Invitatie la un simplu test

Discutii off-topic, despre orice

Invitatie la un simplu test

Mesajde dumitruusurelu » 06 Aug 2013, 14:42

I N V I T A T I E L A U N S I M P L U T E S T

Subsemnatul Usurelu Dumitru, nascut la data de 14 august l938 in comuna Stejari , jud. Gorj , domiciliat in satul Berechiu nr. 109 , comuna Apateu
Judetul Arad, pensionar dupa aproximativ 50 de ani de invatamant ca invatator absolvent al Scolii Pedagogice din Craiova , promotia 1956 si ca profesor de limba si literatura romana in urma promovarii examenului de stat la Institutul Pedagogic de 3 ani Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii din Timisoara ,promotia l966, . Vazand atitudinea de desconsiderare si sfidare a corpului didactic din Romania din partea majoritatii populatiei acestei tari , uimit de aceasta ; lansez intregii societati civile romanesti cuprinsa in segmentele de varste de la 12 – 80 de ani urmatoarea
I N V I T A T I E
1. Fiecare doritor benevol de a-si face propria evaluare a nivelului de cunostinte sa ia legatura cu invatatori in activitate , la ciclul primar , sau “ batrane desce ale ostirii invatamantului” , adevarati mercenari ai acestuia , aflate la pensie si sa-i roage sa le dea o problema din manual de matematica din clasa a IV-a . pe care in intimitatea propriului camin sa se supuna unui simplu exerctiu de recapitulare a cunostintelor si ,sa rezolve problema in cauza in 3 minute , cronometrandu-se . Dupa aceea sa se intoarca spre examinare la cei care le-au dat problema , cu un grad de dificultate mai ridicat , dar prevazuta de programa si manuale scolare . Timp mai mare se acorda elevului de cls a IV-a , in nici un caz persoanelor care depasesc varsta acestei clase . Ionel , Costel si Danel , sau Alinuta , Mariuta .si Lenuta din cls a IV-a sunt de scuzat daca nu rezolva mai rapid problema pentru ca sunt copii si trebuie tratati ca atare . Ceilalti , mai ales maturii si cu studii superioare , niciodata .
2. Dupa ce a primit nota de la evaluator sa-si puna intrebarea daca are dreptul sa judece si sa-si exprime parerea , mai ales denigrator , despre felul in care si-au indeplinit sau isi indeplinesc dascalii din invatamantul primar si nu numai , misiunea si ce interes au depus fostii elevi de odinioara si de azi, fiecare la timpul potrivit, pentru a invata carte cu adevarat Mai ales sa se-ntrebe cui trebuie sa fie recunoscatori, ca desi nu stapanesc cunostinte elementare de nivel primar ocupa totusi functii importante in stat pe anumite trepte ale ierarhiei sociale , avand chiar studii superioare absolvite pentru ca generosul si superconstiinciosul , devotatul invatator ,fie i-a promovat pe baza unor cunostinte reale ,obtinute pe baza efortului devastator de stresant al acestuia , fie cu ingaduinta le-a acordat nota de trecere , fara acoperire in cunostinte , pe umanitarul principiu de a-i asigura absolventului un act de studii de minimum patru clase pentru a putea fi anagajat cu carte de munca, in vederea supravietuirii , sau le-a deschis calea spre invatamantul preuniversitar, universitar , masterate si doctorate .
3. Fac aceasta invitatie intrigat ca reprezentanti de seama ai societatii civile : mas media , jurnalisti, moderatori TV, politie , jandarmerie , justitie , oameni politici, parinti ai elevilor si studentilor , toti rodul muncii dascalilor - pentru ca ei i-au format ca specialistii si personalitati din tara si de peste hotare si nu invers - fac o uriasa trancaniada acuzand si coborand in derizoriu corpul profesoral romanesc , iar acuzatorii stau “ la cutite “ cu propriul nivel de cunostinte de cls a IV-a in proportie de 40 -80 % din contingentele de varste amintite mai sus . Exceptia de la 20 la 60 % o constituie matematicienii , informaticienii , economistii si pe ici pe colo cate unul din alte profesii . Dar se potriveste foarte bine in cazul de fata intelepciunea proverbului ;
“ Tiganul cand a a juns imparat intai pe tat-sau l-a taiat “
Nimeni nu poate acuza pe altul de incompetenta daca nu-i e superior sau cel putin egal in pregatire in domeniul controversat.
4 Parafrazandu-l pe Iisus.” Cel care e fara de pacat sa arunce primul piatra “ adaug si eu “ Dintre cei 40-80% care vor constata cu surprindere, cu stupefactie , autoevaluandu-se . ca desi sunt in posesia a 2-3 diplome universitare , dar incapabili sa rezolve o problema de cls. A IV-a , unde trebuiau sa fi ramas cu nivelul studiilor , si-au permis totusi sa coboare in derizoriu dascalimea romaneasca contestandu-i profesionalismul, constiinciozitatea si daruirea misionara ,etc , aparand pe ecranele televiozoarelor pe diferite posturi si in presa romaneasca din tara si de peste hotare , denigrand-o, sa-si faca Mea culpa , fata de ei insisi , de slujitorii scolii si sa nu mai repete alatadata inconstienta si detestabila eroare .
5 Nu am intentionat sa insult ,jignesc sau sa calomniez pe nimeni .Dar adevarul trebuie spus si recunoscut Fiecare se poate convinge de propria pregatire efectuand testul de mai sus. , extrem de simplu si la indemana oricui , indiferent de pozitia sociala pe care o ocupa , putand astfel sa traga singur concluzia ce se impune in ceea ce –l priveste .pe care din decenta, pentru evitarea ridicolului , sa n-o mai spuna nimanui . Stiindu-si insa reala valoare sa adopte in viitor tactica tacerii si a unui comportament mai plin de respect si recunostinta pe care –l merita cei carora le-au luminat mintile si i-au catapultat prin daruire si enorme sacrificii.pe diferite trepte ale ierarhiei societatii romanesti.Dar , din pacate, recompensa e salarizarea pentru o minima supravietuire in primi ani de activitate , si interzicerea categorica de a bea o apa si a manca o fructa ( citat din declaratia Costicai Varzaru
directoarea destituita a Liceului “Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti) pentru ca - vezi Doamne- cei care ar servi asa ceva , foarte normal,si necesar, absolut omenesc . ar “face matreata “ Un simplu zilier angajat ocazional intr-o gospodarie rurala sau locuinta urbana pentru lucrari necalificate e omenit gratuit , dincolo de plata, cu tuica , mancare , cafea, sucuri ,. bere sau vin si p l a t i t c u b a n i de cele mai multe ori exagerat de multi , la suprapreturi de cateva ori mai mari decat cele mai umflate , de pe proiectele de executie a acelor lucrari, dar dascalul care efectueaza munca de inalta calificare , fiinta vaporoasa si extraterestra n-are dreptul la nimic. C-asa vrea onor societatea civila romaneasca sa-i sara-n cap cu esaloanele MECTS. SRI , politie , jandarmerie , justitie , parinti , jurnalusti, televiziuni ,simpli cetateni care in vremea scolaritatii s-au luptat voiniceste cu scoala si poarta gand de poticneala mesagerilor ei, etc. Mai lipsesc armele nucleare din arsenalul NATO pentru ca tot tacamul sa fie complet. Dar e o neimplinire usor de remediat si dupa cat se pare rapid si usor va fi si spulberata .. .
6. Doritorii ma pot contacta pe adresa de e-mail dumitruusurelu AT yahoo..com si depune pe numele de mai sus la Banca Comerciala Romana SA Reg .Comercial sub nr.J40/90/19991 C.U.I. 361757 REG BANCAR RB- JPR-40-OO8/1999 cu sediul in Bld. Regina Elisabeta nr 5 sector 3 Loc Bucuresti cod postal 030016 inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 3776 si 3772 denumita in continuare Bsnca in contul nr 2532 .A02.0.570606..0018. EUR.24. la Banca Comerciala Romana S.A. Unitatea ARAD CHISINEU CRIS 2 (doi) euro ,sau ad libitum, pentru incurajare , solidaritate cu subsemnatul , cu punctul de vedere exprimat in prezenta invitatie si pentru a centraliza , fie si aproximativ , o mai clara imagine asupra opiniei publice romanesti in aceasta problema .

3 august 2013-
Dumitru Usurelu
dumitruusurelu
 
Mesaje: 49
Membru din: 02 Iul 2010, 20:48

Înapoi la Zona libera

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori