Diseminare curs Comenius

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare curs Comenius

Mesajde mari26 » 09 Dec 2009, 18:37

Simona Pisoi
C.N. „Carol I”
Craiova

Diseminare Curs de Formare pentru Profesori de Limba Engleza
Titlul cursului: Overseases Teachers of English- Creative Methodoloy, weeks 1&2
Locatia: Oxford House College, Londra

In runda din 30 aprilie 2009 am avut sansa sa obtin finantarea pentru un curs de formare Comenius la Londra desfasurat in toamna anului 2009. Titlul cursului a fost Overseases Teachers of English- Creative Methodoloy, weeks 1&2 si l-am găsit în catalogul de cursuri la link-ul
http://ec.europa.eu/education/trainingd ... earch.cfmm, organizatorul cursului fiind Oxford House College , Londra,
http://www.oxfordhousecollege.co.uk/tea ... ology.html .

Pentru a reusi obţinerea finanţării, a fost necesara informarea in prealabil cu privire la demersurile de obtinere a fondurilor, procedura ce se regaseste pe site-ul Agenţiei Naţionale care se ocupă de Programe Comunitare pentru Formare Profesionala si in domeniul educatiei:
http://www.anpcdefp.ro/programe/llp/com ... .html#mobi.

Asadar, depus-acceptat-plecat cu directia London Heathrow!!

Cursul a durat 10 zile, între 16 şi 27 noiembrie 2009. Am intrat in contact cu colegi cursanti din diverse zone europene, Spania, Cehia, Slovacia, Turcia si Franta totalizand un numar de 15 cursanti toti profesori de limba engleza in tara de origine.

Cursul a totalizat un număr de 40 de ore. Activitatea de formare a constat intr-o imbinare de ore de curs (respectiv input), zilnice si cu o durata de 2 ore si studiu individual de aproximativ 40 min. zilnic. Saptamanal am avut ocazia de a urmări la lucru profesori vorbitori nativi de limba engleza cu grupe de cursanţi de diferite vârste, naţionalităţi si niveluri de studiu, de la nivelul A1 pana la C2, toţi dornici să înveţe limba engleza. Ulterior analizam impresiile si observatiile noastre in cadrul grupului de cursanti. De asemenea, am participat de trei ori pe saptamana la ateliere de lucru menite sa consolideze prin aspecte practice notiunile predate in cadrul orelor de teorie. Utilizarea retroproiectorului, a prezentarilor PowerPoint si a computerului a constituit un punct forte in sistematizarea informatiilor prezentate pe parcursul intregii activitati de predare. Nu in ultimul rand, am participat la activitatile socio-culturale pregatite de institutia oraganizatoare la Greenich si Edinburgh dar si la celelalte activitati din timpul liber coordonate de aceeasi institutie, cum ar fi vizitele la expozitii, respectiv galeria Wallace, Westminster Abbey, Muzeele de Stiinta, Istorie, British Museum, etc.

Cursul a fost foarte bine structurat si organizat impecabil facilitandu-ne oportunitatea de a reflecta la modul cum vom aplica noile metode şi instrumente în predarea limbii engleze in contextul actual dar si la eventualitatea initierii unor parteneriate scolare intre scolile participante.

Recomand cu căldură participarea la acest gen de cursuri, finanţarea fiind asigurată în totalitate din fonduri europene – Comenius şi http://www.anpcdefp.ro/ şi FSE http://www.fseromania.ro/.

Mult succes!


Pentru cei interesati atasez si un document cu linkuri utile prof. de lb. engl


Acest material nu implică decât responsabilitatea autorului, iar Comisia Europeană nu este responsabilă de modul în care informaţiile conţinute în acest material vor fi utilizate.
Fişiere ataşate
Useful Websites.doc
(72.5 KiB) Descărcat de 186 ori
diseminare_Comenius.doc
(56 KiB) Descărcat de 69 ori
mari26
 
Mesaje: 4
Membru din: 02 Feb 2007, 19:34

Re: Diseminare curs Comenius

Mesajde radescumaria » 25 Dec 2009, 16:48

Ma numesc Radescu Maria, si sunt educatoare.Felicitari pentru absolvirea cursului.Am obtinut si eu la runda 15.09.2009 aprobarea candidaturii pentru un curs in Insula Sao Miguel-Ponta Delgata-Portugalia.Am emotii, voi merge in 26 aprilie 2010 si ma bucur sa aud cuvinte frumoase despre asemena actiuni.Multumesc Agentiei Nationale pentru oportunitatile oferite.Va doresc tuturor cititorilor Sarbatori fericite.La multi ani!
radescumaria
 
Mesaje: 122
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38

Re: Diseminare curs Comenius

Mesajde denisairene » 05 Ian 2010, 16:40

CUM POT ACCESA SI EU UN ASEMENEA CURS? va multumesc.
denisairene
 
Mesaje: 3
Membru din: 14 Iul 2008, 22:48

Re: Diseminare curs Comenius

Mesajde radescumaria » 05 Ian 2010, 18:07

Ti-am dat mesaj privat
radescumaria
 
Mesaje: 122
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38

Re: Diseminare curs Comenius

Mesajde mari26 » 06 Ian 2010, 12:01

denisairene scrie:CUM POT ACCESA SI EU UN ASEMENEA CURS? va multumesc.


accesati
http://www.anpcdefp.ro/
http://www.anpcdefp.ro/programe/llp/com ... ulare.html
si baza de date
http://ec.europa.eu/education/trainingd ... search.cfm

mult succes!!
mari26
 
Mesaje: 4
Membru din: 02 Feb 2007, 19:34

Re: Diseminare curs Comenius

Mesajde radescumaria » 10 Mai 2010, 22:07

Ma numesc Radescu Maria si sunt educatoare la Gradinita Nr. 1 Baia de Fier.
Tocmai m-am intors de la un curs de formare profesionala care a avut loc in Insula Sao Miguel, Arhipelagul Azore, Portugalia, in perioada 26-30 aprilie. A fost o experienta extraordinara.Tema cursului a fost ” Le jardin monument vivant” iar locatia a fost in concordanta cu tema cursului. Insulele Azore sunt un alt fel de rai pe Pamant, un loc unde timpul pare incremenit.
Noua insule de o frumusete remarcabila, plutesc in Oceanul Atlantic povestind istorii romantice, si legende de neinteles, uimind privitorul cu cratere stranii agatate de nori. Sao Miguel este cea mai mare insula a arhipelagului, situata la aproximativ 2000 km de coasta Portugaliei.
Cursul a durat 5 zile , timp in care am intrat in contact cu alte cadre didactice din diferite zone europene: Franta, Tahiti, Italia, Spania.Activitatea de formare a fost una benefica profesiei mele , m-a ajutat sa-mi imbunatatesc metodele de predare la clasa prin diversificarea acestora in vederea deschiderii orizontului catre o noua dimensiune europeana.Participarea la acest curs mi-a largit orizontul de cunoastere al patrimoniului gradinilor europene .In cadrul atelierelor de lucru am invatat sa realizez carnete de gradina, unde am dat frau liber imaginatiei.
Motivul pentru care mi-am ales acest curs a fost si acela de a introduce in programul meu cu prescolarii toate notiunile despre gradini, patrimoniu natural cu tot ce implica acestea in viata de zi cu zi.
Fişiere ataşate
Curs de formare profesionala Comenius LLP.docx
curs de formare Comenius
(1.58 MiB) Descărcat de 97 ori
radescumaria
 
Mesaje: 122
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori