diseminare stagiu de pregatire Comenius Marea Britanie 2011

Limba straina studiata in scoala

diseminare stagiu de pregatire Comenius Marea Britanie 2011

Mesajde profesorengl » 22 Sep 2011, 21:44

COMENIUS MOBILITATI INDIVIDUALE – STAGIU DE FORMARE

Curs de formare la Colchester, Marea Britanie, prin Programul de învatare pe tot parcursul vietii Comenius

Prof. Mioara Constantinescu,
Profesor de limba engleza la Scoala cu clasele I – VIII Nr. 39 Bucuresti

Titlul cursului: LANGUAGE AND PRACTICAL METHODOLOGY: CREATIVITY IN THE CLASSROOM - 2 WEEK COURSE FOR TEACHERS OF ENGLISH AT PRIMARY LEVEL: COLCHESTER

Institutia organizatoare: INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES

Perioada cursului: 1 MAI – 14 MAI 2011

Modul de aplicare:

1. Accesati site-ul ANPCDEFP www.llp-ro.ro la sectiunea Comenius -
formare continua pentru personalul didactic

2. Din catalogul de cursuri http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase/
alegeţi cursul dorit

3. Există 3 termene limită de depunere a formularelor de candidatură : 14 ianuarie, 30
aprilie şi 15 septembrie


Dupa anuntarea candidaturilor admise:

Se semneaza un contract cu ANPCDEFP (Agentia nationala pentru programe comunitare in domeniul educatiei si formarii profesionale)
Se face pregatirea pentru curs
Se primeste 80% din suma ce reprezinta costul proiectului
Se participa la curs
Se trimit rapoartele finale si planul de diseminare, actiuni monitorizate de catre inspectorul pe probleme europene




Participanti la curs: 9 profesori si invatatori din Cehia, Estonia, Lituania, Spania si Romania

Continutul cursului:
Programul stagiului de pregatire a fost foarte bine structurat si gandit.
In prima zi am facut cunostinta cu reprezentantul local al institutiei, Annette Canham, precum si cu ceilalti participanti la curs. Prima sesiune de lucru a avut ca tema invatamantul primar din Marea Britanie, prezentare sustinuta de Carla Ryan-Amey (Essex School Improvement Consultant). In dupa-amiaza aceleiasi zile am fost invitati sa facem turul orasului Colchester, insotiti de un ghid profesionist.
In prima saptamana am vizitat 2 scoli primare din Colchester iar in a doua saptamana am vizitat o a treia scoala. Alegerea scolilor a fost foarte inspirata, intrucat erau situate in cartiere diferite si aveau caracteristici diferite. Vizita la fiecare scoala s-a intins pe parcursul unei zile intregi, noi avand posibilitatea de a participa/asista la ore, de a vizita scoala, de a intra in contact cu invatatorii/ profesorii, cu elevii, etc.
Prima scoala vizitata, St Teresa's Catholic Primary School este o scoala catolica si am fost impresionati de multitudinea materialelor didactice, de caldura cu care am fost primiti si de creativitatea elevilor, pusa in valoare prin diverse activitati (teatru, confectionare de personaje, conceperea unui film desen-animat, etc.). Le-am vorbit elevilor despre Romania si au fost interesati de tara noastra si de sistemul nostru de invatamant.
A doua scoala vizitata, Holmwood House School, este o scoala privata. Aici am remarcat calitatea dotarilor si am participat la ore. Elevii au fost foarte deschisi, au dorit sa afle multe lucruri despre Romania, iar cadrele didactice ne-au impartasit din experienta lor.
A treia scoala vizitata, in ultima spatamana, a fost Cherry Tree Primary School, o scoala primara de stat, situata intr-o zona cu nivel de viata mai scazut a orasului Colchester. Aici de asemenea am participat la programul zilnic al scolii si am fost impresionati de buna manageriere a institutiei, de caldura si profesionalismul cadrelor didactice si de modul in care elevii sunt incurajati sa se exprime, insufladu-li-se incredere in propriile forte.
Pot spune ca vizitele la cele 3 scoli au reprezenat o experienta de neuitat, care m-a ajutat sa reflectez asupra modului in care sa desfasoara orele, in care este evaluat elevul si asupra metodelor folosite pentru a eficientiza procesul instructiv-educativ, incurajand elevul sa aiba incredere in fortele proprii si sa "invete sa invete".
Mark Skipper si Chris Crofts ne-au fost lectori timp de 2 zile. Ei s-au axat pe particularitati ale limbii engleze pentru elevii din clasele primare si au subliniat dificultatile intampinate de profesorii de limba engleza non-nativi. Metoda de lucru a fost interactiva, foarte antenanta si eficienta. Cei doi profesori sunt exceptionali si calitatea sesiunilor a fost exceptionala.
Jackie Reilly, specialista in "material development", a condus ateliere de lucru timp de trei zile, oferindu-ne o multitudine de posibilitati in abordarea creativa a predarii limbii engleze (cantece, jocuri, desene, prajituri, bomboane, costume, scurte piese de teatru, dansuri, diverse materiale confectionate manual, folosirea calculatorului, a internetului, a diferitelor site-uri specializate in predarea limbii engleze copiilor si care pun la dipozitie multe materiale, etc). Atelierele de lucru au fost extraordinare, iar informatiile extrem de folositoare.
In plus, am mers in excursii la Norwich si la Constable Country (s-au vizitat Dedham, Kersey, Lavenham si Flatford). Am vizitat vechile catedrale din satele din Essex, precum si casa memoriala a pictorului Constable. Aceste excursii s-au constituit in lectii de cultura si civilizatie "pe viu", lectii de neuitat. In plus, am vizitat fabrica de dulceata din Tiptree, precum si pitorestile imprejurimi ale oraselului.
Consider ca acest stagiu de pregatire a fost excelent, cu un impact semnificativ in activitatea mea profesionala, precum si in dezvoltarea mea personala si ma bucur ca am avut ocazia sa particip la el.


Beneficii:
Am invatat noi metode care pot fi folosite in predarea limbii engleze
Am facut schimb de experienta cu profesorii din alte tari participanti la curs
Am dobandit o perspectiva generala asupra resurselor educationale care se gasesc folosind Internetul
Am avut acces la diversitatea culturii europene
Mi-am dezvoltat capacitatea de comunicare in limba engleza (fluenta)
S-au creat relatii de legatura cu profesorii din alte tari
Mi-am imbunatatit cunostintele de cultura ci civilizatie britanica
M-a încurajat să adopt o abordare mai reflexivă asupra modului in care predau/ in care imi indeplinesc indatoririle/ predarii/metodelor de lucru folosite în şcoala/organizaţia mea
Am constientizat mai bine noi modalităţi de finanţare (europeană) pentru proiecte şcolare/proiecte de educatie a adultilor/pentru organizaţii.
M-a încurajat să particip la alte activităţi Comenius/Grundtvig/LLP
M-a motivat să–mi dezvolt continuu competenţele profesionale in viitor
profesorengl
 
Mesaje: 1
Membru din: 04 Ian 2011, 21:55

Re: diseminare stagiu de pregatire Comenius Marea Britanie 2

Mesajde teacher13 » 15 Oct 2011, 21:33

Felicitari!
teacher13
 
Mesaje: 2
Membru din: 03 Iun 2005, 00:54


Înapoi la Limba Engleza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron