Diseminare participare Grundtvig 2012

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare participare Grundtvig 2012

Mesajde criss » 10 Aug 2012, 14:25

LEADERSHIP IN ADULT EDUCATION
Profesor psihopedagog Dumitru Cristina
Şcoala Specială Valea Mare, Argeş
În perioada 11– 15 iunie 2012 a avut loc, în Irlanda, Dublin, un curs de formare organizat de către Centre for Executive Language Learning cu titlul Leadership in Adult Education. La această sesiune de formare au participat 7 adulţi din ţări ale Europei: Polonia, România, Finlanda, Malta, Germania. Acest curs a fost o oportunitate de a învăţa despre sistemul de educaţie irlandez, despre managementul educaţional, de a cunoaşte cultura irlandeză. Obiectivele sesiunii de formare au ţintit: să informeze participanţii cu privire la istoricul, definiţia şi stilurile de leadership, cu privire la competenţele si rolul liderilor într-o instituţie. Noutatea acestei sesiuni de formare a fost identificarea diferenţelor între leadership şi management.
Motivaţia participării la curs a reprezentat-o dorinţa mea de a afla mai multe lucruri cu privire la stilurile de leadership, să-mi exersez competenţele de leader, să învăţ despre cultura instituţiilor şi organizaţiilor, despre motivarea resursei umane, despre rolul liderului şi a managerului cu privire la rezolvarea conflictului, tipurile de comunicare , rolul eticii şi leadershipul. Informaţiile aflate şi competenţele dobândite vor fi utile în activitatea mea de formator şi activist în domeniul respectării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi la educaţie.
Am beneficiat de resurse bibliografice, recomandări, modele practice de implementare a stilurilor de leadership în cadrul instituţiilor educaţionale. Prezentarea şi expunerea teoretică au fost alternate cu exerciţii de grup, discuţii în grup, brainstorming, prezentări. Exerciţiile au vizat la început cunoaşterea reciprocă a participanţilor iar mai apoi, deprinderea cunoştinţelor şi abilităţilor practice cu privire la exersarea competentelor de leadership. De asemenea, pe lângă informaţiile bine structurate şi foarte utile am avut oportunitatea de a gusta din plin din cultura acestei ţări. A fost o experienţă interesantă, utilă şi plăcută în acelaşi timp; 5 zile în care am aflat, observat, apreciat, comparat experienţele colegilor noştii de peste hotare în domeniul leadershipului în domeniul educaţiei adulţilor.
Participarea mea la acest stagiu de formare continua a fost posibilă datorită bursei pe care am obţinut-o prin Programul Sectorial Grundtvig - Mobilităţi Individuale, runda 16 ianuarie 2012; finanţarea participării mele la acest curs s-a realizat din fonduri finnanţate de Comisia Europeană prin programul Grundtvig.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului iar AN şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

Pentru mai multe informaţii referitoare la acest proiect vă rugăm să ne contactaţi la următoarea adresă de e-mail: cristina_tabacaru@yahoo.com
criss
 
Mesaje: 1
Membru din: 23 Sep 2005, 21:40

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron