intrebare valabila pentru invatamantul prescolar

Probleme legate de salarii, concedii, navete si orice alteceva legat de viata ca angajat bugetar

intrebare valabila pentru invatamantul prescolar

Mesajde koriadna » 11 Iul 2013, 16:03

exista o propunere de lege care modifica praogramul educatoarelor din gradinitele cu program prelungit din momentul ce va fi aprobat si anume : schimbul 1 - 6 ore pe zi cu prescolarii si schimbul 2 - 8 ore pe zi. Intrebarea mea este: oare nu s-a gandit nicmeni la consumul psihic si nervos a unui cadru didactic care sa fie inconjurat de copii 8 ore pe zi?...in conditiile de lucru cu cate 30-35 de copii la grupa. Ca sa nu mai spunem ca acest model preluat din occident presupune lucrul cu o grupa de max 15 copii cu 2 educatoare + ajutor de edecatoare+ profesor specializat pt muzica, desen etc...ca sa nu mai vorbim de salarire. Din alt punct de vedere, in momentul aplicarii acestei propuneri, in momentul in care se intampla sa ai un medical...colega ce trebuie sa te suplineasca nu va mai putea fi platita pt ore suplimentare pt ca munceste din programul ei ( cum este acum cazul la infirmiere). Inca un punct de vedere ar fi ca un profesor de invatamant prescolar are aceeasi pregatire si aceleasi drepturi salariale cu orice alt profesor de invatamant primar , insa nr de ore pe saptamana difera si acum substantial. Un invatator are 17-18 ore pe saptamana iar o educatoare are 25 de ore pe saptamana. Oare nu sunt incalcate niste drepturi aici? Nu se face un abuz? As fi recunoscatoare daca cineva ar putea sa isi exprime o opinie sau sa dea un raspuns O ultima intrebare ar fi :DE CE SINDICATELE NU APARA SI DREPTURILE EDUCATOARELOR?
koriadna
 
Mesaje: 1
Membru din: 11 Iul 2013, 15:46

Re: intrebare valabila pentru invatamantul prescolar

Mesajde sportiv » 11 Iul 2013, 23:25

Păi:
-
la consumul psihic si nervos a unui.... era,corect al unui cadru didactic
;
-de ce 30-33 de copii la grupă când legea spune maxim 20?;
- aia ,,cu medicalul” , de unde ați scos-o (de ce trebuie să vă suplinească, neapărat, colega? Așa se poartă ,probabil ,pe la dumneavoastră, nu scrie așa ceva în vreo lege;
:oops: -Vai, să nu vă ,,luptați”pe număr de ore (catedră), este bine așa ,cu postul-(nu dați idei).Nu se încalcă niciun drept, nu se face niciun abuz (mai CUGETAȚI puțin la ceea ce spuneți); :oops:
-sindicatele nu mai apără drepturile nimănui, (doar pe ale lor)!
Pentru a vă lămuri asupra acestor ,,nelămuriri” consultați Legea 1/2011!
Toate cele bune!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3122
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Sindicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator