Intrebare copii cu CES

Intrebare copii cu CES

Mesajde popina » 11 Mar 2011, 08:52

Va rog sa-mi spuneti cum as putea dovedi ca am in clasa copii cu CES daca acestia (din diferite motive: nu au bani sa plateasca nici macar transportul la medicul specialist, parinti care nu accepta faptul ca propriul copil poate avea o problema, lipsa de interes a parintilor, etc) deci elevii, nu au nici un act medical doveditor.
Multumesc mult si o primavara mai buna ... decat se prognozeaza!
popina
 
Mesaje: 33
Membru din: 17 Aug 2009, 17:07

Re: Intrebare copii cu CES

Mesajde monilise » 11 Mar 2011, 18:38

Buna ziua. Nu cred puteţi, deoarece pătinţii, la îndemnul profesorilor, ar trebui să meargă cu elevul în mai multe locuri: medic, psihopedagog, inspectorat, etc, pentru a-i întocmi un dosar. Dacă ziceţi că elevul dvs provine dintr-o familie cu probleme financiare, s-ar putea să nu aibă resurse...sau s-ar putea ca părinţii să se teamă de ideea catalogării că au un copil cu CES. Ceea ce ar trebui să faceţi dvs. este să lucraţi diferenţiat cu acest copil sau, în funcţie de orar, să efectuaţi nişte ore de remediere.
monilise
 
Mesaje: 12
Membru din: 02 Aug 2007, 09:49

Re: Intrebare copii cu CES

Mesajde ramia » 14 Mar 2011, 00:15

In primul rand, ce intelegeti prin "copil cu CES"? Orice dascal trebuie sa-si cunoasca bine copiii, sa colaboreze cu parintii, sa incerce sa-i faca sa inteleaga problemele propriului copil. Faptul ca o hartie il va urmari toata viata este doar o mentalitate pe care trebuie s-o schimbam. Schimbarea incepe cu dascalul. Nu aveti un psiholog la scoala? Acesta ar trebui sa evalueze copiii, sa consilieze parintii. Sa ne dea Dumnezeu intelepciune sa putem ajuta, iar acesti copii sa-si gaseasca locul in societate.
ramia
 
Mesaje: 19
Membru din: 19 Ian 2006, 19:11


Înapoi la Invatamant special / psihologie scolara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori