Legea invatamantului

Noile legi ale Învâţământului sunt supuse dezbaterii publice.

Legea invăţământului

Mesajde 2T42RF » 15 Feb 2008, 20:52

Doresc ca în noua Lege să nu existe acel alineat în care se spune că părinţii pot hotărî ca proprii copii să nu studieze religia ! Dacă ei au anumite convingeri nu înseamnă că şi copiii trebuie să le aibă ! Şcoala educă , formează într-o anumită direcţie - cea bună ! Mai târziu viitorul adult poate să decidă dacă mai trebuie să aparţină unui cult sau altul !
2T42RF
 

Re: Legea invăţământului

Mesajde resunu » 15 Feb 2008, 22:00

2T42RF scrie:Doresc ca în noua Lege să nu existe acel alineat în care se spune că părinţii pot hotărî ca proprii copii să nu studieze religia ! Dacă ei au anumite convingeri nu înseamnă că şi copiii trebuie să le aibă ! Şcoala educă , formează într-o anumită direcţie - cea bună ! Mai târziu viitorul adult poate să decidă dacă mai trebuie să aparţină unui cult sau altul !

religia nu ar putea fi obligatorie deoarece in acest caz se incalca un principiu constitutional si anume acela al libertatii de constiinta. Nuca su s-ar mai fi incalcat si altele pana acum, dar cand se prea exagereaza nu e bine :wink:
Are MINTE cine spune ADEVARUL, nu cine minte ! Imagine
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Re: Legea invăţământului

Mesajde angela_ghrsm » 17 Feb 2008, 13:07

2T42RF scrie:Doresc ca în noua Lege să nu existe acel alineat în care se spune că părinţii pot hotărî ca proprii copii să nu studieze religia ! Dacă ei au anumite convingeri nu înseamnă că şi copiii trebuie să le aibă ! Şcoala educă , formează într-o anumită direcţie - cea bună ! Mai târziu viitorul adult poate să decidă dacă mai trebuie să aparţină unui cult sau altul !

Nu ai dreptate, domnule sau doamnă cu nume codificat, copilul de 7 ani nu-şi dă seama că e manipulat prin infiltrarea ideilor religioase ! după 10 ani va putea hotărî dacă să facă religia sau nu ! Are tot timpul în viaţă să se călugărească dacă de altceva nu e bun ! eu de exemplu am dorit să formez din copiii mei oameni de ştiinţă care să stea pe picioarele lor şi nu să se roage altcuiva să decidă în locul lor asupra destinului. Dacă religia n-o să mai fie obligatorie, nici un elev nu va mai sta la aceste ore ! mai bine atragi elevul dacă nu-l obligi cu note ! ca să împăcăm şi capra şi varza, religia ar trebui să se desfăşoare sub forma unor colocvii libere în care elevii să fie atraşi prin curiozitatea lor şi farmecul expunerii ideilor preotului. Nu se compară elocvenţa unui preot care ştie să se adreseze sufletului cu lecţiile aride pe care le predă ţârcovnicul !
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 28 Feb 2008, 18:33, modificat 1 dată în total.
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Mesajde adichi79 » 18 Feb 2008, 13:28

"religia nu ar putea fi obligatorie deoarece in acest caz se incalca un principiu constitutional si anume acela al libertatii de constiinta. Nuca su s-ar mai fi incalcat si altele pana acum, dar cand se prea exagereaza nu e bine".
Cum de toata lumea are curajul sa spuna tot ce gandeste fara sa se intrebe daca e bine sau rau?Si mai da si un citat despre adevar. In relativitatea lumii de azi, ar trebui sa ne intoarcem cu toata puterea catre "ADEVAR", iar ADEVARUL e unul singur: IISUS HRISTOS.
Daca il eliminam pe Dumnezeu din scoli cu ce ramanem? Sunt multe de discutat referitor la importanta religiei in scoli. Incerc sa revin cu o lista de motive!
adichi79
 
Mesaje: 28
Membru din: 11 Sep 2006, 15:09

propunerile ASOCIATIEI GENERALE A INVATATORILOR DIN ROMANIA

Mesajde vioreldolha » 24 Feb 2008, 09:50

ATASEZ propunerile ASOCIATIEI GENERALE A INVATATORILOR DIN ROMANIA pt Legea invatamantului
vioreldolha
 
Mesaje: 388
Membru din: 26 Noi 2005, 19:35

numar minim de elevi

Mesajde cassiopealt » 25 Feb 2008, 21:41

Am observat in ultimii ani ca elevii stiu dinainte ca ei chiiar daca nu invata si raman corigenti, vor trece in toamna la corigente. Au speculat faptul ca animiti profesori, pentru a nu-si pierde din ore() trec copiii la la corigenta chiar daca nu merita. :roll: Se stie ca daca o clasa are un nr mai mic de 18 elevi(daca retin bine minte) se desfinteaza. Consider ca numarul minim de elevi trebuie sa fie un punct important in noua lege a invatamantului. Este un factor care va determina cresterea nivelului de invatatura. Nedesfintandu-se clasa elevii care nu merita sa treaca vor ramane repetenti, astfel ca vor invata ca nu e de joaca si ca trebuie sa puna mana pe carte.
cassiopealt
 
Mesaje: 3
Membru din: 24 Ian 2005, 10:40

Mesajde aidutasmecherita » 27 Sep 2008, 22:06

vi se pare normal ca un copil cu varsta de trei ani sa stea in gradinita 5 ore indiferent care va fi programul cu tranzitii si rutine sunt modele inspirate din alternativele educationale;sa nu uitam un lucru sunt grupe unde se lucreaza cu peste 25 de copii ;nu exista ajutor de educatoare;de ce persoanele mai tinere(30-40 ani)care nu si-au continuat studiile sa nu treaca la statutul de ajutor de educatoare;de ce sa chinuim un copil sa-l tinem 5 ore inchis intr-o sala de grupa care de cele mai multe ori se afla sau se construiest(CA REAL)cat o"neghinita"si de ce-urile continua si referitor la munca unui cadru didactic din gradinita acele interminabile portofolii si fise psiho...
aidutasmecherita
 
Mesaje: 8
Membru din: 13 Aug 2008, 17:14

despre doctorat

Mesajde adelintiudic » 21 Iul 2009, 18:47

de ce , la cele mai multe universitati, cei care au absolvit pana in 1995 se pot inscrie la doctorat fara master, iar cei de dupa au nevoie de master, desi sistemul bologna a intrat mult mai tarziu.
adelintiudic
 
Mesaje: 1
Membru din: 03 Mar 2007, 20:53

Re: Legea invatamantului

Mesajde claudia_emogirl2000 » 06 Dec 2009, 20:14

m-iar placea ca shi la noi la scoala sa fie cum este inafara :roll: adica atunci cand intram la un liceu sa ne alegem noi materiile la care excelam :D shi sa incepem clasa 1 de la 5 ani :lol: ar fi magnific deci prin urmare :P sper ca comentariul fakut de mine sa fie luat in considerare afirmand ca acest lucru este acceptat de totzi colegii mei :shock: shi cred ca de totzi elevii scolii noastre :)
claudia_emogirl2000
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Noi 2009, 13:45

Re: Legea invatamantului

Mesajde claudia_emogirl2000 » 06 Dec 2009, 20:17

aaa shi sper ca la examenul cel vom da subiectele vor fi destul de usoare :wink:
claudia_emogirl2000
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Noi 2009, 13:45

Re: Legea invatamantului

Mesajde luminita_pascalin » 25 Feb 2014, 21:19

STIMATI COLEGI,
As dori sa aduc in discutie un subiect care m-a socat la propriu in momentul in care l-am aflat. Stiati ca orice scoala, gradinita etc care primeste "vizita" ARACIP TREBUIE SA PLATEASCA acestui organism de control suma de aproape 4000 de lei
( 40 de milioane lei vechi) in conditiile in care multe din scolile si gradinitele evaluate pe bani grei nu au dotari minimale din partea statului( cladiri nereparate, clase neigienizate de ani de zile, planse, calculatoare, imprimante, curti de joaca murdare pentru iesirea copiilor in aer liber asa cum ni se indica de la Minister etc etc).Ma intreb care mai sunt atributiile si rolul inspectoratelor scolare care sunt platite tot cu bani de la bugetul de stat? As propune sa facem un sondaj de opinie privind necesitatea existentei ARACIP in lumina acestor realitati triste din invatamantul romanesc.
Pentru a motiva demersul meu va voi da exemplu gradinita noastra: fiecare copil are la dispozitie in clasa o suprafata de
30 cm patrati pentru joaca pentru ca functionam la parter de bloc, igienizarea spatiului nu s-a realizat de 7 ani din lipsa de bani, pentru a realiza fise de lucru si de evaluare pentru copii toate educatoarele folosesc calculatoarele si imprimantele personale de acasa, avem un singur calculator care nu poate fi utilizat deoarece nu avem bani sa cumparam programe cu licenta, curte de joaca pentru copii nu avem desi s-au facut diligente la primarie pentru amenajarea unui parculet in apropiere pe un teren propritate publica, jocuri, jucarii nu am primit niciodata, de la parinti nu putem cere pentru ca suntem o gradinita de cartier cu familii la limita existentei etc. Si atunci ARACIP-ul ce rol are? Ce sa evalueze? cum ar putea sa ne acrediteze cu toate aceste lipsuri???? Nu le dam niste bani inutil, fara nici o finalitate????
VA ROG, SPUNETI-VA PAREREA , POATE ACEI BANI SE VOR INDREPTA CATRE DOTAREA SCOLILOR SI GRADINITELOR!!!!!!!

CU GRATITUDINE SI DISPERARE, prof. inv. prescolar Pascalin L.
luminita_pascalin
 
Mesaje: 8
Membru din: 31 Ian 2010, 21:35

Anterior

Înapoi la Dezbaterea publică privind Legile Invatamantului

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori