Expoziția Leonardo da Vinci în Școala Privată Aletheea

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Expoziția Leonardo da Vinci în Școala Privată Aletheea

Mesajde nicolaecazacu » 07 Apr 2023, 02:23

Invențiile unui geniu - Expoziția originală Le macchine di Leonardo da Vinci la Școala Privată Aletheea - 3 aprilie - 10 mai 2023
Aflată în turneu mondial, expoziția este găzduită în premieră de o școală privată.

Expoziția originală Le macchine di Leonardo da Vinci, creată de Carlo Niccolai, fondatorul Museo Leonardo da Vinci Firenze, în colaborare cu prof. Carlo Pedretti este una dintre cele mai apreciate expoziții cultural-educative și interactive la nivel mondial și a fost văzută până în prezent de peste 20 milioane de vizitatori, în circuitul său în peste 112 orașe din 28 de țări de pe 5 continente.
În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira 45 de mașinării (concepte, prototipuri, dispozitive, mecanisme) care au fost proiectate în urmă cu peste 500 de ani de către Leonardo da Vinci, printre care: bicicleta, planorul, automobilul, parașuta, rulmentul, mecanismul bielă-manivelă, volantul, angrenajul elicoidal, cricul, reflectorul, macaraua cu platformă circulară. De asemenea, colecția cuprinde schițe și replici după picturile lui Leonardo da Vinci, multe dintre acestea respectând dimensiunile operelor originale.
Vernisajul a avut loc joi, 30 martie 2023, la ora 16:00, în sala Agora a Școlii Private Aletheea, sub umbrela proiectului cultural Aletheea9.
Invitat, în deschidere, a fost Nicolae Cazacu, antreprenor cultural și facilitatorul expoziției în România.
Ghizi au fost elevii Aletheea, care s-au pregătit cu mult entuziasm pentru a le oferi cât mai multe informații vizitatorilor.

Expoziția poate fi vizitată gratuit în perioada 3 aprilie – 10 mai (cu excepția zilelor de 13-18 aprilie – vacanța de Paște), astfel:
Adresă: Drumul Piscul Moșului nr. 10, sector 1, București
Program de vizitare: luni – vineri, în intervalele orare 9:00 – 12:00 / 14:00 – 17:00
Număr de persoane: minimum 15 – maximum 35/tur
Durata vizitării: 45-60 minute
Însoțitori: fiecare grup de elevi trebuie însoțit de minimum 2 profesori
Accesul este gratuit.
Vizitarea expoziției este organizată exclusiv pe baza rezervării în prealabil – prin e-mail la adresa: evenimente@aletheea.ro sau la numărul de telefon: 0773 331 196.
Tururile nu sunt ghidate, astfel încât invităm profesorii însoțitori să afle mai multe informații despre personalitatea și opera lui Leonardo da Vinci în prealabil.
Profesorii însoțitori ai grupurilor pot valorifica experiențele educaționale prin lecții practice sau demonstrații/ateliere de fizică, inginerie, arte.

Mai multe detalii se regăsesc și pe pagina oficială a expoziției:
https://www.facebook.com/ExpoLeonardoda ... teractive/
Eveniment realizat în parteneriat cu Museo Leonardo da Vinci Firenze și Original Media România.
nicolaecazacu
 
Mesaje: 10
Membru din: 07 Oct 2021, 21:26

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori