Engleza cu proprii mei copii

Engleza cu proprii mei copii

Mesajde dionissie » 13 Aug 2006, 23:23

Am nevoie de ajutor din partea dvs. Eu personal vorbesc fluent engleza, am fost plecat cu serviciul in SUA si UK, dar nu imi pot folosi cunostintele in a lucra la lb engleza cu cei doi copii ai mei, de 9, respectiv 7 ani. Stiu cum sa invat engleza un adult, dar nu si pe copii. Puteti sa ma ajutati cu sfaturi?
Va multumesc!
Paul, Bucuresti
dionissie
 
Mesaje: 3
Membru din: 13 Aug 2006, 22:33

Mesajde Vizitator » 14 Aug 2006, 13:17

Poate ar trebui sa te pui la punct mai intai,cu limba romana: propriii mei copii,asa e corect!succes!
Vizitator
 

Va multumesc pentru corectura!

Mesajde dionissie » 15 Aug 2006, 15:03

Stimata doamna / domn,
Va multumesc pentru faptul ca ati avut bunavointa sa cititi mesajul meu! Faptul ca ati gasit o greseala (este corect?) gramaticala dovedeste faptul ca sunteti un domn / doamna - imi cer scuze, dar din ID nu imi dau seama carei categorii apartineti - de o mare calitate!
Iar faptul ca imi vorbiti la persoana a doua singular, cu "TU", desi nu ma cunoasteti, nu stiti ce varsta am sau ce profesez, dovedeste de asemenea faptul ca sunteti un om / femeie de un bun simt extraordinar!
Mare pacat ca oamenii de calitatea dvs sunt pe cale de disparitie, in societatea vremurilor noastre!
Va multumesc inca o data si va doresc spor la corecturi!
dionissie
 
Mesaje: 3
Membru din: 13 Aug 2006, 22:33

Mesajde Vizitator » 15 Aug 2006, 20:53

Va multumesc mult!Sunt de genul feminin.Ma bucur ca ati acceptat corectura mea...nu a fost in sens peiorativ,poate a fost putin acra...deformatie profesionala!
Cat despre a tutui pe cineva,eu am fost formata,educata in acest spirit,in Franta.Putem fi politicosi si fara atatea "domneli" care se practica inutil in Romania.Trebuie sa fim deschisi,sa acceptam critica sau corectura,nu suntem perfecti,mereu avem ceva de invatat.
Va urez mult succes!
Tinem legatura.
Vizitator
 

Re: Va multumesc pentru corectura!

Mesajde mariro » 15 Aug 2006, 21:57

dionissie scrie:Stimata doamna / domn,
Va multumesc pentru faptul ca ati avut bunavointa sa cititi mesajul meu! Faptul ca ati gasit o greseala (este corect?) gramaticala dovedeste faptul ca sunteti un domn / doamna - imi cer scuze, dar din ID nu imi dau seama carei categorii apartineti - de o mare calitate!
Iar faptul ca imi vorbiti la persoana a doua singular, cu "TU", desi nu ma cunoasteti, nu stiti ce varsta am sau ce profesez, dovedeste de asemenea faptul ca sunteti un om / femeie de un bun simt extraordinar!
Mare pacat ca oamenii de calitatea dvs sunt pe cale de disparitie, in societatea vremurilor noastre!
Va multumesc inca o data si va doresc spor la corecturi!


Draga dionissie, stai linistit (tot la pers. a II-a singular iti vorbesc pentru ca pe un forum, consider ca nu se supara nimeni) nu ai facut nicio gresala! Am citit si recitit mesajul si nu cred ca te poate obliga cineva sa specifici, daca nu vrei, despre care copii e vorba! Textul dupa parerea mea este corect!
Chiar de nu ar fi fost... :oops: :oops: :oops: mie mi-ar fi fost jena sa te corectez! (Si cred, ca nu numai mie!)
Numai bine!
Mari :P

Bine ai venit Pe Forum - Didactic!
Cred ca ar trebui sa-ti procuri carti de tipul "Invatati engleza fara profesor!" ca sa ai o perspectiva asupra modului de insusire a cunostintelor- gradat, de la usor la greu, partea de gramatica... sa te inspiri de acolo si totul va fi usor. La varste foarte mici copiii retin foarte mult si usor tot felul de lucruri! Insa trebuie repetate cunostintele si folosite mereu, ca sa nu le uite! Succes!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde emese_d » 16 Aug 2006, 01:16

Draga dionissie/Paul,

Si eu am sa-ti vorbesc la pers. a II-a singular, tocmai pentru ca ne-am intalnit pe un forum unde oamenii ar trebui sa discute ca "intre prieteni"...

Trebuie sa stii ca majoritatea invatatorilor/profesorilor sunt tentati sa corecteze imediat greselile observate, cu toate ca uneori acest lucru nu este necesar sau important. Stii, se mai intampla sa ne credem la catedra si atunci cand nu suntem... :oops:

Cred ca este foarte greu sa-ti inveti propriii copii, din cauza ca le esti parinte si nu profesor, iar acest lucru se stie foarte clar in casa...
Sunteti mereu tentati sa alegeti solutia mai simpla, adica sa vorbiti in limba romana. Stii si tu foarte bine ca o limba o inveti cel mai usor daca traiesti in acel mediu in care esti obligat sa te descurci singur....
Iti sugerez sa incercati un joc "de-a englezii" sau de-a "tata nu stie romaneste", dar sa folosesti exclusiv limba engleza cu copiii, altfel nu veti avea rezultate. Chiar daca la inceput ei nu vor intelege prea multe din ceea ce le spui, cu timpul se vor obisnui si vei vedea rezultatele.
Cred ca ar fi bine sa retii urmatoarele:
- Copiii tai nu sunt "elevi", iar tu nu esti "profesor" si nimeni nu "invata", este doar un joc, o distractie.
- Abordezi teme care sunt interesante pentru ei, vorbiti despre ceea ce le place si ii pasioneaza.
- Nu sari imediat sa-i corectezi ( :oops: ) daca au gresit, ci repeti ideea asa cum trebuia sa spuna ei corect, reformuland cat se poate de natural, fara sa fie evident ca s-au exprimat gresit si tu tocmai ii corectezi.
- Nu introduci prea multe cuvinte si expresii noi zilnic, cunostintele se formeaza in timp, prin exercitiu, prin repetare, in diferite contexte.
- Vizionati impreuna filme, apoi discutati despre cele vazute. Nu redarea/reproducerea fidela a continutului conteaza, ci modul de exprimare, aplicarea cunostintelor in alt context, exprimarea libera a parerilor, a impresiilor, a sentimentelor... adica vorbirea "productiva", nu cea "reproductiva".
- Dialogurile sa nu semene cu interogatorii la care tu pui intrebari, iar copiii trebuie sa raspunda! Cand incepeti o conversatie despre o tema stabilita de comun acord, incepi tu sa spui ceva, o idee, ceva de la care sa poata porni copiii, avand un exemplu concret in fata. Daca se impotmolesc, ajuta-i firesc, sugereaza-le cuvantul potrivit sau intreaba-i daca la "asta" s-au gandit?
- Sa folosesti foarte mult material intuitiv, adica tot ce ii poate ajuta pe copii sa inteleaga mesajul fara traducere in limba romana. Poti arata imagini, poti mima stari sufletesti, activitati etc.
- Vorbirea ta sa fie corecta, nu foarte rapida, nu uita ca limbajul verbal este completat eficient prin cel nonverbal si paraverbal. Atentie deci si la expresivitate, ton, gestica, mimica, etc.
- Nu-i certa, nu-i obliga, nu-i "chinui" cu engleza! In schimb lauda-i de cate ori au facut progrese, arata-te surprins daca au folosit corect cuvinte, expresii nou invatate, fii mandru de ei si povesteste-le tuturor (de fata cu ei, sa te auda) ce copii grozavi ai si cat de mult te bucuri de progresele facute de ei!

Cu siguranta mai sunt si alte elemente importante, poate ma vor completa colegii... Problema ta este modul cum sa transmiti cunostintele unor copii de 7-9 ani, deci orice invatator ar putea sa-ti dea sfaturi. Profesorii de limba engleza mai stiu alte cateva metode eficiente care dau roade, deci sper sa reusesti ceea ce ti-ai propus!

Va doresc mult succes atat tie cat si copiilor!
emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov

mariro si emese_d

Mesajde Vizitator » 16 Aug 2006, 09:30

1. Textul NU e corect:s-a specificat clar despre care copii e vorba:ai sai,proprii. Adjectivul sta inaitea substantivului,deci se articuleaza,e un substantiv comun,plural,masculin:propriii copii. Daca ar fi fost invers,ar fi fost: copiii proprii.Adj. "proprii"-se scrie cu 2 "i",dar aflandu-se in fata subst. ia un "i". Hai,ca ti-am explicat pe scurt,pe intelesul tuturor!!!
2. DE ce sa ne fie jena sa corectam??!!! Asa afla si invata forma corecta,iar alta data NU va mai face aceeasi greseala! Nu trebuie sa ne fie jena! Nu le stim pe toate. Parerea mea. Eu accept cu bucurie sa fiu corectata.Ma rog,eu am alta mentalitate...
3. EMESE_D esti ironica....si ce e rau in acest lucru? Nu,nu ma cred la catedra,dar cred ca omul trebuie sa stie forma corecta....alta data o va folosi corect. Avand in vedere ca tot suntem pe un forum "didactic"....
4. Dragele mele,mai rasfoiti o gramatica.....macar in limba noastra sa ne exprimam corect!
Vizitator
 

Mesajde mariro » 16 Aug 2006, 09:54

Draga saffie eu nu contest si nu am contestat (reciteste) forma cuvantului proprii inaintea substantivului! Stiu sa scriu si sa vorbesc corect! Doar am aratat ca nu este nicio gresala in exprimarea lui dionissie si nu-l poti obliga sa specifice de care copii e vorba daca omul nu vrea! (Poate in finalul comentariului a vrut sa se refere in general, la copii, mai stii?!) Cat despre corectare... emese are dreptate: unui cadru didactic ii sare in ochi orice anomalie dintr-un text, dar daca ne-am pune sa corectam orice virgula pusa aiurea sau nepusa, nu ar mai fi dialog ci am transforma forumul in loc pentru contradictii, sau in altceva. Mie imi pare rau ca am ajuns la astfel de discutii dar m-a socat faptul ca aveai unul sau doua comentarii pana atunci facute pe acest portal si acelea erau ca sa te contrazici cu cineva de aici, care a cerut un sprijin in activitatea sa! Consider ca puteai sa mai astepti putin!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde Vizitator » 16 Aug 2006, 10:25

Vai de mine!Asta e culmea! Dar omul a precizat clar ca e vorba despre COPIII SAI-ce vorbesti? Adjectivul "proprii" arata clar acest lucru!!! ce-ti spune tie acest adjectiv?! ce reprezinta pt tine? ce arata? ai cui sunt "propriii" copii? ai vecinului lui Dionisie?!!!vai :D
Te sfatuiesc sa citesti un pic mai atenta gramatica!
Vizitator
 

Mesajde mariro » 16 Aug 2006, 10:41

saffie scrie:Vai de mine!Asta e culmea! Dar omul a precizat clar ca e vorba despre COPIII SAI-ce vorbesti? Adjectivul "proprii" arata clar acest lucru!!! ce-ti spune tie acest adjectiv?! ce reprezinta pt tine? ce arata? ai cui sunt "propriii" copii? ai vecinului lui Dionisie?!!!vai :D
Te sfatuiesc sa citesti un pic mai atenta gramatica!


Daca omul a precizat ca e vorba despre copiii sai, iar tu ti-ai dat seama de asta, (si oricine a citit) de ce il pui sa repete? Asa vrei tu!? :lol: Exact asta am spus si eu pana acum. Oricum nu are rost sa mai vorbim pe tema asta, hai sa fim prietene! Te pup! :lol:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde Vizitator » 16 Aug 2006, 11:20

Tu ai repetat,nu eu! Pe cine pun eu sa repete, draga?!Pe nimeni.TU NU AI PRICEPUT!Ti-am explicat faptul de limba!atat.
Vizitator
 

Mesajde emese_d » 16 Aug 2006, 11:57

Draga saffie, vad ca nu te lasi.... Chiar daca ai dreptate in ce priveste ortografia, este deranjanta atitudinea ta!

"Nu,nu ma cred la catedra,dar cred ca omul trebuie sa stie forma corecta....alta data o va folosi corect. Avand in vedere ca tot suntem pe un forum "didactic".... "
Si mai spui ca nu te crezi la catedra? Corectam greselile oamenilor daca vrem sa-i "invatam" forma corecta, deci cu scop didactic, sau, daca vrem sa-i jignim, sa-i punem la punct... Care a fost motivul tau?
Sa stii ca si pe mine ma deranjeaza cumplit greselile, dar ma abtin sa le corectez, tocmai pentru ca nu vreau nici sa jignesc, nici sa "taxez".... iar cat despre ortografie, cred ca cine n-a invatat sa scrie corect in scoala elementara, nu va ma invata niciodata...
Uite, iti sugerez sa intri pe www.edu.ro, pe forumul profesorilor (deci nu la elevi sau la parinti!) si acolo vei gasi o multime de interventii ale colegilor tai profesori, care sunt de-a dreptul jenante si pe care si mie mi-e greu sa nu le "corectez"! Acolo cred ca te-ai simti in largul tau, avand in vedere faptul ca nu ai interventii constructive, ci doar dispute artagoase...

"Dragele mele,mai rasfoiti o gramatica.....macar in limba noastra sa ne exprimam corect!"
De ce ne trimiti si pe noi sa rasfoim gramatica pe care crezi ca doar tu o stii? Cauti sa ne pui la punct si pe noi? Ei afla ca sunt de acord ca "macar in limba noastra sa ne exprimam corect"! Eu ma exprim corect atat in limba mea cat si in limba romana! Vorbesc si scriu mult mai corect decat multi romani, unii chiar profesori! Poate ca ar fi mai bine sa le dai lor lectii...

Nu-ti contest cunostintele de gramatica, doar comportamentul. Cat timp noi vom rasfoi gramatica, tu ar trebui sa rasfoiesti "bunele maniere", "autocontrolul", si diferite tehnici de comunicare.

Draga Paul, te rog sa ne scuzi pentru ca am deviat de la topic! O asteptam si pe colega noastra saffie cu un sfat referitor la predarea limbii engleze in ciclul primar. Sunt convinsa ca mai stie si altceva in afara de a discuta in contradictoriu...[quote][/quote]
emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov

Mesajde mariro » 16 Aug 2006, 14:19

saffie, cu regret iti spun, ca abia acum am vazut adevarata gresala a lui dionissie: este cea din denumirea topicului- Engleza cu proprii mei copii Eu am citit si recitit mesajul postat de el in capul topicului ,adica acesta!
dionissie scrie:Am nevoie de ajutor din partea dvs. Eu personal vorbesc fluent engleza, am fost plecat cu serviciul in SUA si UK, dar nu imi pot folosi cunostintele in a lucra la lb engleza cu cei doi copii ai mei, de 9, respectiv 7 ani. Stiu cum sa invat engleza un adult, dar nu si pe copii. Puteti sa ma ajutati cu sfaturi?
Va multumesc!
Paul, Bucuresti

A fost o confuzie pentru care eu imi cer scuze! Nu gaseam nicicum gresala si nu intelegeam de ce cauti tu sa explici folosirea acelui adjectiv! :roll: De aceea ma tot intrebam de ce obligi omul sa specifice la care copii se refera! Scuze inca o data! Nici tu nu ai fost prea explicita, iar eu nu am citit titlul topicului:
saffie scrie:Poate ar trebui sa te pui la punct mai intai,cu limba romana: propriii mei copii,asa e corect!succes!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde Vizitator » 16 Aug 2006, 14:22

OK!!! :D
Vizitator
 


Înapoi la Limbi moderne

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori