Diseminare grant Comenius - Londra 2010

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare grant Comenius - Londra 2010

Mesajde florica_s » 20 Sep 2010, 15:52

Stimaţi colegi,

Ma numesc Serfezeu Florica si predau limba engleza la S08 Ioan Slavici din Oradea. În perioada 26.07 2010 – 06.08.2010 am participat la un stagiu de formare continua in cadrul Programul Sectorial Comenius - Mobilitati Individuale, runda 15 ianuarie 2010. Participarea mea la acest stagiu a fost posibila datorita celor doua surse de finantare: Comenius-LLP respectiv, FSE-POSDRU, grantul obtinut fiindu-mi suficient pentru acoperirea cheltuielilor de transport, achitarea costului cursului de formare cat si pentru cheltuielile de subzistenta.
Stagiul, denumit „ Overseas Teachers of English - Professional Development”, a fost organizat de Oxford House College, Londra, Marea Britanie. Activitatea de formare s-a desfasurat pe parcursul a doua saptamani si a acoperit 40 de ore.
Continutul cursului a fost dezvoltarea profesionala a profesorilor de limba engeza. Acest lucru s-a realizat prin diferite activitati practice, motivante, discutii, schimburi de experienta cu ceilalti profesori participanti la curs, folosirea unor metode de invatare moderne, inovatoare, strategii si tehnici interactive, activitati in perechi, jocuri de rol.
Ariile tematice dezbatute pe parcursul stagiului au fost:
1. Managementul clasei, situatii dificile, modalitati de a face fata elevilor problema, folosirea limbii materne, obtinerea de feed-back de la elevi.
2. Corectarea erorilor ( s-a pus un mare accent pe faptul ca e mult mai important ca un elev sa comunice si sa se faca inteles , char daca la inceput va face destul de multe greseli), schimbari recente in engleza britanica vorbita.
3. Studierea stilurilor de invatare ale elevilor si adaptarea strategiilor didactice in functie de acestea.
4. Folosirea optima a materialelor didactice si a materialelor autentice (ziare, reviste, internet).
5. Predarea limbii engleze prin intermediul culturii britanice.
6. Predarea limbii engleze prin intermediul literaturii, folosirea cantecelor si a poeziilor.
7. Folosirea TIC in cadrul orelor de limba engleza.
8. Motivarea elevilor pentru a invata limba engleza.
De asemenea, pe langa atelierele de lucru, am participat la discutii pe tema culturii si civilizatiei britanice, a sistemelor educative ale diferitelor tari reprezentate de participantii din: Republica Ceha, Estonia, Spania, Ungaria, Rusia, Brazilia si Portugalia.
Calitatea materialelor oferite la curs a fost deosebita, avand ocazia sa multiplicam si materiale din bogata biblioteca a colegiului.
Vreau sa multumesc ANPCDEFP pentru oportunitatile oferite si recomand tuturor colegilor, indiferent de specialitate, sa aplice pentru burse de formare continua Comenius.

Mult succes,
Florica Serfezeu


Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului iar AN si Comisia Europeana nu sunt responsabile
florica_s
 
Mesaje: 8
Membru din: 31 Aug 2009, 23:39

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori