Educatie pentru toti intr-o scoala europeana

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Educatie pentru toti intr-o scoala europeana

Mesajde benten » 17 Apr 2019, 12:22

Colegiul Tehnic ION HOLBAN din Iași a implementat in perioada 1 septembrie 2017-28 februarie 2019 proiectul Erasmus+, intitulat „Educație pentru toți într-o școală europeană” , axa KA1 cu nr. 2017-1-RO01-KA101-036276.

Scopul proiectului a fost îmbunătățirea calității actului didactic prin:
- formarea și dezvoltarea de competențe psihopedagogice, metodice și manageriale ale cadrelor didactice,
- identificarea de metode didactice și resurse educaționale care să sprijine motivația elevilor pentru învățare,
- creșterea vizibilității școlii într-un registru european și internațional , acestea ducând la reducerea abandonului școlar atât în rândul elevilor din învățământul de masă, cât și în cazul celor din învățământul special.
Proiectul s-a derulat pe o durată de 18 luni, în perioada septembrie 2017 – februarie 2019, iar bugetul alocat proiectului a fost de 36215 euro. Grupul ţintă a fost alcătuit din 19 cadre didactice care au participat la cursurile de formare:
- „TIC în educație” desfășurat la Barcelona și susținut de ITC International;
- „Fiecare elev este important- educația specială în Finlanda și în Europa”, desfășurat la Joensuu și susținut de EduKarjala;
- „Educație incluzivă - cum să gestionezi diversitatea în clasă și părăsirea timpurie a școlii”desfășurat la Glyfada, Grecia și susținut de IDEC;
- „Dezvoltarea europeană a școlilor: planificarea și managementul proiectelor Erasmus+” desfășurat la Roma și susținut de asociatia Euphoria.
La întoarcerea din mobilități cadrele didactice participante au devenit persoane resursa pt colegii lor si au pus în practică, cunoştinţele dobândite pe care le-au diseminat catre profesori de la școli și licee din municipiul și județul Iași prin organizarea de conferințe, work-shopuri, focus-grupuri unde s-au desfașurat activități interesante care schimbă mentalități.
.
benten
 
Mesaje: 2
Membru din: 06 Mai 2012, 21:37

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron