fisa postului:

fisa postului:

Mesajde daniela_buda » 01 Ian 2007, 12:44

Buna ziua, si La multi ani!
Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, unde pot gasi un model de fisa postului pentru posturile de logoped, psiholog, kinetoterapeut in scoala generala.
(Nu e vorba de scoala speciala.) Ma intereseaza fisa postului si pentru mediator scolar, in cazul in care se gaseste asa ceva.
Va multumesc.
Un an bun tuturor.
Daniela
daniela_buda
 
Mesaje: 4
Membru din: 11 Sep 2006, 22:13

Mesajde angela_ghrsm » 23 Apr 2007, 09:16

Fisa postului se face - in mod legal - de catre inspectorul de specialitate, impreuna cu directorul unitatii la care lucrezi si cadrul didactic respectiv. In acest document se trec activitatile pe care le desfasoara cadrul didactic respectiv, incepand cu examinarea copiilor, inregistrarea lor, alte responsabilitati pe care le mai ai sau le mai vrei prin scoala, ce te obligi sa faci in acea scoala.
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 06 Mar 2008, 16:16, modificat de 2 ori în total.
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Mesajde magdalenaproasta » 20 Iul 2007, 08:50

Spune-mi si mie cum iti desfasor o zi obosnuita de munca?
magdalenaproasta
 
Mesaje: 18
Membru din: 21 Sep 2005, 14:44

fisa postului

Mesajde ninaprofa » 21 Iul 2007, 20:39

Programul anual al logopedului se desfasoara pe etape. 15 sept -15 oct se fac depistarile in aria logopedica arondata, adica se triaza copii 500 -1500, se inregistreaza cazurile ,se fac testarile psihopedagogice si logopedice amanuntite, se organizeaza grupele de copii pentru inceperea terapiei. Se lucreaza anual cu 35-45copii ,chiar daca regulamentul prevede 15-35. Dupa 15 oct se incepe terapia generala pregatitoare si in functie de evolutia fiecarui copil se trece la terapia specifica tulburarii sau dizabilitatii pe care o are. Nici o zi nu seamana cu cealalta pentru ca nici nevoile copiilor nu sunt asemanatoare si nici evolutia lor nu e identica. La toate acestea se adauga diverse sarcini de la inspectorat , director,diverse cereri de evaluari logopedice,etc. Ora logopedica este de 45 min. si in general sunt cate 4 ore pe zi, dar ca sa pregatesti materialele necesare si sa te informezi permanent mai adaugi cateva (3,4.)
ninaprofa
 
Mesaje: 34
Membru din: 04 Ian 2006, 10:46

Mesajde magdalenaproasta » 22 Iul 2007, 21:50

multumesc!!!!!
magdalenaproasta
 
Mesaje: 18
Membru din: 21 Sep 2005, 14:44

O zi obişnuită de lucru

Mesajde angela_ghrsm » 25 Ian 2008, 22:59

O zi obişnuită de lucru la mine începe la ora 9:30 a.m. la grădiniţă, am o săliţă unde-mi desfăşor activitatea. Acolo aduc prichindeii, cate 3 în fiecare grupă şi, în faţa oglinzii logopedice, facem exerciţii de mobilizare a aparatului verbal, de corectare a sunetelor deficitare, de dezvoltare a auzului fonematic, altădată verificăm pronunţia corectă recitând poezii pe care mi le notez ! am o întreagă colecţie de poezii spuse de copilaşii aceia drăgălaşi; uneori, mai spunem câte o poveste după imagini căci grădiniţa e plină de planşe cu poveşti...alteori mai chem câte o mămică şi mai închei câte un proces-verbal în cadrul Parteneriatului cabinet logopedic - părinţi, în care aduc la cunoştinţă mamei programul de lucru, modul cum lucrez cu copilul ei şi chiar îi arăt şi-i dau un bileţel cu câteva exerciţii pe care trebuie să le facă zilnic cu copilul acasă pt ca acesta să se corecteze mai repede. După trei activităţi desfăşurate în grădiniţă, plec la şcoală puţin obosită unde continui terapia cu elevii de la clasele I - IV. La ora 11, 45 iau copiii la cabinetul logopedic din şcoală de la etajul II, care e dotat conform standardelor româneşti. Acolo, încep activitatea în faţa oglinzii logopedice dacă am de corectat o dislalie sau lucrăm o fişă fonematică sau o dictare. Unele zile sunt mai relaxante, altele sunt pline de evenimente, dar toate mă bucură deoarece reuşesc să fac ceva cu copiii. nici unul nu pleacă acasă fără să fi realizat ceva efectiv la cabinet.
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 25 Mai 2008, 13:41, modificat de 4 ori în total.
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Mesajde hori » 30 Ian 2008, 23:16

Mi-a placut ce am citit. Daca ai mai avea si familie numeroasa? :D
Succes in continuare! Odihneste-te vine vacanta.
Avatar utilizator
hori
 
Mesaje: 366
Membru din: 11 Apr 2007, 14:40

zi de muncă logoped

Mesajde angela_ghrsm » 31 Ian 2008, 18:50

Vacanţele astea dese mă scot din ritm. Tocmai bine începuse noul an şcolar, tocmai începusem şi eu să-mi fac un program de lucru cu copiii şi gata altă vacanţă ! dragă hori, să ştii că nu mă stresez deloc la cabinet. Tot ce scrie mai sus le fac foarte relaxat pt că sunt un om organizat. Încă de acasă îmi plănuiesc ce am de făcut în ziua următoare, ce fac cu grupa nr 1, ce fac la clasa I C, cine a fost nemulţumit ca să-mi intensific activitatea la grupa respectivă. De exemplu, o educatoare era nemulţumită că de ce nu lucrez de două ori la grupa ei care este grupă mare. Eu i-am explicat că lucrez de mai multe ori pe săptămână cu preşcolarii care merg la şcoală deoarece ceilalţi mai stau un an în grădiniţă şi mai avem timp. Acasă nu mai am copii de crescut, ai mei sunt studenţi. Am muncit 25 ani până mi-am crescut copiii dar nu mi-am neglijat niciodată serviciul. Aşa am fost învăţată din familie. Aşa m-a învăţat tatăl meu : serviciul să fie sfânt !
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 01 Mai 2008, 07:49, modificat 1 dată în total.
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Fisa postului

Mesajde betiana » 01 Feb 2008, 16:24

Dragele mele, cred ca ceva a inceput sa se miste in favoarea logopezilor, specialitate uitata cu desavarsire din noul pachet de legi.Vom fi.Dar cum ?
Sper ca vom fi profesori si tot invatamant special integrat.Luni ne intalnim cu inspectorul pentru invatatorul special ca sa discutam fisa postului si fisa de evaluare. Desi noi avem aceste fise.Sa vedem ce vrea sa mai introduca.Angela, ziua ta de munca mi se pare extrem de incarcata, dar cred ca este doar o singura zi din saptamana, caci norma noastra este de 16 ore.Si eu am luni de la 12,30 pana la 18,30, dar in rest am 2 sau 3 ore.
In ziua de la cabinet, niciodata nu ma duc sa iau copiii de la ore.Mie imi vin copiii din circumscriptia logopedica (6 scoli si 6 gradinite) insotiti de parinti sau bunici.Stau de vorba 5 minute cu fiecare parinte si-i explic ce exercitii trebuie sa faca acasa, desi temele sunt date pe foi xeroxate acasa.La urmatoarea sedinta, copiii imi aduc foile si eu verific daca s-au facut progrese, deci daca s-a lucrat cu copilul.In general, parintii sunt entuziasmati de progresul copiilor lor.Din scoala in care am cabinetul nu am anul acesta decat un copil si se pare ca o sa mai vina unul.Noi, 4 cadre didactice deservim un sector, adica vreo 74 de unitati scolare si prescolare.La gradinita, avem subcentre.Fiecare cadru are 1 sau 2 gradinite.In gradinita lucrez doar cu grupele mari pregatitoare.Sunt 24 de copii care au nevoie de ajutor.Nicio educatoare nu s-a revoltat ca nu iau si grupele mari.Nu am timp.Imi fac orele, mai stau de vorba cu educatoarele si plec. Cand ajung acasa incep sa lucrez, sa fac fisele de lucru pentru fiecare copil ce se afla in terapie, apoi mai citesc din carti de specialitate.Ultima carte achizitionata a fost "Tulburarile limbajului scris-citit " de Georgeta Burlea (Ed.Polirom- 2007).Acum incep s-o studiez.Voi ce carti ati mai achizitionat ? Ati luat povestile metaforice ale lui Jaques Salome ? Unele se pot aplica copilului cu tulburari de invatare, balbism sau tulburari de adaptare.Am mai cumparat si niste marionete pe care le pui pe degete si asa am inventat dialogul si jocul imaginativ.Este extraordinar cate lucruri deosebite poti realiza cu copiii.Ce-i drept "trebuie sa dai in mintea copiilor".
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

Mesajde hori » 01 Feb 2008, 17:19

Draga Angela ............ma regasesc in toata activitatea pe care ai descris-o aici. Si mai mult, asa educatie am primit si eu " grijiti-va de servici". Sotul meu imi tot atrage atentia ca nu le acord prea mult timp ( lui si baietelului nostru) dar ..........serviciul e sfant, trebuie sa lucrez mult, ...multe, multe fise pentru fiecare copil.
Avatar utilizator
hori
 
Mesaje: 366
Membru din: 11 Apr 2007, 14:40

zi de muncă logopedică !

Mesajde angela_ghrsm » 01 Feb 2008, 18:21

Beti, la cabinetul meu nu funcţionează sistemul după care lucrezi, acela că aştepţi să vină părinţii cu copiii de mână la cabinet ! şi dacă nu vin, ce faci ? am fost odată şi am văzut cum se lucrează. Eu merg la grădiniţe şi iau copiii de la grupe, în timpul programului lor, de aceea părinţii nici nu ştiu uneori că al lor copil beneficiază de terapie logo, dar am eu grijă să-l chem cel puţin o dată pe semestru, mai des nu vin. La clase iau copiii la ora 12 care stau departe de şcoală şi nu au timp să mai vină încă o dată la şcoală.
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 23 Mai 2008, 18:52, modificat de 2 ori în total.
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Fisa postului

Mesajde betiana » 01 Feb 2008, 20:51

Draga Angela, din pacate optica directoarei tale nu este singulara.Sunt multi directori care nu inteleg ce facem noi.Eu zic ca acestia nu au cunostinte de psiho-pedagogia copilului si ii iert si incerc sa le explic ca fara limbaj copilul va trai intr-o lume a suferintei, va fi un infirm pe viata.De cand multe educatoare si invatatoare au urmat cursurile facultatilor de psihologie se pare ca au devenit mai receptive la acest domeniu.Cineva ne spunea la Asociatie ca din pacate nu exista o Facultate de Logopedie.Astfel aceasta specializare ar fi recunoscuta.Dar cine ar putea sa predea intr-o astfel de facultate, cadrele universitare trebuind sa aiba doctoratul ? Poate peste zeci de ani, cand fetele tinere isi vor lua doctoratul vor fi si specialisti capabili sa predea intr-o facultate.Cei de la Colegiul Psihologilor, cu chiu, cu vai au acceptat sa ne dea dreptul de libera practica dar numai in psihopedagogie speciala, iar eu personal am absolvit Psihologia, gradele mi le-am dat in psihologie.Ceea ce incerc eu, este ca sa-i dezvolt copilului abilitatile lingvistice, dar si atentia, memoria...Am niste cd-uri care imi folosesc foarte mult in recuperare.Noi aici, in Bucuresti, facem si psihoterapie, reusind sa-i redam copilului incredere in sine insusi.Folosim tehnici de vizualizare creativa, jocuri de rol.Noi nu suntem apendicele scolii.Nu ii ajut pe copii sa isi faca temele sau sa inteleaga lucrurile pe care nu le-au inteles la ore.De exemplu, am un copil cu tulburari motorii, clasa a V-a,care este foarte lent la scris.Daca in clasele primare doamna invatatoare avea rabdare cu el, acum profesorii le spun parintilor sa-l mute la o scoala speciala.Intelectual este normal.Dar lent.Facem exercitii de scriere cu cronometrul, exercitii de atentie cu masurarea timpului de reactie.Si apropo, de munca logopezilor.Eu am fost inmarmurita cand am primit in terapie un copil de 17 ani, care a mai lucrat cu doi logopezi si niciunul din acestia,si nici parintii, nici profesorii nu si-au dat seama ca acest copil nu aude.Are hipoacuzie profunda de transmisie la o ureche si severa la cealalta.Hai ca am scris prea mult si v-am obosit.
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

diverse

Mesajde angela_ghrsm » 06 Apr 2008, 12:07

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară vă doresc să aveţi parte de multe succese şi realizări în viaţa profesională şi familială !
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 01 Mai 2008, 07:51, modificat 1 dată în total.
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Mesajde p_angelica » 22 Apr 2008, 19:08

domeniul este relativ nou...cel putin asta ar fi scuza...
psihopedagogia speciala este,cred eu, o ramura importanta a invatamantului....
nu prea vad implicare din partea ministerului...
ce stiti despre fisele posturilor de psihopedagog si invatator-educator?
sunt la sfarsitul celui de-al III-lea an ...si inca tot nu exista o fisa a postului adaptata...
p_angelica
 
Mesaje: 1
Membru din: 22 Apr 2008, 18:47

fisa postului

Mesajde angela_ghrsm » 01 Mai 2008, 07:54

Nu există o fişă a postului la nivel naţional pt că fiecare şcoală are problemele şi activităţile ei specifice, mai ales proiectele ei. Deci fiecare şcoală trebuie să realizeze o fişă a postului trasând pt fiecare cadru didactic responsabilităţi. Aşa cred că ar trebui să se întâmple !
angela_ghrsm
 
Mesaje: 120
Membru din: 01 Feb 2007, 15:23

Următorul

Înapoi la Invatamant special / psihologie scolara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 2 vizitatori