EuRoPe Skills

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

EuRoPe Skills

Mesajde mig765 » 30 Aug 2016, 12:40

Proiectul EuRoPe Skills (2014-1-RO01-KA101-001007)a fost implementat intr-o perioada de 24 de luni (2014-2016) de catre Liceul Tehnologic Petricani, prin programul Erasmus+ Educatie scolara - mobilitati.
Deoarece institutia noastra isi desfasoara activitatea in mediul rural posibilitatile de informare/participare sunt mai reduse atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice. Ne-am propus sa depasim acest inconvenient imbunatatind calitatea si atractivitatea activitatilor noastre cu ajutorul activitatilor cu caracter international.

Proiectul a avut drept scop principal infiintarea unei echipe responsabile cu dezvoltarea europeana si strategica a unitatii noastre si echiparea membrilor acesteia (in numar de 10, dintr-un total de 70 de cadre didactice la nivel de institutie) cu toate competentele necesare.
Membrii echipei de internationalizare au participat la un numar de 7 activitati de formare, in concordanta cu nevoile institutionale si individuale identificate (elaborarea unei viziuni si a unei strategii de dezvoltare coerente si pe termen lung, definirea unor proceduri pentru asigurarea calitatii, imbunatairea competentelor de comunicare interculturala si in limba engleza, utilizarea instrumentelor TIC si a metodelor centrate pe elev, de management de proiect).
Activitatile de formare au fost organizate de 3 furnizori (Euneos Oy din Finlanda, ETI Malta si ICT International din Republica Ceha), toti avand o experienta vasta si referinte excelente. Fiecare activitate a fost astfel aleasa incat sa corespunda nevoilor identificate: 2 activitati avand ca tema dezvoltarea competentelor lingvistice (”Spice Up Your Teaching Ideas - Methodology in Practice Today” si ”Fluency and English Language Development for Teachers), o activitate cu privire la instrumentele TIC ( ”Empowerment in ICT Skills. Making Use of Technology Tools”), gandire creativa (Encouraging Creative Thinking), comunicare interculturala („Intercultural and Communication Skills”), benchmarking si internationalizare (”Best Practices Benchmarking” si ”How to Make Your School More International”).

Rezultatele tangibile proiectului s-au materializat in produse intelectuale specifice (plan de internationalizare, strategie de dezvoltare), website (eraeurope.ro, skills.eraeurope.ro), rapoarte, materiale de diseminare si informare, materiale didactice inovative. Elevii de toate nivelurile (primar, gimnazial, liceal/profesional) beneficiază de noile metode de lucru.
În urma desfasurarii acestui proiect de mobilitate de formare Erasmus+, la nivelul scolii s-a format o echipa de internationalizare care a implementat doua proiecte Erasmus + Stagii de practica pentru elevii din invatamantul tehnologic si care este implicată in desfasurarea unui parteneriat strategic Erasmus+ pe care institutia noastra il coordoneaza.
De asemenea a avut loc o imbunatatire semnificativa a calitatii si atractivitatii activitatilor didactice si a motivatiei cadrelor didactice si elevilor
mig765
 
Mesaje: 2
Membru din: 18 Noi 2009, 16:30

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori