura cu ceea ce stiu copiii, de multe ori am ramas uimita in momentul in care voiam sa le vorbesc despre ceva ce credeam ca sigur nu stiu, veneau cu completari valoroase, adevarate, de pe programele cu desene animate. M-am ambitionat de multe ori sa urmaresc macar un film pe “minimaxâ€
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde medaiml76 » 17 Ian 2005, 08:13

Pe langa raspunsurile extraordinare pe care le-am auzit de la elevii mei, am primit si unul...mai putin stiintific. Stiti cum se numesc oamenii care traiesc la Polul Nord?...Mosi Craciuni. :wink:
medaiml76
 
Mesaje: 61
Membru din: 12 Dec 2004, 12:08
Localitate: Vulcan, Hunedoara


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori