foaltin scrie:Am citit proiectul de lege si am ceva nelamuriri si anume:
La art 52 unde se vorbeste de numarul de ore alocat pe discipline din planul cadru de inv. Se mentioneaza numarul de ore la ciclul primar, gimnazial si liceal. La invatamantul prescolar nu este clar, nu se mentioneaza numarul de ore, si asa apar interpretarile.
Art. 82 (2) nu mi se pare corect ca parintii sa ocupe 1/3 din CA, ei nestiind exact care sunt problemele din invatamant, pot privi cu subiectivism problemele aparute.
Statutul cadrelor didactice
Art. 219 (3) Am o neclaritate la acest articol: Citez " Absolventii liceelor pedagogice, ai scolilor postliceale...... care pana la intrarea in viguare a prezentei legi au absolvit ciclul de, li se considera indeplinita conditia pentru ocuparea...." La ce se refera "CICLUL DE" nu reusesc sa inteleg?
Art.244 PENSIONAREA
Pacat ca facilitatea de a intra in pensie din invatamant cu 3 ani mai devreme (fara penalizare), fata de varsta legala de pensionare, nu mai este de actualitate. In invatamant sistemul nervos este foarte solicitat, iar pentru cei care se simteau obositi cei 3 ani erau o obtiune.
anasanziana scrie:Si eu (ca si majoritatea colegilor pe care i-am intrebat ) nu sunt de acord cu eliminarea titularizarii din invatamant. Stim cu totii cam ce "tertipuri" folosesc deja directorii pt a-si incadra rudele ori "pilele". Cei care au propus aceasta lege habar nu au ce se intampla in invatamantul romanesc. Si nu e singura aberatie din lege, din pacate. Sa lasam incadrarea cadrelor la mana C.A. sau a directorilor ar insemna sa privatizam scolile fara sa cerem bani pe ele. Ar insemna sa ingropam invatamantul romanesc.
polistef scrie:anasanziana scrie:Si eu (ca si majoritatea colegilor pe care i-am intrebat ) nu sunt de acord cu eliminarea titularizarii din invatamant. Stim cu totii cam ce "tertipuri" folosesc deja directorii pt a-si incadra rudele ori "pilele". Cei care au propus aceasta lege habar nu au ce se intampla in invatamantul romanesc. Si nu e singura aberatie din lege, din pacate. Sa lasam incadrarea cadrelor la mana C.A. sau a directorilor ar insemna sa privatizam scolile fara sa cerem bani pe ele. Ar insemna sa ingropam invatamantul romanesc.
Atenţie! Consiliul de Administraţie alege Directorul şcolii şi face evaluarea cadrelor didactice... nici vorbă de încadrarea cadrelor didactice...iar puterea Directorului va fii limitată...doar executivă.
polistef scrie:Am citit cu atentie legea şi consider că se face un pas înainte prin aplicarea ei. O consider bună pentru momentul acesta.Nu trebuie să ne temem de părinţi sau de autorităţile locale...mai repede să ne temem de colegii noştri care în multe situaţii ,pentru un salariu de merit ...sau alte interese v-au insultat sau nu v-au recunoscut meritele... E drept că în Consiliul de Administraţie s-ar putea să existe un tractorist, o lăptăreasă sau alte persoane care n-au pregătirea noastră,dar care ne pot surprinde prin soluţii simple ,pragmatice ... şi mai ales sincere.![]()
Legea învăţământului 2010 are câteva articole neclare...exemplu art.219 (3),,au absolvit ciclul de,...
Oare cine denumeşte profesorul anului pe şcoală..nu este iar un măr al discordiei între cadrele didactice...mai ales în şcolile mici cu 3-4 cadre didactice cum sunt cele din Delta Dunării...
Să fim optimişti şi să devenim mai buni pentru a depăşii toate obstacolele!
delia_73 scrie:polistef scrie:Am citit cu atentie legea şi consider că se face un pas înainte prin aplicarea ei. O consider bună pentru momentul acesta.Nu trebuie să ne temem de părinţi sau de autorităţile locale...mai repede să ne temem de colegii noştri care în multe situaţii ,pentru un salariu de merit ...sau alte interese v-au insultat sau nu v-au recunoscut meritele... E drept că în Consiliul de Administraţie s-ar putea să existe un tractorist, o lăptăreasă sau alte persoane care n-au pregătirea noastră,dar care ne pot surprinde prin soluţii simple ,pragmatice ... şi mai ales sincere.![]()
Legea învăţământului 2010 are câteva articole neclare...exemplu art.219 (3),,au absolvit ciclul de,...
Oare cine denumeşte profesorul anului pe şcoală..nu este iar un măr al discordiei între cadrele didactice...mai ales în şcolile mici cu 3-4 cadre didactice cum sunt cele din Delta Dunării...
Să fim optimişti şi să devenim mai buni pentru a depăşii toate obstacolele!
dumneata te auzi cand spui asemenea aberatii?
ori esti aproape de varsta de pensionare, ori esti vreun director in Delta Dunarii care e pe bune cu primarul din localitate. Nu ti-ar fi rusine sa spui ca "se face un pas inainte prin aplicarea ei". sau "mai repede să ne temem de colegii noştri care în multe situaţii ,pentru un salariu de merit ...sau alte interese v-au insultat sau nu v-au recunoscut meritele" dar mai ales "E drept că în Consiliul de Administraţie s-ar putea să existe un tractorist, o lăptăreasă sau alte persoane care n-au pregătirea noastră,dar care ne pot surprinde prin soluţii simple ,pragmatice ... şi mai ales sincere." sigur nu ai ce cauta pe acest forum.
Înapoi la Dezbaterea publică privind Legile Invatamantului
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator