Diseminare proiect multilateral Comenius

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare proiect multilateral Comenius

Mesajde radescumaria » 05 Noi 2010, 16:20

COUTUMES, TRADITIONS ET DIVERSITE CULTURELLE DES PAYS EUROPEENS-OBICEIURI, TRADITII SI DIVERSITATE CULTURALA IN TARILE EUROPENE

COORDONATOR, PROF. RADESCU MARIA

Grupul Scolar Industrial Baia de Fier a obtinut finantarea unui Proiect de parteneriat multilateral Comeius, cu titlul „Coutumes, traditions et diversité culturelle des Pays Européens”-Obiceiuri, traditii si diversitate culturala in tarile Europene.
Acest proiect este derulat prin ANPCDEFP din cadrul Ministerului Educatiei , Cercetarii, Tineretului si Sportului si este finanţat de catre Comisia Europena prin programul Sectorial Comenius-Invatare pe tot parcursul vietii.
Proiectul a fost initiat anul trecut, cand la GSI Baia de Fier a avut loc Vizita Pregatitoare organizata organizata in scoala noastra in vederea realizarii acestuia. Parteneri in acest proiect sunt cinci scoli din cinci tari europene: Lycée Uruguay-France, Athénée Royal Adolphe Sax,Dinant-Belgia,Gradinita Nr. 7,Dobrich- Bulgaria,Scoala Gimnaziala Rodos- Grecia, Istituto Secondario Superiore Statale "F. Galiani"-Italia. Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani scolari 2010-2012.
Acest proiect este derulat prin ANPCDEFP din cadrul Ministerului Educatiei , Cercetarii, Tineretului si Sportului si este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Sectorial Comenius-Invatare pe tot parcursul vietii.Grantul cu care este finantat proiectul este de 24.000 euro iar scoala noastra beneficiaza de 24 de mobilitati ale cadrelor didactice si ale elevilor. In luna octombrie a acestui an a avut loc prima reuniune din cadrul proiectului la Cheti-Italia unde ne-am deplasat patru cadre didactice si trei elevi.
Proiectul a fost conceput pentru a cultiva respectul si toleranta fata de cultura Europeana, creand sentimentul e unicitate si eliminare a pejudecatilor, al intolerantei xenofobiei si mentalitatii elevilor si cadrelor didactice din scolile partenere.
Proiectul Şcolar Comenius are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi consolidarea dimensiunii europene în educaţie, încurajarea învăţării limbilor străine şi a cooperării transnaţionale între şcoli, promovarea conştiinţei interculturale şi a inovaţiei în ceea ce priveşte metodele pedagogice şi tehnicile informaţionale.
Ne propunem ca prin acest proiect sa cunoastem si sa cultivam istoria, cultura si traditia fiecarei tari si in acelasi timp sa ne respectam identitatea proprie. Impactul scontat al acestui proiect este de a cunoaste sistemele de invatamant din alte tari si de a ne imbogati orizontul cultural, de a ne dezvolta competentele profesionale, pedagogice.
Antrenarea elevilor noştri la activităţi de anvergură internaţionala va duce la înţelegerea existenţei şi valorizarea pluriculturii, oferindu-le şanse de afirmare la nivel european. Creşterea prestigiului şcolii vine ca o consecinţă, imaginea acesteia fiind promovată atât la nivel naţional, cât şi internaţional, îmbunătăţindu-se astfel, pe de-o parte, relaţiile cu organismele instituţionale şi cu autorităţile publice locale, pe de alta parte, atrăgând atenţia comunităţii locale asupra unor rezultate meritorii obţinute de elevii noştri îndrumaţi de un corp didactic de excepţie.
Produsele finale ale acestui proiect vor fi prezentari PPT , albume cu fotografii , o carte intityulata „Cultura europeana”,un site-web al proiectului unde vom incarca activitatile desfasurate de-a lungul proiectului.
Fişiere ataşate
italia.rar
(698.72 KiB) Descărcat de 47 ori
radescumaria
 
Mesaje: 122
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori