Dreptul la concediul de odihnă învățământul preuniversitar

Discutii despre modificarile legii invatamantului si a statutului personalului didactic. Opinii, idei, solutii.

Dreptul la concediul de odihnă învățământul preuniversitar

Mesajde bemkecsilla » 13 Iun 2016, 19:01

Dragi colegi, părinți, elevi,

Prin prezenta petiție online, ne exprimăm nemulțumirea în ce privește organizarea și structurarea activităților instituțiilor de învățământ desfășurate în perioada vacanței de vară, în conformitate cu structura anului școlar.

Vă rugăm să vă exprimați acordul cu cele formulate în prezenta petiție, prin semnarea acesteia, dacă doriți ca începând cu anul școlar 2016-2017, toate unitățile de învățământ preuniversitar să-și închidă porțile în perioada 20 iulie-17 august, astfel încât să înceteze orice activitate. Toți angajații din sistemul preuniversitar au dreptul la concediul de odihnă, ceea ce este imposibil de asigurat în configurația actuală a organizării activităților propuse de M.E.N.C.Ș.

Ținând cont de cele prezentate anterior și de dreptul legal al angajaților din învățământul preuniversitar la concediul de odihnă, solicităm organelor abilitate modificarea tuturor actelor normative care conțin activități planificate pentru perioada mai sus menționată.

În continuare vă prezentăm o listă aproximativă a actelor normative/calendare de activități, care necesită modificări în acest sens:
•Calendarul examenelor de corigență
•Calendarul examenelor naționale: ◦Evaluare națională pentru clasa a 8-a
◦Examenul de Bacalaureat
◦Examenul național pentru obținerea definitivării în învățământ
◦Examenul pentru obținerea titularizării în învățământul preuniversitar

•Calendarul mișcării personalului didactic din învățământul preuniversitar
•Calendarul admiterii în clasa a 9-a
•Calendarul evaluării competențelor profesionale precum și organizarea structurii anului școlar în învățământul profesional și tehnic



Solicitarea noastră nu reprezintă un pionierat la nivel european, având în vedere, că în foarte multe țări din UE, de mult timp există o perioadă în care unitățile de învățământ închid porțile suspendând complet orice activitate.

Dat fiind faptul, că efectuarea concediului de odihnă înseamnă regenerarea psihică și fizică a angajaților, acesta va avea drept consecință îmbunătățirea randamentului acestora, și ca urmare, creșterea calității actului educațional.

Dacă sunteți de acord cu necesitatea remedierii problemelor prezentate mai sus, vă rugăm să ne sprijiniți SEMNÂND această petiție.
http://www.petitieonline.com/dreptul_la ... niversitar

Un grup de cadre din învățământul preuniversitar, care nici în acest an nu-și poate exercita dreptul legal la concediu de odihnă.
bemkecsilla
 
Mesaje: 2
Membru din: 12 Mai 2013, 12:50

Înapoi la Legislatia privind invatamantul

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori