Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Discutii legate de invatamant, dar care nu intra la celelalte categorii

Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde sj2602 » 26 Oct 2009, 17:56

Va propun un subiect nou de discutie: Mai merita in ziua de azi sa ne sustinem examenele de grad? Ce avantaje ne ofera ele? Definitivatul este obligatoriu, insa urmeaza gradul 2 si apoi 1, care sunt destul de grele, cu multe inspectii, cheltuieli, si o groaza de stres, in conditiile in care salariile sunt asa cum sunt, si conditiile de lucru....si mai grele. Nu vreau sa ma plang, Dvs, colegii, cunoasteti situatia. Incepand de la salariile mici, copiii tot mai needucati impreuna cu parintii lor tot mai dificili, hartogaria de prin inspectorate (pana reusesti sa depui un dosar....... :roll: ), protocolul la inspectii tot mai costisitor, subiectele tot mai grele la examene, si apoi ceea ce primesti la sfarsit: o diploma si 15 lei la salar. Invatamantul e la pamant. Si atunci se ridica un mare semn de intrebare: cat de mult mai merita sa ne sacrificam noi, atata timp cat avem doar obligatii, nu si drepturi?
sj2602
 
Mesaje: 76
Membru din: 18 Sep 2009, 15:18

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde adrianaar » 26 Oct 2009, 23:37

Sunt invatatoare de 13 ani si mereu mi-am pus aceasta intrebare...Asta pana cand , pentru un punct a trebuit sa ma transfer din cauza unei restrangeri de activitate. Asa ca anul trecut mi-am luat inima-n dinti (eu fiind foarte emotiva la inspectii...desi am avut parte de ele mult timp) si m-am inscris la gradul II sa-mi demonstrez intai mie ca se poate :lol: Despre partea financiara nu mai vorbesc. I s-a intamplat unei colege ...luand gradul a trecut in alta grila de salarizare si in mana a primit bani mai putini decat inainte . :shock:
adrianaar
 
Mesaje: 38
Membru din: 24 Ian 2009, 23:52

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde sj2602 » 26 Oct 2009, 23:55

Intr-adevar, conteaza punctele. Asta nu putem nega. Dar pana sa ajungem sa le obtinem, ne imbolnavim de nervi........ :(
sj2602
 
Mesaje: 76
Membru din: 18 Sep 2009, 15:18

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde emilia_07 » 29 Oct 2009, 13:55

Diferenta intre def si gardul 2 la salariu este colosala suma de 49 ron, dar cat cheltuim cu inspectii, cu protocol etc etc ,nu este amortizat nici macar intr-an an de zile, e adevarat, ne ajyta doar la obtinerea unui punctaj in cazul unui pretransfer sau in caz de restrangere, in rest, le ajuta pe unele persoane sa se laude ca ele au toate gradele
emilia_07
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Mar 2007, 17:33

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde valimatiuta » 07 Noi 2009, 12:07

Merita, dragi colegi, din toate punctele de vedere, chiar daca -recunosc - se cheltuie si financiar si nervos. Toate astea insa sunt umbrite de statusul si satisfactiile profesionale pe care le dobandesti dupa. Nu vorbesc de diferenta de bani, ca acestia pentru unii sunt multi, pentru altii sunt putini. Punctajul ...
Inainte de orice hop ti se pare o enormitate orice, dar cand ai trecut simti usurinta fenomenului si te bucuri oricum, te simti mandru. Unii nu vor recunoaste insa in sufletul lor sunt sigura ca este asa.
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde raspuns » 07 Noi 2009, 14:08

sj2602 scrie:Va propun un subiect nou de discutie: Mai merita in ziua de azi sa ne sustinem examenele de grad? Ce avantaje ne ofera ele? Definitivatul este obligatoriu, insa urmeaza gradul 2 si apoi 1, care sunt destul de grele, cu multe inspectii, cheltuieli, si o groaza de stres, in conditiile in care salariile sunt asa cum sunt, si conditiile de lucru....si mai grele. Nu vreau sa ma plang, Dvs, colegii, cunoasteti situatia. Incepand de la salariile mici, copiii tot mai needucati impreuna cu parintii lor tot mai dificili, hartogaria de prin inspectorate (pana reusesti sa depui un dosar....... :roll: ), protocolul la inspectii tot mai costisitor, subiectele tot mai grele la examene, si apoi ceea ce primesti la sfarsit: o diploma si 15 lei la salar. Invatamantul e la pamant. Si atunci se ridica un mare semn de intrebare: cat de mult mai merita sa ne sacrificam noi, atata timp cat avem doar obligatii, nu si drepturi?

Nu vreau sa va supar, dar gradele didactice nu trebuie sa insemne un plus in buzunare. Sunt modalitatea prin care putem sa ne actualizam cunostintele, sa ne ancoram in realitate fiind la curent cu "inovatiile" in specialitate, dar si in domeniul
psiho - pedagogiei. Ne ajuta SA NU NE INVECHIM, sa nu fim considerati "depasiti". Cred ca ma intelegeti.
Cat despre cheltuielile de protocol..., cei care inca se ocupa de asa ceva sunt vinovati, nu cei care se bucura de ele. Daca sunteti un cadru didactic bine pregatit, cu sau fara protocol, veti obtine calificativul maxim.
raspuns
 
Mesaje: 23
Membru din: 03 Aug 2009, 20:39
Localitate: pe telefon 0742306860

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde 1957 » 07 Noi 2009, 22:45

Merita in primul rand pentru banii pe care ii adaugam la salariu si pensie. Daca vrem sa ne documentam, o putem face si fara stresul acestor examene (depinde cat ne respectam ca dascali)Mi-am dat gradul I acum...o 100 de ani, invat si acum, nu vreau sa fiu "invechita". Mult succes!
"Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti,
Fa-ti timp sa dai vietii si mortii tale un pret."
Avatar utilizator
1957
 
Mesaje: 273
Membru din: 28 Noi 2005, 09:12

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde maria1 » 18 Noi 2009, 00:53

NU. Păi cine mai lucrează azi în învăţământ nu poate spune că o face pentru bani. Satisfacţiile sunt altele. Elevii nu te întreabă ce grad ai ca să te asculte şi să te considere model. Nici părinţii nu te apreciază mai mult dacă ai gradul I sau doctoratul, ci în funcţie de rezultate. Şi vă spun sigur că rezultatele bune nu se confundă cu notele mari. Aş merge cu drag la grade (că examene am dat cu duiumul) dar vreau să şi învăţ ceva nou nu să repet materia de facultate care îmi foloseşte în mică măsură la ore. Văd zilnic colegi care urmează tot felul de cursuri care mai de care mai stufoase şi pretenţioase dar la clasă nimic nou. Termină vreun curs de calculatoare(şi nu primul) dar nu pun mâna pe maus, ce să mai vorbim de tastatură, dar iau puncte.I-am întrebat ce fac cu ele şi dau din umeri. Adevărat va spun însă că strâng la hârtii în draci.
maria1
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Feb 2008, 00:43

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde ianchis » 18 Noi 2009, 20:39

Ar fi multe de zis, insa eu pot sa spun ca acele cursuri de perfectionare nu se fac in interesul nostru, al cadrelor didactice. Nu ne folosesc la nimic. Si nici gradele nu ne folosesc prea mult. Sunt multe lucruri care se fac degeaba in invatamant. In schimb, le foloseste altora munca noastra. Cursurile de perfectionare le folosesc domnilor inspectori (dansii strang materiale din lucrarile noastre de evaluare si obtin puncte si promovari din "munca" aceasta "a dumnealor"), iar de pe urma examenelor de grad, nu mai spun cine trage foloasele, ca stie, cred, toata lumea care a dat macar definitivatul.
Avatar utilizator
ianchis
 
Mesaje: 1450
Membru din: 09 Noi 2009, 16:56

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde oana_v_1999 » 01 Dec 2009, 14:56

Am sustinut examenul pentru obtinerea gradului II in aceasta vara si, din fericire, l-am promovat. Cu siguranta, nu ma consider mai desteapta sau mai pregatita profesional dupa aceasta experienta. M-am ales doar cu timpul pierdut invatand si cu consumul nervos aferent. Predand la gimnaziu, a trebuit sa reiau toata materia de liceu si ce este in plus fata de programele scolare. Dupa examen, m-am reintors la elevii mei de V-VIII. La ce mi-a folosit examenul atunci??????
oana_v_1999
 
Mesaje: 35
Membru din: 07 Mai 2006, 19:43

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde mira_pop » 01 Dec 2009, 23:07

1957 scrie:Merita in primul rand pentru banii pe care ii adaugam la salariu si pensie. Daca vrem sa ne documentam, o putem face si fara stresul acestor examene (depinde cat ne respectam ca dascali)Mi-am dat gradul I acum...o 100 de ani, invat si acum, nu vreau sa fiu "invechita". Mult succes!



Tot respectul pentru cele spuse!

Eu mai am inspecţia finală pt gr I. Acum îmi scriu lucrarea şi urmez şi cursuri de master. Ca dascăl toată viaţa înveţi mai mult sau mai puţin organizat dar o faci!
"Tot ce doriţi să vă facă vouă oamenii , faceţi-le şi voi la fel!"
Avatar utilizator
mira_pop
 
Mesaje: 31
Membru din: 31 Iul 2007, 18:53

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde gea » 17 Ian 2010, 00:46

Toata lumea care a scris aici are dreptate.
Da, dati-va gradele.
Si-asa in invatamant banii sunt putini; exploatati toate portitele (grade, dirigentii, salarii de merit, gradatii de merit), incet -incet se aduna.
Si pastrati toate documentele, chiar in dublu exemplar (poze, proiecte, lucrari, diplome etc).
gea
 
Mesaje: 180
Membru din: 30 Sep 2004, 02:33

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde sorinborodi » 17 Ian 2010, 13:50

Da,merita.Nu ca ar reflecta ele un eventual 'progres' in evolutia profesionala,dar sunt,totusi,niste trepte.
https://sorinborodi.ro
Avatar utilizator
sorinborodi
 
Mesaje: 306
Membru din: 30 Oct 2006, 22:06
Localitate: Dej jud.Cluj

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde 19555 » 21 Feb 2010, 20:13

Fara alte discutii DA DA DA Trebuie date la timpul lor si nu vei avea dureri de cap Te bucuri mai tarziu Scapi de stresul restrangerilor. cursuri cu credite pentru o anumita perioada, ore mai putine si ceva maruntis.Merita ,capul sus tinerilor si la munca.
19555
 
Mesaje: 11
Membru din: 03 Sep 2009, 18:39

Re: Mai merita astazi sa ne sustinem examenele de grad??

Mesajde ianchis » 21 Feb 2010, 21:27

Eu nu cred ca mai merita. Nu in conditiile de acum. Examenele astea "costa" enorm....... Da, merita sa dai definitivatul pentru ca e obligatoriu si e bine ca, daca tot te-ai obosit sa faci scoala si sa obtii calificarea, sa o si pastrezi, dar ATAT pentru moment. E drept, cu restrangerile astea e bine sa ai mai multe puncte, insa restrangerile nu sunt peste tot, iar daca e sa pui in balanta avantajele si dezavantajele, eu cred ca dezavantajele trag mai mult. Eu cred ca depinde de situatia fiecaruia. Daca nu te pasc restrangerile, esti titular si totul e ok, atunci nu cred ca merita sa-ti mai bati capul. Eu am renuntat la gradul 2 in ultimul moment pentru ca ma saturasem de nesimtirea inspectorilor, de avaritate si de nedreptate. Ma chinuisem sa strang bani pentru inspectii si tot nu era suficient. Totul a culminat cu problemele mari din invatamant: greve, inghetarea salariilor, concedii fara plata. Atunci mi-am dat seama ca toti banii pe care ii stransesem pentru grad as putea sa-i investesc altfel: intr-un curs de specializare in alt domeniu, in obtinerea unor atestate si calificari in alte domenii, in reprofilare. Am deschis si un topic pe acest forum, unde am intrebat colegii daca mai merita sau nu sa ramanem in invatamant. Toata lumea a raspuns ca nu. De aceea spun: depinde de la om la om. Daca ai o varsta mai inaintata si vrei sa ramai in domeniu, e bine sa dai gradele. Insa noi, tinerii, cred ca e mai bine sa ne folosim finantele, nervii si timpul intr-un mod mai util si in loc sa ne afundam in invatamant, sa ne cautam norocul in alta parte. Si, referitor la ce spunea colegul/colega dinainte, sfatuindu-ne pe noi tinerii sa ne punem pe treaba, eu as intreba DE CE? De ce sa-mi mai dau gradele daca tot nu pot supravietui cu salariul? De ce sa ma mai obosesc, daca parintii si copiii de astazi tot nu ne respecta oricat am fi de buni ca dascali? De ce sa-mi mai dau gradele daca am terminat si facultatea si am salariu mai mic decat inainte? De ce sa-mi mai dau gradele daca tot o tinem in greve si-n salarii inghetate? De ce sa sa ma afund mai mult intr-un domeniu unde e clar ca lucrurile nu mai merg, sau daca merg, merg din ce in ce mai prost? Eu pana la varsta pe care o am ,am facut cursuri, scoli, am luptat pentru orice ca sa am cat mai multe credite in speranta ca, la capatul drumului, o sa am un salariu decent si o sa fiu, asa cum spuneti dvs, mai linistita. Si, la capat de drum, am inteles ca numai linistit nu esti, din contra. Te oftici ca ai bagat atatia bani in scoli si ca ti-ai pierdut vremea aiurea. Te simti frustrat de nenumaratele nedreptati si nici macar copiii, singura noastra bucurie, nu mai sunt ceea ce au fost odata. Si atunci, de ce, stimate coleg/colega? M-as bucura daca mi-ati putea scrie un raspuns care intr-adevar sa ma motiveze si sa ma convinga. Din pacate, realitatea e una singura: nu mai merita nici o investitie in invatamant.
Avatar utilizator
ianchis
 
Mesaje: 1450
Membru din: 09 Noi 2009, 16:56

Următorul

Înapoi la Cafenea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori