Lansarea proiectului ERASMUS+ la Colegiul Tehnic Carasan

Lansarea proiectului ERASMUS+ la Colegiul Tehnic Carasan

Mesajde leontina » 29 Sep 2016, 20:28

Colegiul Tehnic Cărăşan din Reşiţa a câştigat un nou proiect de mobilităţi cu finanţare europeană prin Programul ERASMUS +, intitulat "Oportunităţi de integrare pe piaţa muncii prin mobilităţi educaţionale- Viitorul începe azi!". Iniţiativa se bucură de un buget alocat de 55 834,00 euro reprezentând cheltuieli de organizare, transport, subzistenţă şi va fi implementată până anul viitor, la sfârşitul lunii septembrie. În acest context, programul de mobilităţi se va derula în perioada martie-aprilie 2017 în oraşul spaniol Granada. De acesta pot beneficia elevii clasei a X-a, liceul tehnologic, profilul tehnic, domeniul „Industrie textilă şi pielărie”, calificarea „Tehnician designer vestimentar” şi domeniul „Mecanică”, calificarea „Tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii”.
Protagoniştii vor avea şansa de a exersa operaţii tehnologice cu utilaje şi tehnologii moderne din domeniul textil şi mecanic, de a participa la activităţi moderne de formare profesională, de a-şi dezvolta abilităţi şi competenţe menite să le deschidă uşa angajării pe piaţa europeană a muncii şi, de ce nu, de a-şi pune pe picioare propria afacere. În plus, tinerii care se vor implica în proiect îşi vor putea dezvolta competenţele de comunicare, lingvistice, sociale şi culturale.
La stagiul ce se va derula în Granada, Spania, în cadrul unor firme spaniole de prestigiu, vor participa 22 de elevi ai Colegiului Tehnic Cărăşan. Instituţia reşiţeană are calitatea de coordonator şi beneficiar al proiectului, acesta derulându-se în parteneriat cu şase organizaţii din Spania.
În urma participării la proiect, fiecare participant va primi certificat “Europass Mobility” pentru formarea profesională şi certificate de participare din partea organizaţiei de primire şi a organizaţiei intermediare M.E.P. Europroject Granada.
Echipa de implementare a proiectului este formată din prof. Dalina Rancu, coordonator şi expert tehnic, prof. Leontina Laţcu, responsabil cu diseminarea şi valorizarea, şi ec. Maria Laszlo, manager financiar.

Prof. Dalina Rancu, prof. Leontina Laţcu
Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa
leontina
 
Mesaje: 21
Membru din: 06 Iun 2006, 12:32

Înapoi la Proiecte didactice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator