Diseminare-Formation continuee...-LIEGE, BELGIA

Limba straina studiata in scoala

Diseminare-Formation continuee...-LIEGE, BELGIA

Mesajde doryah » 30 Aug 2011, 14:50

In perioada 1-19 august 2011 am participat la stagiul FORMATION CONTINUEE POUR LES PROFESSEURS DE FRANCAIS LANGUE ETRANGERE-Liege, Belgia in cadrul Programului sectorial Comenius-LLP – Formare continua pentru profesori si alte categorii de personal implicat in educatie, subcomponenta a Programului de Invatare Pe Tot Parcursul Vietii.
Finantarea a fost fost asigurata din fondurile Comenius-LLP si FSE –POSDRU (Fonduri Structurale Europene).Organizator a fost INSTITUT SUPERIEUR DES LANGUES VIVANTES din cadrul UNIVERSITATII LIEGE – BELGIA.
Website : www.islv.ulg.ac.be

Obiectivele activitatii de formare:
-dezvoltarea, reinnoirea si imbogatirea practicilor si reflectiei pedagogice a profesorilor de franceza limba straina cu ajutorul atelierelor practice, creative si inovatoare;
-dezvoltarea schimbului intercultural;
-diversificarea si dezvoltarea competentelor de conceptualizare a scenariilor didactice conform CECR (Cadrul European Comun de Referinta).
-aprofundarea cunostintelor despre cultura si civilizatia belgiana;
-exploatarea metodologica a unor vizite culturale;
-dezvoltarea propriului concept de invatare.

Stagiul a fost impartit in trei module:
-Cultura francofona din Belgia (10 h);
-Ateliere didactice FLE (40 h);
-Lingvistica (10h).

Am luat parte la doua conferinte sustinute de directorul Institutului, Jean-Marc Defays:
-« Le role et les responsabilites du professeur de langues » ;
-« Civilisation, culture, interculturel – Comment les concevoir et les enseigner ? »

La acest stagiu au participat profesori din: Romania, Austria, Spania, Italia, Polonia , Portugalia, Rusia, Egipt, Maroc, China, Slovacia, Cehia .

In prima saptamna au fost cursuri despre istoria si cultura belgiana. Au fost organizate vizite la doua muzee din Bruxelles, dar si la muzee, monumente si biserici din Liege.

In a doua si a treia saptamana s-au constituit grupurile de lucru pentru secventele didactice care au avut in vedere diverse metode de lucru: brainstorming, prezentari ale conceptelor si materialelor de lucru, dezbateri, lucru in grup, activitati pe grupe, simulari, incarcarea scenariilor de activitati pe platforma moodle a Institutului.

In penultima zi de curs fiecare grup constituit a sustinut cate o secventa de lectie ( 10 minute) care a fost evaluata atat de organizatori cat si de fiecare coleg in parte.

Fiecare participant a completat in ultima zi un chestionar referitor la calitatea activitatilor desfasurate si a primit un certificat de participare si un document de mobilitate Europass.

Experienta oferita de acest curs este deosebit de benefica, mi-a creat noi perspective in cariera mea didactica, iar impactul socio- lingvistic, cultural si istoric a fost extrem de important.

Teodora CIOBANU
Scoala cu clasele I – VIII Breasta, jud. Dolj
doryah
 
Mesaje: 5
Membru din: 27 Noi 2009, 21:51

Înapoi la Limba Franceza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron