Diseminare Mobilitate Individuala Comenius Liege, Belgia

Limba straina studiata in scoala

Diseminare Mobilitate Individuala Comenius Liege, Belgia

Mesajde luamira » 05 Feb 2012, 20:13

Dragi colegi,
ANPCDEFP si FSE mi-au oferit ocazia de a participa la un curs de formare in orasul universitar Liege.
Un astfel de grant are, cu certitudine, o serie de beneficii atât pe plan profesional, cât şi personal: m-a ajutat să-mi diversific metodele de predare-învăţare, să mă familiarizez cu domeniile cele mai diverse ale Belgiei-literatură, învăţământ, muzică, cinema, geografie, istorie, turism, gastronomie. De asemenea, am avut privilegiul să cunosc şi să relaţionez cu profesori de limba franceză din Portugalia, Spania, Italia, Austria, Polonia, Cehia, Grecia, China, Maroc, Egipt, dar şi România.
Prima saptamana a stagiuluia fost consacrata culturii belgiene. Sub forma unui document Quiz am aflat diferite aspecte ale culturii: data constituirii Belgiei ca stat, fostii si actualii regi, comunitatile Belgiei, limbile vorbite, date despre locuitori, provinciile Belgiei, limbile vorbite, date despre locuitori, provinciile Belgiei, personalitati belgiene, orase si locuri cu diferite semnificatii.
Pentru a intelege mai bine istoria Belgiei am facut si o vizita practica la muzeul Belville. Activitatile culturale au fost insotite de materiale video, tiparite si au starnit mult interes din partea participantilor la curs. Prin intermediul activitatilor culturale am fost informati si despre literatura belgiana, despre scriitori si opera acestora. In cadrul acestor cursuri am primit materiale printate si am desfasurat activitati bazate pe texte literare. Tot in prima saptamana, am vizitat muzee din Liege si capitala, de asta data avand ca obiective principalele atractii turistice.
In a doua saptamana, activitatile au continuat cu ateliere de lucru si cursuri de limba franceza oral si limba franceza scris. Am avut ocazia sa asistam la doua conferinte sustinute de decanului Universitatii din Liege. Dupa terminare cursurilor am vizitat alte muzee din oras, catedrale, dar si orase precum Namur, sau Bruges.
In a treia saptamana am cunoscut un alt aspect al limbii- limba franceza orala vorbita in Belgia. Acest modul a fost insotit de materiale audio-video, dar si in forma listata. Dupa terminarea cursurilor am vizitat alte muzee, dar si un alt oras important, Maastricht.
Cursul a raspuns nevoilor mele de formare intrucat acum folosesc metodele invatate acolo, iar feed-backul din partea elevilor nu intarzie sa apara. Pe aceasta cale multumesc ANPCDEFP pentru sansa pe care mi-a oferit-o.

Nu ezitati sa apicati! Programul functioneaza!
Prof. Dragos Luana, Alba Iulia
luamira
 
Mesaje: 1
Membru din: 05 Feb 2012, 19:39

Re: Diseminare Mobilitate Individuala Comenius Liege, Belgia

Mesajde ninasteg » 23 Apr 2013, 12:37

Draga colega,
am citit scrisoarea si am ajuns la concluzie ca poate imi dati inca citeva informatii. Intii, sa ma prezint. Eu sint profesoara de franceza din Serbia si am capatat trei saptamini la Liege un staj de franceza.Asa imi arata ca aseamana cu stajul ce la-ti facut voi. Adica, de multi ani nu am calatorit in strainatate si nicidecum nu am fost
la Belgia.Ma intereseaza daca cumva ati calatorit cu avionul pina la Brisel cum va-ti dus pina la Liege? Dar ii complicat si cam cit sa calatoreste? A doua, unde ati fost instalati si cum is camerele? Dar cursuri ati avut undeva departe? Va multumesc dinainte daca puteti sa ma ajutati un pic.Dinainte ma bucur ca poate oi intilini pe vreo colega din Rominia.
Va trimit multe salutari si un mare multam
Nina
ninasteg
 
Mesaje: 1
Membru din: 23 Apr 2013, 12:20


Înapoi la Limba Franceza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori