Mobilitate Erasmus+ NO. 2020-1-RO01-KA120-SCH-095765

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Mobilitate Erasmus+ NO. 2020-1-RO01-KA120-SCH-095765

Mesajde Chitisor12 » 18 Aug 2023, 11:31

In perioada 06.04.2023-14.04.1013, Școala Profesională Daneți,reprezentată de două cadre didactice,a participat la un proiect ERASMUS+,alaturi de alte câteva unități școlare din mediul rural,in cadrul unui consorțiu inițiat de CJRAE Dolj.
Cele două cadre didactice,reprezentante ale Școlii Profesionale Daneți,Panait Nadia Alina și Chita Alexandra Maria,au participat la cursul "Creativity and Interculturality", desfășurat în Paphos-Cipru,avandu-i că formatori pe Silvia Patru și Ricardo Querido Marquez.
In cadrul cursului, au desfășurat activități despre identificarea și utilizarea unor metode creative în proiectarea și implementarea activităților didactice, activități interculturale (vizitarea unei școli locale, vizitarea unui sat tradițional cipriot) și au învățat cum să realizeze și să organizeze diferite tipuri de proiecte.
Si-au îmbunătățit abilitățile de comunicare, atât cu elevii, cât și cu părinții acestora prin furnizarea de feedback constructiv și echilibrat în diverse contexte. Au învățat despre câteva aplicații digitale care ajută intr-un mod eficient activitățile la clasă, făcându-le mai atractive si interactive pentru elevi ( Padlet, Arloopa). Si-au dezvoltat abilitățile de manageriere a situațiilor comflictuale, atât între copii, cât și între adulți, modalități de atenuare a conflictelor. Au învățat modalități prin care putem implica membrii comunității din care facem parte în sprijinirea actului educațional, dar și în desfășurarea acțiunii de voluntariat. Au fost instruiți despre cum putem implementa și organiza diferite tipuri de proiecte, atât la nivel local, cât și la nivel național și european.
Cadrele didactice spun ca a fost o experiență minunată, în care au trăit și experimentat diverse oportunități de neuitat. Au învățat o mulțime de lucruri noi, si-au dezvoltat abilități care le vor fi utile în cariera didactică. Au legat prietenii cu oameni minunați, cu diferite experiențe din care au învățat foarte mult. Acestea recomanda astfel de experiente tuturor celor care doresc să participe la o astfel de activitate.
Prof. Panait Nadia
Înv. Chita Alexandra
Chitisor12
 
Mesaje: 2
Membru din: 26 Oct 2020, 12:09

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori