Elemente de cinematica p.m. - facultativ???!!!!

Elemente de cinematica p.m. - facultativ???!!!!

Mesajde iace » 12 Ian 2005, 09:36

In manual apare ca fiind facultativ... Poate celor care au trei ore pe saptamana li se va parea o intrebare stupida, dar la doua ore trebuie sa fac in asa fel incat sa acopar programa... Dar nu cred ca se poate sari peste miscari... se vor intalni oricum cu ele mai incolo, la lucru mecanic si energie... Voi incerca sa le fac, macar sumar.... Nu?
iace

Mesajde marinela » 12 Ian 2005, 23:26

Dupa mine este o "tragedie". Se considera ca elevii trebuie sa cunoasca vectorii si miscarile mecanice rectilinii din gimnaziu. Elevii mei mi-au marturisit ca nu au facut si nici nu i-au interesat. Asa ca am facut totul de la inceput pentru ca mi se pare foarte important. De exemplu acum fac miscarea rectilinie uniform variata, cu legi, grafice, probleme. Cred ca in luna frebuarie voi reusi sa intru in dinamica. M-am invatat sa fiu concisa. Ei trebuie sa cunoasca mecanica. Este foarte importanta. Chiar daca risc sa par nostalgica sau conservatoare, nu se poate intelege mecanica fara vectori si studiul miscarilor. Sunt probleme importante la acest capitol, chiar si pentru alte capitole (electricitate, termodinamica). Asta e parerea mea. :shock: :lol: :)
marinela

Mesajde iace » 13 Ian 2005, 12:29

Asta a fost intrebarea care mi-am pus-o inainte de prima ora la a IX-a... Si mi-am raspuns singura pana la urma si m-am apucat de MRU...urmeaza MRUV si MCU. Dar, intr-adevar, trebuie sa invat sa fiu foarte concisa, altfel nu se poate... Scurt si la obiect, alergam prin materie...Traiasca si infloreasca programa!
iace

Mesajde marinela » 13 Ian 2005, 13:50

Asa este. Eu cel putin am trei ore, dar al doua.... mai putine probleme si gata. Pacat ca elevii nu sunt foarte doritori sa invete. Noi pe 15 avem olimpiada faya pe sector. Iti voi spune ce s+a dat si ce au facut elevii. Numai bine. Pe curand.
marinela

Mesajde iace » 14 Ian 2005, 10:51

[mesaj editat de moderator: offtopic]
iace

Re: Elemente de cinematica p.m. - facultativ???!!!!

Mesajde soyuz » 07 Sep 2005, 12:06

Salutari!

Este foarte interesant cum se poate preda dinamica punctului material fara cinematica punctului material...

:roll:

Soyuz

iace scrie:In manual apare ca fiind facultativ... Poate celor care au trei ore pe saptamana li se va parea o intrebare stupida, dar la doua ore trebuie sa fac in asa fel incat sa acopar programa... Dar nu cred ca se poate sari peste miscari... se vor intalni oricum cu ele mai incolo, la lucru mecanic si energie... Voi incerca sa le fac, macar sumar.... Nu?
soyuz

Înapoi la Fizică