Diseminare mobilitate individuala Comenius in Marea Britanie

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare mobilitate individuala Comenius in Marea Britanie

Mesajde beatrice_ » 25 Iun 2013, 00:09

LANGUAGE DEVELOPMENT AND BRITAIN TODAY- ONE WEEK COURSE FOR SECONDARY TEACHERS OF ENGLISH
În perioada 26 mai-2 iunie 2013,am participat la un curs de formare desfăşurat la Portsmouth, oraş recunoscut ca fiind un important centru universitar englez şi port turistic. Specializarea a fost posibilă după ce am obţinut un grant în cadrul Programului Comenius de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Cursul s-a intitulat “Language Development and Britain Today- one week course for Secondary Teachers of English” şi a fost organizat de către International Study Programmes (ISP) din Marea Britanie. La stagiul de pregătire au participat 9 profesori din România, Germania, Italia, Finlanda si Spania. Cursul s-a axat pe dezvoltarea lingvistică individuală în ceea ce priveşte limba engleză, pe idei practice, metode noi si moderne de predare-învăţare-evaluare a limbii engleze, potrivite a fi utilizate în cadrul orelor de limbă engleză, cât şi pe cultura britanică. Au fost prezentate idei practice legate de predarea şi însuşirea noţiunilor de gramatică, vocabular, pronunţie, intonaţie, fonetică, acte de limbaj; s-au desfăşurat activităţi de îmbunătăţire a propriului nivel al limbii engleze; jocuri didactice şi ateliere de lucru; activităţi care au presupus folosirea de materiale autentice sau crearea de materiale suport-didactic; activităţi care au implicat lucrul în echipă, colaborarea şi cooperarea între participanţi; vizite culturale la cele mai reprezentative obiective turistice din Londra şi Portsmouth. Materialele propuse şi oferite de organizatori vor fi foarte utile în cadrul orelor de limba engleză.
Cursul de perfecţionare la care am participat nu este un beneficiu doar pentru mine ca profesor, ci şi pentru elevii cărora le voi preda pe baza noilor lucruri învăţate de la profesorii şi alţi colegi din străinătate. Astfel de experienţe sunt foarte utile atât din punctul de vedere al profesorului de limba engleză care are şansa să studieze această materie într-un mediu ideal şi să observe cum se desfăşoară procesul educaţional în Anglia, cât şi al turistului care are şansa să viziteze zone foarte interesante în compania altor profesori din Europa.
Recomand şi altor cadre didactice să aplice pentru astfel de cursuri de formare care răspund nevoilor actuale de perfecţionare. Pentru informaţii asupra mobilităţilor individuale de formare continuă, cât şi asupra altor acţiuni din cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, cei interesaţi pot accesa site-ul Agenţiei Nationale pentru Programe Comunitate în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale- http://www.anpcdefp.ro/.
Prof. Neagu Suzana Beatrice
Colegiul Tehnic Danubiana Roman
beatrice_
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Mai 2007, 21:24

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori