Diseminare Reuniune proiect - Polonia

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Reuniune proiect - Polonia

Mesajde radescumaria » 20 Oct 2014, 20:35

Reuniune de Proiect Multilateral Comenius « Ensemble pour la Terre du IIIeme Milenium » în Wroclaw-Polonia

În perioada 05/10/2014-09/10/2014, echipa formată din trei cadre didactice: Rădescu Maria, Băbu Jitaru Maria Sidonia şi Căprăroiu Andreea s-a deplasat la Wroclaw-Polonia în vederea reuniunii de proiect din cadrul Proiectului Multilateral Comenius- ENSEMBL E POUR LATERRE DU IIIeme MILENIUM (Împreună pentru Terra Mileniului III) ,proiect obţinut de către Grădiniţa cu Program Prelungit Baia de Fier .Proiectul se desfaşoară în perioada 2013-2015 şi este finanţat de către Comisia Europeană prin ANPCDEFP din cadrul MEN.
Parteneri în acest proiect sunt :
1. Grădiniţa cu Program Prelungit Baia de Fier-Romania-coordonator proiect;
1. Ecole Maternelle et élémentaire Frédéric Mistral, Avignon-Franta;
2. Целодневна детска градина "Бодра смяна" № 8, гр. Добрич, Bulgaria;
3. KİLİCASLAN İLK VE ORTA OKULU ,Iznik-Turcia;
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Paralia-Grecia;
5. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1, Wroclaw-Polonia;
6. Colegio La Fontaine, Burjassot-Spania.

Obiectivul principal al acestei reuniuni a fost acela de a face schimb de metode didactice şi de a planifica activităţile ce se vor desfăşura în acest an şcolar. În cadrul acestei reuniuni am făcut schimb de materiale realizate după ultima întâlnire de proiect din Grecia. Fiecare scoală a confecţionat un calendar pentru anul 2015 , un calendar cu activităţi ecologice din fiecare şcoală parteneră. Acest calendar constituie unul dintre produsele finale ale proiectului în curs de implementare.
Am plantat arbori specifici fiecarei ţări, aduşi de către parteneri, în curtea şcolii, ajutaţi fiind de către elevii şcolii gazdă. Am participat la un spectacol deosebit ,oferit de elevii şcolii din Wroclaw şi la Parada modei prezentată de către cadrele didactice ale şcolii (costume realizate din materiale reciclabile). De asemenea, elevii şcolii gazdă au prezentat un extraordinar teatru de umbre.
Pe parcursul acestei reuniuni am participat la ateliere de lucru cu elevii şcolii. Am făcut bilanţul primului an de activitate, am stabilit formatul următoarelor produse finale pe care le vom realiza şi am stabilit data următoarelor reuniuni.
Acest schimb de experienţă a fost benefic din punct de vedere profesional deoarece a permis cunoaşterea şi înţelegerea diversităţii culturale, sociale şi lingvistice a partenerilor de proiect (Grecia,Bulgaria, Franţa, Polonia, Turcia,Spania) dobândirea unor competenţe şi abilităţi personale şi de comunicare, lărgirea orizonturilor culturale şi educaţionale.
Profesor coordonator, Radescu Maria- G.P.P. Baia de Fier
radescumaria
 
Mesaje: 122
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator