inspectie def.

Limba straina studiata in scoala

inspectie def.

Mesajde besliumaria » 29 Apr 2011, 21:04

Cine imi da si mie cateva idei pt. planurile de lectie la inspectia de def. Trebuie sa fie mai special, sau la fel cum prezint in zilele normale? ce parere aveti ? Ajutati ma ca imi pierd curajul pe zi ce trece. parca acum stiu ce sa fac si in momentul urmator nu mai stiu nimic. :cry:
besliumaria
 
Mesaje: 3
Membru din: 29 Apr 2011, 19:48

Re: inspectie def.

Mesajde alexandra_ioana_nicoara » 30 Apr 2011, 14:51

Si eu am avut anul asta inspecta de def, si, din cate am observat, depinde foarte mult in ce judet profesezi. Adica ar trebui sa-ti elaborezi planurile si sa-ti planifici orele de saistenta in functie de cerintele inspectorului/ metodistului care iti va veni in inspectie. Eu am discutat si cu inspectoarea si cu titulara postului unde sunt detasata si m-a ajutat foarte mult, dar daca nu ai aceasta posibilitate....
Acum sa-ti spun si ce am facut eu. Am avut trei ore de asistenta plus una de testare sumativa. O ora de reading+ vocabulary, una de gramatica (ambele de introducere de notiuni noi) si una sumatica (de recapitulare)- eu am facut-o tot pe gramatica, pt ca le e mai usor elevilor (eu am generala si-s micuti tare). Testul l-am dat cu 2 zile inainte de inspectia pentru a avea timp sa-l corectez si interpretez (tb sa fii atenta sa faci itemi diversi). Ce a fost putin mai special a fost faptul ca la noi se cer testul (cu itemii descrisi) si interpretarea testului in limba engleza.
De asemenea, trebuie sa lucrezi la portofoliu. Si aici trebuie discutat cu cel care iti vine in inspectie, pt ca e foarte relativ. Oricum iti trebuie planuri de lectii de pe parcursul anului. Eu am avut in jur de 50. Ah, si planurile cel mai sigur le poti face dupa exemplu din 'biblia' lui Harmer.
Sper sa-ti fie de ajutor cat de cat (asta daca nu te-ai plictisit citind pana aici :P)
Daca mai ai nevoie de ceva, contacteaza-ma.
Spor la munca si bafta mare la inspectie si examen! :)
alexandra_ioana_nicoara
 
Mesaje: 8
Membru din: 14 Apr 2011, 16:54

Re: inspectie def.

Mesajde lalucul » 04 Mai 2011, 19:04

nu m am plictisit,chiar o sa tin cont de aceste sfaturi. multumesc f. frumos. daca o sa am vreo problema o sa apelez
lalucul
 
Mesaje: 1
Membru din: 29 Apr 2011, 23:40

Re: inspectie def.

Mesajde amaliaaaa » 28 Noi 2011, 19:44

Buna seara!

Am si eu nevoie de ajutor si m-am gandit ca pot apela cu incredere la cei care scriu pe acest forum. Inspectoarea mea (lb. engleza) ne-a spus ca trebuie ca toate cadrele didactice din specialitate sa aiba planificarea pe unitati de invatare detaliata, adica la o unitate sa existe inserate planurile de lectie pentru fiecare topic, chiar acolo in planificare. Eu am planificare pe unitati de invatare, insa nu am asa cum am spus mai sus. M-am inscris la DEF si va trebui ca la inspectii sa prezint planificare asa cum se doreste a fi.
Mi-ar fi de mare ajutor un model din acest tip de planificare, chiar si pe o singura lectie dintr-o unitate ca sa pot vedea cum arata. Am mai discutat problema si cu alte colege cu mai multa experienta, vechime si cu colege ca si mine, la inceput, dar nici ele nu au stiut ce sa ma sfatuiasca. Fiecare aveam cate o parere...Ideea este, ma repet, sa vad cum arata una facuta de cineva si apoi ma apuc de lucru.

Ah, si inca un lucru...eu am redactat planificarile in lb. engleza, asa mi s-a parut firesc, din prisma faptului ca si planul e tot in en. Acum nu stiu cum o fi cel mai bine, pentru ca doamna inspector a zis sa tinem seama de planificarile elaborate de "specialisti"...(care nu s-au dovedit chiar niste specialisti) si sa le adaptam la propriul stil etc.

Sper din suflet sa vina cineva cu sfaturi poate si un model de planificare din acesta.
Multumesc anticipat!
amaliaaaa
 
Mesaje: 1
Membru din: 07 Ian 2010, 21:34


Înapoi la Limba Engleza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori