Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde liza » 21 Noi 2010, 07:03

Prima intalnire de lucru din cadrul proiectului multilateral Comenius “Our day starts with a smile” s-a desfasurat in Bulgaria, in localitatea Gorna Oryahovitsa, intre 26-31 octombrie.
In cadrul acestei intalniri, partenerii scolari si-au prezentat institutiile, precum si sistemul educational national.
Schimbul de experienta a constat in :
observarea activitatilor pe grupuri, desfasurate cu prescolarii,
spectacole oferite de prescolari,
derularea cu prescolarii a unor activitati de dezvoltare personala (intalnire de dimineata, tranzitii, rutine)
discutii legate de proiect.
In cadrul discutiilor legate de proiectul “Our day starts with a smile” s-au analizat rezultatele anchetei derulate cu parintii pe tema agresivitatii la varsta prescolara, s-au vizionat secvente de teatru educational derulate cu prescolarii, avand ca tema utilizarea formulelor de politete. In acelasi timp, s-au discutat probleme administrative, cum ar fi aceea a utilizarii in comun a unui spatiu virtual, dedicat acestui proiect.
Gratiela Visan, prof. inv.presc. Gradinita 41 Ploiesti
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Re: Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde rofi3 » 21 Noi 2010, 21:58

Din cadrul acestui proiect multilateral ce alte tari mai fac parte ? Mai aveti vreun topic dechis in alta parte, in care ati diseminat informatia ?
Va rog sa dati mai multe informatii despre proiect, daca nu mai aveti alt topic deschis .
Va multumesc.
rofi3
Site Admin
 
Mesaje: 1176
Membru din: 18 Dec 2008, 20:16

Re: Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde liza » 22 Noi 2010, 16:13

Buna ziua,
La derularea acestui proiect sunt implicate urmatoarele institutii: Tselodnevna detska gradina "Parvi yuni" (Gorna Orzyahovitsa – Bulgaria) - coordonator, Nagykoru-Kotelek Altalanos Iskola, Ovoda es Alapfoku Muveszetoktatasi Intezmeny/Cseresznyevirag Napkozi Otthonos Ovoda (No3) (Nagykörű - Ungaria), Kindergarten "Fiorella" /Jugendwerk Aufbau Ost (Berlin – Germania), Siauliu rajono Kursenu lopselis-darzelis "Buratinas" (Kursenai – Lituania), St Francis' Primary School (Lurgan – Irlanda de Nord, Marea Britanie), Ozel Dunya Okulu (Istanbul – Turcia), Grădinita cu program normal nr.41 (Ploiesti – Romania).
Principalele obiective ale proiectului multilateral Comenius "Our day starts with a smile" sunt: 1)crearea unui mediu pozitiv, calm emotional pentru copiii din gradinita, 2) sprijinirea copiilor in combaterea agresivitatii, 3) sprijinirea copiilor in adoptarea unor modele pozitive, 4) cooperarea cu parintii in atingerea obiectivelor proiectului.
Lucrul în cadrul acestui proiect cu o temă relevantă este benefic pentru integrarea socială, dezvoltarea cognitivă şi afectivă, dar şi pentru valorizarea preşcolarilor.
(Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.)
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Re: Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde liza » 27 Apr 2011, 17:57

Stimati colegi,

In perioada 5-11.04.2011 a avut loc la BERLIN - GERMANIA a doua reuniune în cadrul Proiectului Multilateral COMENIUS – “OUR DAY STARTS WITH A SMILE”.
Proiectul reuneşte institutii de invatamant prescolar din Bulgaria, Turcia, Ungaria, Germania, Irlanda de Nord şi Romania şi este coordonat de gradinita „Parvai Iuni"- Gorna Oriahovitsa, Bulgaria.
In cadrul acestei reuniuni de proiect:
• au fost analizate actiunile desfasurate in fiecare institutie participanta, conform planului de actiune al proiectului, de la prima intalnire de proiect, cea din Bulgaria, din octombrie pana in aprilie (redactarea unui cod de conduita pentru prescolari, introducerea intalnirii de dimineata la inceputul fiecarei saptamani, utilizarea jocurilor de relaxare in finalul activitatii zilnice, prezentarea a cinci jocuri de relaxare din fiecare tara participanta, crearea unui spatiu pentru creatie plastica in fiecare gradinita).
• Au fost prezentate si distribuite materialele necesare desfasurarii proiectului in saptamanile urmatoare.
• Au avut loc activitati de observare a activitatii si a sectoarelor de lucru din gradinita „Fiorella” Berlin, acestea fiind diferite de sistemul traditional. De asemeni, au fost analizate elemente de curriculum prescolar, indeosebi concepul „bildung” care sta la baza educatiei prescolare din aceasta gradinita.
• Echipele au participat la un proiect de arta Buddy Bears (informatii generale despre acest proiect: www.buddy-baer.com/de)
• Au fost derulate vizite culturale in Berlin (Alexanderplatz, Nicolaivirtel, Poarta Brandenburg, „Gardens of the world”, „Tour Bridge”).

A fost un veritabil schimb de experienta, o incursiune didactica, pedagogica si culturala.

Responsabil proiect,

Gratiela Visan
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Re: Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde liza » 09 Iun 2011, 18:25

Buna ziua,

In perioada 17 - 22 mai 2011 s-a desfasurat a treia reuniune de lucru a proiectului multilateral "Our day starts with a smile". Aceasta a avut loc in orasul Lurgan, Irlanda de Nord, Regatul Unit al Marii Britanii. Reprezentantii scolii gazde- St. Francis Primary School- au propus atat activitati educationale, cat si culturale. Astfel au fost prezentate spectacole educationale (teatru, cor, dans), dar si activitati la clasa (gradinita, primul si ultimul an de la ciclul primar). In plus, am avut posibilitatea sa asistam la activitati in clasele de predare in limba irlandeza (Bunscoil), sa ne familiarizam cu jocul traditional "camogie". Bineinteles, nu au lipsit activitatile incluse in planul de actiune al proiectului, prezentarea activitatilor derulate pana atunci, precum si stabilirea actiunilor viitoare din proiect.
A fost un veritabil schimb de experienta, intr-o institutie de invatamant bine organizata, cu puternice accente culturale.

Responsabil proiect,

Gratiela Visan, Gradinita 41 Ploiesti
Fişiere ataşate
Lurgan St. Francis Primary School.zip
cateva imagini reprezentative
(1.93 MiB) Descărcat de 50 ori
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Re: Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde liza » 09 Ian 2012, 20:12

Stimati colegi,

In cadrul proiectului multilateral Comenius "Our day starts with a smile" , trei cadre didactice din institutia noastra au participat la reuniunea de lucru din Istanbul, desfasurata in perioada 29 noiembrie - 4 decembrie 2011.
In documentul atasat veti gasi descrierea acestei intalniri de proiect.
Numai bine,

coordonator proiect Gratiela Visan, Gradinita 41, structura a Scolii "Grigore Moisil" Ploiesti
Fişiere ataşate
diseminare Turcia.docx
(1.59 MiB) Descărcat de 32 ori
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Re: Diseminare Proiect Multilateral Comenius ODSWAS

Mesajde liza » 03 Mai 2012, 10:10

Buna ziua,

In perioada 1 -6 martie 2012, a avut loc la Ploiesti, la Gradinita 41, structura a Scolii Gimnaziale "Grigore Moisil" a cincea reuniune de proiect multilateral Comenius "Our Day starts with a smile". Au participat 17 cadre didactice din strainatate, din cele sase institutii de invatamant partenere.
Am atasat un material care ilustreaza principalele activitati derulate.
Toate cele bune,

Gratiela Visan, responsabil proiect
Fişiere ataşate
Copy of Diseminare reuniune Romania.docx
(1.53 MiB) Descărcat de 32 ori
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Re: Diseminare reuniune de lucru Ungaria

Mesajde liza » 18 Iun 2012, 21:04

Buna ziua,

Reuniunea de lucru din Ungaria, a avut loc in perioada 17 -22 aprilie 2012, in localitatea Nagykoru, la Gradinita “Floare de cires”. A fost a şasea reuniune de proiect in cadrul proiectului multilateral Comenius “Our day starts with a smile” . Din instituţia noastră au participat trei cadre didactice: reprezentantul legal al instituţiei, responsabilul de proiect, un profesor.
Întâlnirea a debutat cu vizitarea grădiniţei, observarea activităţilor la grupe şi participarea cadrelor didactice din proiect la activităţi relevante din planul de acţiune al proiectului în derulare.
Instituţia de învăţământ care ne-a găzduit este o construcţie nouă, modernă, ridicată din fonduri europene. De la spaţiile de joacă, până la decorul holurilor şi al sălilor de grupă, această instituţie a fost personalizată, tinându-se cont de specificul local.
Am asistat la un program artistic derulat de educatoarele si preşcolarii acestei instituţii. Acest program a prezentat dansuri şi cântece tradiţionale. Vizitarea grădinitei ne-a facilitat schimbul de idei în legătură cu :
- Amenajarea spaţiului în săli,
- Decorarea căilor de acces,
- Expunerea lucrărilor copiilor
- Utilizarea creativă a diverselor material în realizarea decorului,
- Influenţa tradiţiilor în alegerea temelor de lucru pentru preşcolari.
Observarea activităţilor la grupe: accent pus pe învăţarea prin joc, exprimare liberă –
creativă, aplicarea managementului clasei: reguli de grup şi sistem de recompense, sistem de monitorizare.
Participarea la activităţile grupelor de preşcolari ne-a permis familiarizarea cu jocuri de relaxare, precum şi jocuri distractive, bazate pe euritmie specifice vârstei copiilor şi acelei culturi organizationale.
Deoarece grădiniţa face parte dintr-un grup de instituţii de învăţământ locale, fiind structură, am vizitat şcoala din localitatea Nagykoru şi am asistat şi participat la activităţi derulate de către elevi: activităţi practice, artistice, sportive. Tot în această instituţie de învăţământ am participat la o activitate derulată de către elevii de la gimnaziu, în cadrul căreia ei au prezentat în limba engleză materiale proprii (PPT) despre localitatea, zona, ţara lor, precum şi despre preferinţele personale privind valorile locale şi petrecerea timpului liber.
Într-o altă zi a acestei reuniuni de proiect, am participat alături de partenerii nostri educaţionali la activităţi practice inspirate din meşteşugurile şi tradiţiile locale: realizarea unor decoraţiuni specifice unor sărbători religioase, împletituri din nuiele, din paie, realizarea unor păpuşi din material din natură. Pe parcursul acestor activităţi am fost îndrumaţi de meşteri locali, precum şi foste cadre didactice, pensionate care păstrau obiceiurile locale şi tradiţiile. În acelaşi spirit, am vizitat muzeul de artă tradiţională, am participat la realizarea unor produse de panificaţie tradiţionale şi am fost implicaţi într-un moment artistic care a vrut să ilustreze un moment istoric (au fost folosite decoruri, costume, unelte, instrumente, acţiuni specifice).
Reuniunea a implicat şi derularea unor acţiuni relevante pentru planul de acţiune al proiectului: prezentarea materialelor lucrate de către fiecare echipă în intervalul de timp scurs de la intâlnirea anterioară, discuţii legate de derularea proiectului şi de produsele finale. Totodată, fiecare echipă de luncru a amenajat un panou cu imagini şi obiecte reprezentative zonei şi ţării din care proveneau. Cu fiecare partener de proiect am făcut schimb de CD-uri cu materialele lucrate pentru acea întâlnire (dramatizări, prezentarea ţării şi a zonei).
A fost o reuniune de proiect benefică, în cadrul căreia ne-am îmbogăţit cunoştinţele despre sistemul educaţional din Ungaria, despre tradiţiile şi cultura din acea zonă, despre influenţa acestora în cadrul activităţilor educaţionale, despre managementul clasei şi proiectele abordate în grădiniţă. In acelaşi timp, am respectat planul de acţiune al proiectului derulat, am lucrat în echipă, a fost un real schimb de experienţă.
Coordonator proiect,
Prof. înv. preşcolar Graţiela Vişan



Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Fişiere ataşate
Nagykoru HU.rar
(1.78 MiB) Descărcat de 22 ori
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11

Ultima reuniune de proiect - Kursenai, Lituania

Mesajde liza » 14 Aug 2012, 11:43

Buna ziua!

Reuniunea de proiect din Lituania a avut loc in localitatea Kursenai, la Gradinita “Buratinas”, in perioada 22 -27 mai 2012. Din institutia noastra au participat: Vişan Graţiela –coordonator proiect şi Rizescu Mariana- educatoare, coordonator structură.
În cadrul acestei intâlniri au fost parcurse mai multe activităţi, iar cele mai importante au fost, dupa cum urmează:
- Vizitarea grădiniţei gazdă.
- Vizionarea şi participarea la spectacolul oferit de către preşcolarii acestei grădiniţe. Programul a cuprins activităţi specifice vârstei mici, dar şi momente inspirate din folclorul şi tradiţiile ţării gazdă.
- Participarea la evenimentul sportiv dedicat preşcolarilor din districtul Siauliai, din care face parte şi grădiniţa inclusă în acest proiect Comenius.

- Participarea la conferinţa internaţionala „Influence of the Comenius Project „Our day starts with a smile“ for an activities in preschool development”. În cadrul acestei conferinţe fiecare echipă de proiect a trebuit: 1. sa organizeze un stand reprezentativ pentru instituţia pe care o reprezintă, precum şi pentru activitatea derulată în cadrul proiectului, 2. Să prezinte un material solicitat anterior de gazed, material inspirat din activitatea în cadrul acestui proiect. Tema prezentării noastre a fost: “New educational methods used at our school during the project.
Leaflet-dictionary of the kind words (Project of final product)”.

- Au fost organizate discuţii despre proiect, despre respectarea planului de acţiune, despre stadiul produselor finale, despre buget, despre o viitoare colaborare educaţională.

Reuniunea de lucru din Lituania a fost precum celelalte din acest proiect, benefică pentru cadrele didactice participante, dar şi pentru instituţia noastră, o incursiune într-un sistem de invăţământ cu multe asemănări, dar şi deosebiri cu cel de la noi, un prilej de a lucra impreuna cu partenerii noştri educaţionali, de a consolida prietenii şi de a promova imaginea instituţiei noastre.
Numai bine,

Gratiela Visan, Gradinita 41 Ploiesti
liza
 
Mesaje: 45
Membru din: 24 Sep 2007, 20:11


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 0 vizitatori