Fotografia lunii August

Forum dedicat exclusiv proiectelor de vacanta.

Fotografia lunii August

Mesajde emil » 02 Aug 2008, 00:26

Pentru ca multi dintre dumneavoastra se duc sau au fost in vacanta si ati vazut cum arata Romania frumoasa dar nu prea curata, va propun ca tema "Scoala mea si Romania, cele mai curate"
Va rog sa publicati numai fotografii bine alese, gandindu-va la tema dar si la estetica imaginii.
Incercati sa demonstrati cat mai bine implicarea elevilor, a parintilor, a dvs. si a colegilor in asigurarea unui mediu curat.
Puteti sa faceti chiar in zilele lui august fotografia, puteti sa regizati, sa prelucrati.
Nu uitati ca fotografia are un titlu si un autor.
Publicati fotografiia, numai una singura, pe paginile de vacanta. Nu este obligatoriu sa fi participat la prima etapa(desi am conditionat aceasta pe pagina vacantei!), dar e important sa stiti ca se aduna punctajele, prin urmare daca nu ati publicat, veti avea un handicap.
Colegii pot nota, pot comenta. Este bine sa va justificati nota, este rau daca acordati note formal sau ca o "rasplata" sau un "schimb" sau chiar o "revansa"
Asteptam fotografii frumoase! Poftiti la pagina de vacanta:
http://www.didactic.ro/vacanta.php

Intrebarile inainte de publicare sunt binevenite!

Succes tuturor!

PS. Nu uitati ca exista un si concurs de eseu "Povesti de vacanta". Va asteptam cu placere, va vom acorda premii!
Ultima oară modificat de emil pe 10 Iul 2009, 20:55, modificat de 3 ori în total.
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde soricel » 07 Aug 2008, 17:13

Se pare ca nu toata lumea a inteles tema propusa pentru luna august.Acest lucru se vede din fotografiile postate.Oare de ce?! Mie mi se pare ca totul a fost foarte clar.Ciudat!!!!! Se voteaza dar nu se mai stie exact pentru ce!Cred ca e cazul unor precizari din partea moderatorilor desi au mai facut-o.
soricel
 
Mesaje: 24
Membru din: 26 Feb 2007, 14:53

Mesajde felixmunteanu » 07 Aug 2008, 17:32

Gând la gând cu şoricel. Eu tocmai voiam să spun că îmi iau jucăriile şi mă duc acasă. Nu particip la concurs decât ca votant şi comentator, dar cred că renunţ pentru că pe pagina de vacanţă după ce că procedura e mai anevoioasă în privinţa vizualizării pozelor mai trebuie să mă lovesc şi de superficialitatea colegilor care postează după ureche fără să citească măcar ce au de făcut. Şi ne mai mirăm de copii....
Vă spun drept că am intrat în joc din plăcere şi din dorinţa de a fi "picătura de neutralitate şi echilibru" pe care o asigură un outsider, am trecut şi peste problemele tehnice enunţate mai sus, dar aşa ... gata!

Eu zic să le ştergeţi automat, fără niciun comentariu!
felixmunteanu
 
Mesaje: 756
Membru din: 15 Mai 2006, 10:29

Mesajde aalliinnaa » 07 Aug 2008, 21:31

Nu, ca de acum nu mai conteaza tema ci sa aiba cat mai multe fotografii postate in concurs: cate 4, cate 5..cat mai multe!
Nici macar nu incerca sa citeasca prima pagina a site-ului Pagini de vacanta.
Eu una m-am saturat sa tot explic notele mici pe care le acord din cauza faptului ca sunt in neconcordanta cu tema concursului - ca trebuie sa-mi justific nota.
Oricum, n-au nicio scuza, desi se tot cauta scuze, ba chiar unii cer anularea concursului.
Eu cred ca se iau unii dupa altii in postarea fotografiilor: vad ca predecesorul lor are o fotografie cu casa lui Ion Crenaga, el vine cu o fotografie din cosmos (pe bune) sau cu o fotografie dintr-un spectacol cu majorete.
Eu nu mai pot: imi vine sa strig STOOOOOOP!
Avatar utilizator
aalliinnaa
 
Mesaje: 594
Membru din: 28 Mai 2004, 17:15
Localitate: Suceava

Mesajde soricel » 07 Aug 2008, 22:23

Am constatat ca se mai poate inca vota pe,, fotografia lunii iulie,, deci cred ca ceva chiar nu merge bine.Nu stiu care sunt cauzele dar chiar nu mai inteleg nimic.
Eu terminasem cu un punctaj de 58 si astazi m-am trezit ca am 60.Mirare!!! Am incercat sa vad daca pot vota pe o fotografie din luna iulie si a tinut. Deci?Cum va explicati?Din cate au anuntat organizatorii votul s-a incheiat pe 4 august.

Vacanta placuta tuturor si sper ca atunci cand ma intorc ,,apele sa fie mai limpezi,,!
soricel
 
Mesaje: 24
Membru din: 26 Feb 2007, 14:53

Mesajde felixmunteanu » 07 Aug 2008, 22:26

Concursul a luat-o razna dupa modelul "ca la noi la nimeni".
Am dat o raita pe la titluri si mi-am amintit de Caragiale "Rosia creste in gradina cu castravetele care este o planta din familia dicotiledonatelor..." sau de un coleg de-al meu din sc generala care a desenat un lan de porumb si l-a intitulat "Razboiul de Independenta". Fiind luat la intrebari, a spus ca soldatii sunt ascunsi in lan.

Serios vorbind, parerea mea este ca sunt vinovati in primul rand toti cei care nu s-au informat.
Dar sa nu se supere administratorii site-ului, au si dumnealor o vina in sensul ca daca au inceput un concurs intr-un loc, trebuia sa-l duca mai departe tot acolo. Tema lunii urmatoare trebuia anuntata inainte de sfarsitul lunii iulie ca sa stie lumea ce are de facut.

Pe noul site am spus deja ca pozele sunt prea mici si e prea complicat sa le poti vedea in ansamblu, incarcarile mi se pare ca se fac mai greu (poate la PC-ul meu numai), si prin sistemul de numerotare fotografiile trec dintr-un "calup" in altul riscand sa nu fie vazute. Inseamna sa stai toata ziua la PC si sa deschizi pachetul 1-10, 10-20 etc...

Stiu ca domnii administratori au muncit sa creeze pagini de vacanta, dar iata ce s-a intamplat! Cred ca ar trebui sa tina seama si de parerile noastre. In ce ma priveste n-am nimic de pierdut ca nu sunt in concurs, dar... e pacat!
felixmunteanu
 
Mesaje: 756
Membru din: 15 Mai 2006, 10:29

Mesajde aalliinnaa » 07 Aug 2008, 22:32

Da! Si ar mai fi o problema: nu se schimba regulile jocului in timpul jocului...cum spunea si unicu, mai demult, candva...
Daca s-a spus de la inceput ca participa doar cei care posteaza in ambele luni de vacanta, trebuia sa se mentina regula.
Acum nu se mai stie care pe cine si ce!
Sper sa se remedieze situatia!
Avatar utilizator
aalliinnaa
 
Mesaje: 594
Membru din: 28 Mai 2004, 17:15
Localitate: Suceava

Mesajde leu » 08 Aug 2008, 00:12

Sunt de acord cu voi! Seamana a ... haos!Am postat pe iulie ,dar ma abtin pentru august-cel putin deocamdata-pana se face putina ordine.Pozele care nu sunt la tema ar trebui sterse fara comentarii! si ...era bine daca s-ar fi pastrat conditia initiala a concursului"numai cine posteaza in iulie are dreptul si in august".N-as vrea sa para egoism ,dar e bine sa fim consecventi si sa respectam regulile .
leu
 
Mesaje: 369
Membru din: 08 Oct 2006, 21:48

Mesajde cadrudid » 08 Aug 2008, 00:13

:)

nu ca ar fi musai, dar incerc sa va expun punctul meu de vedere.

e vorba de un concurs, care, implicit, are un regulament. eu citesc regulamentul si indraznesc sa particip. e normal ca cei din juriu sa accepte sau nu participarea mea, in masura in care indeplinesc conditiile. e doar un concurs deschis tuturor celor care au cont pe acest site.

(de-aia nu ii acuz pe cei care s-au pozat cu elevii care, eventual, au in brate diplome de ecologei)

ajung in situatia de a alege o poza. poza trebuie sa fie cat mai bine "lipita" de intentiile organizatorului. acuma, eu stiu ca ar trebui sa rup inima targului c-o poza profesionist realizata, atat ca mesaj, dar si in ceea ce priveste forma de prezentare a acestuia. cum sa spun... poster in devenire... da' n-am asa ceva, asa ca incerc sa ma gandesc care dintre pozele pe care le posed ar merge mai bine.

ma uit cu atentie, ma scarpin in cap si postez una.

eu stiu ca nu e chiar ceva ce-ar putea rupe inima targului, asa ca nu-mi fac mari sperante. sper doar ca unora sa le placa.

succes tuturor!
Avatar utilizator
cadrudid
 
Mesaje: 295
Membru din: 15 Oct 2004, 12:35

Mesajde emil » 08 Aug 2008, 07:39

Va inteleg nemultumirile. Din pacate, nu am avut masinarii prea bune pentru postarea fotografiilor. Forumul nu e facut pentru asa ceva...dar a mers multumitor daca am tinut un pic de ordine. Pagina vacantei a fost preluata de multi fara sa stie ce am scris pe forum...prin urmare, e scuzabil, Nu este scuzabil modul in care lumea posteaza tot felul de ...mazgaleli pe siteuri publice! O scoala de...arta..pune o fotografie extrem de slaba, desi orice fac ar trebui sa ii reprezinte frumos...
Este extrem de important sa invatam colegii ce inseamna sa lasi pe net ceva, un "obiect" care ramane si te reprezinta.
Obiceiul unora se a-si posta pozele de familie, copiii proprii pe siteuri este chiar periculos dar si de prost gust...
Incerc sa ajut lumea sa ii invat ce inseamna Internet, dar si ce inseamna propria cenzura.
Asteptam imagini frumoase la tema data!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde carmen_14m » 08 Aug 2008, 11:37

Chiar acum m-am uitat la fotografiile lumii august...prea putine sunt la tema data! Va rugam stergeti-le!!!
S-a schimbat si modul de acordare a notelor..de la 1 la 10, fata de 1-5 cum era in iulie. Nu mi se pare corect, regulile nu trebuie schimbate din mers, ci stabilite dinainte.
Felicitari pt concurs si sper sa invatam cu totii cate ceva!
carmen_14m
 
Mesaje: 12
Membru din: 06 Iun 2008, 18:10

Mesajde soricel » 10 Aug 2008, 22:35

Concursul nu are practic niciun rost din moment ce astazi mai pot vota inca pentru luna iulie. Pacat. O idee care a inceput bine dar dupa mine s-a sfarsit prost. Orice concurs are niste reguli clare si din moment ce inca mai exista neclaritati nu cred ca e cazul sa mai continuam.E o mare dezordine in organizare . :(
Sincer, imi pare rau ,dar nu-i mai vad rostul.
soricel
 
Mesaje: 24
Membru din: 26 Feb 2007, 14:53

Mesajde loredanadinu75 » 11 Aug 2008, 21:53

Buna ziua si eu tuturor celor care (mai) activeaza chiar si in vacanta.

Eu, sincer, am chiulit, si la fel de sincer va spun ca si proiectul nostru de educatie ecologica in gradinitele din judetul Neamt a intrat intr-o mica vacanta pana la inceperea anului scolar.

Sunt totusi curioasa si va rog sa-mi iertati lipsa de informare, insa nefiind in "bransa" nu pot afla decat din surse precum dvs. Face totusi cineva activitati cu elevii in vacanta ?

Ideea cu postatul fotografiilor mi s-a parut exceptionala, eu as propune administratorilor, ca, dincolo de competitie, daca e posibil, sa existe posibilitatea postarii unor fotografii la tema, daca vreti. Bineinteles, cu prima regula ca orice foto care nu se incadreaza in tema sa nu fie publicata pe site.
Cand am vazut tema lunii august, am fost tentata sa trisez un pic si sa pun cateva fotografii de la cateva din activitatile derulate cu copiii din proiect in luna iunie, dar citind mesajele dvs din forum m-am oprit...uluita...nu am decat un mare respect pentru cei care chiar au facut ceva cu elevii/prescolarii vara aceasta si parerea mea e ca acelea sunt singurele fotografii care ar trebui sa apara pe pagina concursului.
Pentru ceilalti, care au cate ceva reprezentativ de aratat, am venit cu propunerea d emai sus...poate cine stie....
loredanadinu75
 
Mesaje: 44
Membru din: 11 Apr 2008, 18:12
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde loredanadinu75 » 11 Aug 2008, 22:12

Pana la urma, citind si recitind regulile concursului, am concluzionat ca ar fi loc si pentru noi....punem doar una, ca nu e de vacanta, si in plus asa am inteles ca zice regula joculuii "se posteaza doar o fotografie"...dar, credeti-ne ca avem sute.
loredanadinu75
 
Mesaje: 44
Membru din: 11 Apr 2008, 18:12
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde irina_simona2000 » 12 Aug 2008, 15:34

Eu recunosc ca sunt una din aele persoane care a gasit prea tarziu regulamentul concursului...si am postat mai mult de o fotografie...deci am fost descalificata :( :( :( .
Ca sa nu mai existe astfel e cazuri cred ca ati putea posta pe prima pagina a concursului regulamentul ca sa poata fi citit de oricine doreste sa participe la concurs... :roll:
Va multumesc!
irina_simona2000
 
Mesaje: 7
Membru din: 25 Apr 2006, 14:35

Următorul

Înapoi la Proiecte de vacanta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori