Intamplari amuzante din viata unui dascal...

Discutii legate de invatamant, dar care nu intra la celelalte categorii

Intamplari amuzante din viata unui dascal...

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 18:53

Aici va invit sa povestim, ca intre prieteni, intamplari mai mult sau mai putin amuzante ( :) :D :lol: ) din viata de profesor, invatator, educator...
iace

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 18:54

Prima amintire amuzanta care imi vine in minte acum e prima sedinta la care am participat in scoala (de la tara) unde fusesem repartizata...
Si la care d-l director ne-a spus ca, pe langa caietul cu planificari Âşi cel cu planuri de lectii, mai trebuie sa ne facem si un caiet in care sa conspectam RAPORTUL LA AL XIV-LEA CONGRES!!!!!!!!!! Stiu ca mi-am cumparat caiete, am notat pe fiecare ce si cum, numai cel cu conspectul a ramas gol-golut, pentru ca a venit... revolutia!
iace

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 19:10

Alta ar fi de la cea de a doua scoala, tot de tara, unde am venit din trimestrul al doilea... In trimestrul I tinuse fizica nevasta farmacistului din sat... Prima ora, la o clasa de a opta, nici nu am intrat bine in clasa, am salutat si m-am prezentat, ca si vad vreo trei fete care isi scot gheme de lana si andrele si incep sa... impleteasca!!!! Mie mi-a cazut fata, dar ele mi-au explicat ca asta au facut pana atunci la fizica!!!!! :lol:
iace

Mesajde stanuta_grigorica » 18 Dec 2004, 19:12

Cea mai amuzanta poveste din cariera mea didactica s-a petrecut in perioada in care am lucrat la o Scoala Ajutatoare.
Era prin anul 1985, cand pe langa sarcina de a presta activitati didactice, aveam in grija si gospodaria anexa. La sfarsitul programului trebuia sa predam efectivul complet al elevilor, dar si pe cel al… gainilorJ. Intr-o zi , la sfarsitul programului, elevii erau toti insa lipseau …cocosii.I-am cautat prin toata curtea ajutata de copii dar nu i-am gasit desi… ii auzeam cantand.Cel mai interesat sa ma ajute in cautarile mele era tocmai inculpatul, care ma ducea prin cele mai neobisnuite locuri in cautarile noastre.
Intr-un tarziu, vazandu-ma disperata de perspectiva de a-i plati din salariul meu, mi-a marturisit ca el i-a a ascuns intr- o groapa unde le amenajase o cusca .
De ce a facut asta? Auzise ca vor fi taiati si lui ii erau tare dragi…si a vrut sa-I salveze de perspectiva de a ajunge pe masa de pranz…
stanuta_grigorica

Mesajde efodorean » 18 Dec 2004, 19:23

:lol: Una din cele mai amuzante intamplari din viata mea de dascal s-a petrecut prin 1975 vara.
La scoala unde mi-am inceput eu activitatea era un director care nu prea stia deosebi plantele,si,atunci cand i s-a cerut sa raporteze cati duzi are in zona,a numarat salcamii.
A raportat un numar impresionant si urmarea a fost ca a trebuit sa crestem viermi de matase.
Doua veri la rand,toti invatatorii si profesorii,25 la numar,am umblat cu un sac de plastic in spinare,peste doua vai.In zona erau doar trei duzi.
Ne-au salvat gainile directorului,care,intr-un moment de neatentie a "doamnei director" au intrat in scoala si au mancat toti viermii de matase.

Nu stiu cum mi-a venit acum in minte acest episod.Pur si simplu mi s-a sters din memorie,dar citind despre primii ani de activitate,la tara,mi-am amintit de viermii de matase al domunului "avec-avec"(se numea Cucu).

Catia
efodorean

Mesajde medaiml76 » 18 Dec 2004, 19:27

O amintire amuzanta (si, in acelasi timp si penibila!) din primii ani de invatamant este momentul in care...am alunecat sub catedra! :roll:
Cum am reusit"performanta"asta? Elevii mei lucrau individual si, pe masura ce terminau de rezolvat, veneau cu caietele la corectat. Cum am prostul obicei sa misc scaunul cand pe picioarele din fata, cand pe picioarele din spate, cele din fata au alunecat si...m-am trezit in genunchi sub catedra! Mai e nevoie sa spun ca a fost un hohot general dupa ce ne-am revenit toti din socul initial? :wink:
medaiml76

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 19:29

Simpatica porecla avec-avec pentru CuCu... Si intamplarea cu duzii care de fapt erau salcami...Si gainile care au mancat viermii de matase...
Si cocosii aia care trebuiau sa iasa la inventar... Se pare ca tot viata la tara e cea mai vesela pana la urma... si eu care vreau sa imi mut titulatura la oras!
iace

Soricei

Mesajde mariapopa » 18 Dec 2004, 19:34

O coincidenta amuzanta mi s-a intamplt in primii mei ani la colegiul unde predau si acum.
Se infiintasera si clase de gimnaziu si era o adevarata nebunie cu cei mici ...Pentru ca la colegiu venisera si soarecii si nu doreau sa "invete" directorul a hotarat sa faca deratizare si a rugat laboranta sa anunte profesorii sa lase libere laboratoarele...nu stiu din ce motive aceasta nu m-a anuntat si eu am intrat cu o clasa de prichindei ...a VI-a
Pun eu titlul lectiei pe tabla "Soarecele de casa" si in laborator intra un individ cu o galeata si cu un linguroi impreuna cu administratorul
si intreaba (cand ii vede pe cei mici) "AVETI SORICEI? ...toti raspund DAAAAA LA TABLA... si acesta se indreapta spre tabla cu linguroiul si in clasa se declanseaza o larma de nedescris.
Maria
mariapopa

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 19:42

Curat coincidenta! deratizare in timpul lectiei Soarecele de casa... :P
Chestia asta cu leganatul scaunului o fac si eu, dar nu imi aduc aminte sa ma fi rasturnat in clasa, cred ca as fi tinut minte... cred ca am rupt un picior al unui scaun odata... dar nu am cazut... din fericire. :lol:
iace

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 19:46

Sau unul din primele mele experimente tot in scoala de care vorbeam mai sus... Asa zisul laborator de fizica, care de fapt fusese transformat in sala de clasa, avea o catedra cu prize, tablou, ma rog, tot ce trebuie... multe dulapuri cu tot felul de „jucarii”, unele mai noi, care aveau carticele, altele mai vechi, pe care nu le mai vazusem niciodata. Mai ales un bec ce arata ca unul normal de 220 V, pus intr-o cutie cu doi pereti de sticla, cu doua borne laterale, stiu ca ma fascina de multa vreme... dar nu avea nici un fel de indicatie pe el si l-am sucit si l-am rasucit pe toate partile dar nu am gasit nimic scris, nici carticica nu am gasit ca sa imi explice la ce folosea becul.
Intr-o zi in care faceam o lectie de curent electric nu stiu cum mi-a venit asa deodata sa folosesc becul ala misterios... :twisted: Si l-am bagat la 220V! A fost o bubuitura zdravana, becul s-a facut praf in interiorul cutiei......au venit si profesori de la salile vecine sa vada ce s-a intamplat!
Clasa a ramas foarte incantata! Orice experiment le-am mai facut dupa aceea, spuneau ca tot ala cu becul a fost mai fain!
iace

Mesajde mariapopa » 18 Dec 2004, 19:52

Nu mi-am inchipuit ca poate fi asa amuzant...

Acum 10 ani un elev nemultumit de media sa hotaraste sa-si mareasca media la genetica.
Stabilim de comun acord ca daca reuseste sa raspunda din toata materia nu este nici o problema... incep cu intrebarile, el raspunde si la un moment dat intreb eu DAR GENE LETALE AI CITIT?
Raspunsul vine rapid GENOMUL UMAN NU A FOST DESCIFRAT... si urmeaza hohotul clasei si fireste marirea mediei...
mariapopa

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 19:55

Am inteles cam greu poanta, tu stii ca eu stau cam prost cu biologia... :wink:
Adica tu l-ai intrebat daca a citit despre GENE LETALE iar el a inteles GENELE TALE AI CITIT?
chiar ca era un baiat istet...merita nota mare...
iace

Mesajde stanuta_grigorica » 18 Dec 2004, 19:58

Prima zi petrecuta in invatamant imi trezeste amintiri tragi-comice.... Am fost repartizata intr-un catun, aveam 12 elevi in clasele I-IV, iar primarul comunei mi-a recomandat sa locuiesc la cel mai gospodar om din sat. Acelasi lucru i s-a intamplat si prietenei mele in satul vecin,peste deal.
Prima zi petrecuta la gazda m-a determinat sa fug repede la .... mama. In noaptea aceea a plouat torential(tunete,trasnete,noroi,etc.), patul gazdei mele era plin de plosnite, din pod se auzeau soarecii....brrrrrrr!
De dimineata mi-am facut bagajele si m-am hotarat sa renunt la post. Mama colegei mele, care ramasese cu ea in prima zi, ne-a convins sa nu renuntam si sa ne instalam camera la scoala, in cancelarie, ca tot noi eram tot personalul scolii: director, bibliotecar, invatator si femeie de servici.
Zis si facut. Dar unde credeti ca am dormit? Pe catedra. Asta pana cand primarul a dorit sa vada ce fac domnisoarele invatatoare. Afland ce s-a intamplat a rugat pe cineva sa ne dea un pat si in cancelarie am dormit in primul an de invatamant.
Nu v-am spus ca prietena mea a patit aproximativ acelasi lucru cu gazda ei. A fost frumos, chiar daca atunci mi se parea ca e cumplit.
stanuta_grigorica

Mesajde mariapopa » 18 Dec 2004, 20:02

Iace,
Eu nu am reusit sa ma prind ce era cu "jucaria" care a bubuit!
mariapopa

Mesajde iace » 18 Dec 2004, 20:04

Ce vremuri, d-na Stanuta! Ce absolvent din ziua de azi ar mai avea curajul sa treaca prin astfel de experiente? Si totusi, va aduceti aminte de ele cu nostalgie...
iace

Următorul

Înapoi la Cafenea