Importanţa manualelor

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Importanţa manualelor

Mesajde valentinliviu » 21 Noi 2017, 14:23

Am activat ca profesor de educaţie plastică în sistemul privat şi în momentul de faţă mă pregătesc pentru intrarea în sistemul de stat la gimnaziu. Diferenţele sunt destul de mari şi îmi trebuie ceva timp să le înţeleg. În sistemul privat nu exista problema auxiliarelor. Cerinţa multor angajatori a fost să respect programa în vigoare - se induce un sentiment de siguranţă părintelui-, însă n-a existat problema auxiliarelor. Eram liber să-mi aduc propriile planşe şi să-mi alcătuiesc propriul sistem de predare, şi făceam acest lucru în acord cu programa chiar în sistem privat.

Problema ar fi în ce măsură pot continua această predare şi în sistemul de stat. Manualele sunt slabe şi prefer să nu le folosesc. Sistemul meu respectă programa, dar e foarte diferit de manual. Din câte înţeleg manualele sunt orientative şi nu normative. Care este de fapt problema auxiliarelor? Am voie să-mi aduc propriile planşe didactice, să prezint materiale audio-video etc? Sau trebuie să urmez strict manualul, ori tot ce fac trebuie să apară şi în manual?
valentinliviu
 
Mesaje: 1
Membru din: 21 Noi 2017, 14:22

Re: Importanţa manualelor

Mesajde sportiv » 21 Noi 2017, 23:20

Pentru un profesor ( de oriunde) programa școlară este ,,biblia” activității! Manualele sau/și auxiliarele sunt doar SUPORTURI pentru realizare cerințelor programei școlare (unele mai bune, altele mai puțin bune).În ultimă instanță REZULTATUL contează!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Importanţa manualelor

Mesajde valentin-cristescu » 22 Noi 2017, 18:21

Vă mulţumesc pentru răspuns, însă întrebarea era cumva în spiritul noilor modificări, în sensul că planşele didactice proprii sau orice altceva ar putea fi interpretate ca auxiliare neautorizate. După opinia mea este o încurcătură teribilă cu această problemă nou apărută.
valentin-cristescu
 
Mesaje: 6
Membru din: 31 Mar 2017, 09:41

Re: Importanţa manualelor

Mesajde emil » 23 Noi 2017, 08:54

valentin-cristescu scrie:Vă mulţumesc pentru răspuns, însă întrebarea era cumva în spiritul noilor modificări, în sensul că planşele didactice proprii sau orice altceva ar putea fi interpretate ca auxiliare neautorizate. După opinia mea este o încurcătură teribilă cu această problemă nou apărută.

Orice este creat de dvs. pentru clasa este binevenit. Nu este auxiliar. Se numesc prerechizite!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori