DISEMINARE PROIECT ERASMUS+EDUCAŢIA ADULŢILOR

DISEMINARE PROIECT ERASMUS+EDUCAŢIA ADULŢILOR

Mesajde UtaLivia » 02 Mar 2024, 20:22

Proiectul «MAME ÎN PANDEMIE : ÎNTRE PRESIUNE ȘI BURNOUT» nr. de referință 2022-1-RO01-KA122-ADU-000072058, aparținând Asociației Părinților «Elena Doamna», Craiova (perioadă de derulare 30/12/2022 - 29/06/2024), având un buget de 29 460 de euro, este dedicat mamelor asociației, adevărate eroine în perioada crizei sanitare.
Pandemia COVID-19 a generat schimbări radicale în viețile noastre. Pentru unii dintre noi a însemnat închiderea afacerilor și pierderea locurilor de muncă, zguduind orice percepție de siguranță financiară sau predictibilitate. Pentru alții a însemnat efortul de a continua să-ți faci meseria „ca de obicei”, despre îngrijorare și despre riscul îmbolnăvirii.
Pentru mulți dintre noi, pandemia a stins luminile din birouri, trimițându-ne să muncim de acasă, limitându-ne interacțiunile cu ceilalți în online, provocându-ne continuu. Via telefon sau laptop, am facut slalom printre problemele de serviciu, am oferit feedback clienților, am gestionat conflicte, am construit încredere și am dezvoltat competențe. Online. Am fost permanent conectați, dar oare nu am fost mai săraci în conexiune?
Cu toții am resimțit provocările acestei perioade. Studii recente arată însă că femeile au fost mai afectate ca bărbații.
De la declanșarea pandemiei, mamele care lucrează au resimţit o presiune mai mare, dincolo de job-ul pe care îl au în mod obișnuit, în contextul creșterii responsabilităților casnice și a volumului de muncă din ceea ce Organizația Internațională a Muncii numește industria neplătită a îngrijirii.
Sociologii vorbesc despre riscul retradiționalizării rolurilor în familie care, pe termen lung, ar putea duce la frânarea emancipării femeii, lucru de neconceput pe o piață a muncii care se vrea a echității, a egalității de șanse, o piață a muncii în care diversitatea, respectul și incluziunea trebuie să devină valori non-negociabile.
Nevoite să jongleze între homeoffice și homeschooling, confruntate cu nesiguranța/pierderea locului de muncă, provocările telemuncii, distanțarea socială, reorganizarea vieții de familie și a activității școlare a copiilor, neacoperirea cheltuielilor fixe, creșterea violenței în familie, frica de COVID-19, mamele s-au confruntat adesea cu epuizarea, cu un vid emoțional și relațional, cu o stimă de sine scăzută, cu stări depresive, cu consecințe negative asupra sănătății mentale.
Proiectul «MAME ÎN PANDEMIE: ÎNTRE PRESIUNE ȘI BURNOUT» (grant aprobat 29460 de euro) își propune să sprijine mamele asociației, 13 formatori ai Asociației Părinților «Elena Doamna» participând la următoarele cursuri de formare :
1.«Neuroeducation And Coaching» (furnizor Pricalica), 02-08 iulie 2023, x, Croaţia, un curs care a propus participanţilor o călătorie de la interior spre exterior, călătorie la finalul căreia au înțeles mai bine propriile resorturi interioare (modul în care influențează ele comunicarea și în care se construiesc și se cultivă relații cu cei din jur), si-au programat și antrenat creierul pentru a reuși să supraviețuiasca în vremuri de criză, si-au dezvoltat reziliența, gândirea pozitivă și starea de bine. Pe scurt, un curs despre descoperirea profunzimilor abisale ale minții umane, despre algoritmul prin care cuvintele devin gânduri, gândurile devin obiceiuri, iar obiceiurile devin identitate.
2.«Drama In Education: A Holistic Approach To Teaching With Drama Techniques»(furnizor Pricalica), 16-22 iulie 2023, Split, Croaţia, un curs despre terapia prin tehnici teatrale (ce alungă gândurile inhibitoare, fobiile, temerile și complexele, diminuează conflictele interioare) favorizând dezvoltarea inteligenței emoționale, gândirii, atenției, creativității, imaginației, ascultării active, spontaneității, spiritului de echipă, voinței, motivației.
3.«The Fundamental ICT Tools for Education» (furnizor Europass Teacher Academy), 17-22 iulie 2023, Atena, Grecia, un curs care le-a facilitat participantilor transformarea digitală, indispensabilă pentru accesul la joburi sustenabile și inovative, într-o eră guvernată de soluții cloud inteligente.
4.«Discovering Renaissance Art in Florence» (furnizor Europass Teacher Academy), 23-28 octombrie 2023, Florenţa, Italia, un curs despre salvarea prin artă şi cultură, care a contribuit la dezvoltarea stimei de sine și a capacităţii de exprimare personală, de comunicare, de interrelaţionare, a empatiei, a cunoașterii de sine, la creşterea mentală și emoțională.

Livia Uţă, coordonator proiect «MAME ÎN PANDEMIE : ÎNTRE PRESIUNE ȘI BURNOUT» nr. de referință 2022-1-RO01-KA122-ADU-000072058, beneficiar Asociația Părinților «Elena Doamna», Craiova
UtaLivia
 
Mesaje: 10
Membru din: 23 Ian 2011, 11:42

Înapoi la Alternative educationale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori