Erasmus+

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Erasmus+

Mesajde cincaluciana » 03 Noi 2020, 14:53

„Educația ritmică și muzicală la grădiniță”
Grădinița cu Program Prelungit ”Vis de Copil” din Târgu Jiu, lansează proiectul ERASMUS+, Acțiunea KA229

Grădinița cu Program Prelungit ”Vis de Copil” din Târgu Jiu este beneficiara proiectului din domeniul educației școlare Erasmus+ Proiecte de mobilitate, „Educația ritmică și muzicală la grădiniță”, aprobat de Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale, cu nr. 2020-1-TR01-KA229-092166_3.
Proiectul se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2020 – 31.10.2022, având ca parteneri alte două instituții de învățământ, Giresun Gedikkaya Kindergarten, Turcia și Kindergarden 141 "Slaveykova polyana" Bulgaria.
În perioada 2.11 – 13.11.2020, echipa de implementare a proiectului realizează o serie de activități, la nivelul grădiniței și a comunității, prin care lansează proiectul Erasmus+ „Educația ritmică și muzicală la grădiniță”, Acțiunea KA229.
Scopul proiectului este identificarea abilităților preșcolarilor de 4-6 ani cu potențial muzical, instruirea și promovarea acestora.
Proiectul își propune să dezvolte metode și tehnici de procesare a cursurilor folosind instrumente Orff, recunoașterea instrumentelor și sunetelor Orff, dezvoltarea metodelor și tehnicilor pentru predarea lecțiilor folosind instrumentele Orff, creșterea creativității copiilor preșcolari, interacțiunea cu noi prieteni prin muzică, cunoașterea diferitelor culturi și dezvoltarea unor abilități lingvistice, explorarea unor domenii artistice susceptibile să transmită valori morale și educative, să dezvolte o conștiință europeană și sentimentul de apartenență.

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.
(comunicat de presă – GPP VIS DE COPIL )
cincaluciana
 
Mesaje: 4
Membru din: 25 Iul 2014, 14:13

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori