Mobilitate ERASMUS+, nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH000067983

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

Mobilitate ERASMUS+, nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH000067983

Mesajde ioanamihaela_c090b8 » 24 Aug 2023, 19:19

Previzualizează: Mobilitate ERASMUS+, nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH000067983
În perioada 11.07.2023 - 19.07.2023 s-a desfășurat la Malaga, în Spania, cursul "I Tech-Pedagogy", proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
Din partea CJRAE Dolj a participat prof. Mihaela Ioana, alături de alte cadre didactice reprezentând atât unități școlare din mediul urban (Grădinița cu P.P. "Tudor Vladimirescu", Craiova), cât și unități școlare din mediul rural (Școala Gimnazială Pielești), toate sub egida consorțiului creat de CJRAE Dolj. Cursul cu specificul "ICT tools for inclusive education" a fost organizat și derulat de către prof. Ana Șerban.
În cadrul cursului s-au desfășurat atât activități de intercunoaștere, socializare și intercomunicare, cât și activități de informare cu privire la noile tehnologii utilizate în educație și, mai ales, în educația inclusivă. Pedagogia viitorului presupune formarea unor dascăli care să dispună nu numai de competențe didactice, ci și de competențe digitale, astfel încât să poată veni în sprijinul nevoilor și aspirațiilor noilor generații de copii. Pe lângă formarea unor deprinderi de lucru cu noile tehnologii (Blogs, creating a Websites, tools for writing and illustrating stories - Storyjumper - , Adobe Spark, Canva, Filmora, E-Twinning platform etc.), în cadrul cursului s-a dezbătut rolul și impactul AI (inteligenței artificiale) în procesul de predare-învățare-evaluare.
Putem aprecia faptul că acest curs a fost o oportunitate pentru toate cadrele didactice participante, experiența de învățare a fost unică, bazată pe exersarea practică a deprinderilor digitate, pe însușirea de noi informații privind surse / resurse on-line de educație și, mai ales, pe colaborare, lucru în echipă, pe feed-back permanent primit din partea coordonatorului și din partea colegilor. La toate acestea s-a adăugat șansa de a avea acces la o nouă cultură, la noi modele și sisteme educațive și, de ce nu, exersarea și îmbunătățirea abilităților lingvistice și a comunicării interpersonale.
Mulțumim formatorilor (Ana Șerban, Ani Drăghici, Antonio) pentru profesionalism și implicare!
Încurajăm toate cadrele didactice să participe la o astfel de experiență unică de învățare și dezvoltare profesională și personală!
Prof. Mihaela Ioana
ioanamihaela_c090b8
 
Mesaje: 1
Membru din: 20 Aug 2023, 22:38

Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori