Diseminare curs Comenius, Interacting in Madrid iulie 2011

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare curs Comenius, Interacting in Madrid iulie 2011

Mesajde michaela_diccu21 » 29 Sep 2011, 14:56

În perioada 3- 9 iulie 2011 am participat la cursul în limba engleză "Interacting in Madrid. Teaching and learning strategies using games and drama activities" . Acesta s-a desfăşurat la Madrid, şi a fost finanţat de către Uniunea Europeană prin „LifeLong Learning Programme” prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionle .
Cursul a punctat aspecte legate de interactivitate, importanţa utilizării strategiilor dramatice de învăţare în activităţile didactice şi nu numai. La cursul de formare au participat colegi din Marea Britanie, Irlanda, Slovenia, Croaţia, Grecia, Finlanda, Turcia şi România. Cursul a inclus şi momente culturale: un exemplu de teatru interactiv şi o vizită la Muzeul Prado.
Stagiul a reuşit să mă ducă alături de oameni de diferite naţionalităţi, mi-a consolidat capacitatea de comunicare într-o limbă străină şi relaţionarea cu ceilalţi colegi participanţi, lucru care mă va ajuta atât în plan personal cât şi în plan profesional, in relaţia cu şcoala, cu colectivul ei, cu comunitatea locală.
Cursul de formare mi-a îmbogăţit cunoştinţele despre strategiile interactive de predare învăţare prin jocuri şi activităţi dramatice care pot sa dinamizeze întregul proces de învăţare. „Laugh while you learn!” este sloganul pe care îl vom aplica de acum înainte la activităţile noastre”. Învăţatul poate şi trebuie să aibă şi o latură amuzantă. Dacă ne vom dori să îi antrenăm pe copiii noştri în activităţi care îi stimulează, vom avea nişte copii mai vioi, mai plini de viaţă şi, de ce nu, mai isteţi.”
Activitatea de formare pentru care mi-am depus candidatura în etapa I, 14 ianuarie 2011, a avut o valoare superioară unei activităţi derulate la nivel naţional deoarece în ţara noastră există puţine oportunităţi naţionale de formare continuă a adulţilor/cadrelor didactice la nivel local/regional. Atât prin problematica abordată - predarea şi învăţarea strategiilor folosind activităţi dramatice şi jocuri şi impactul direct în clasa de elevi - cât şi datorită dimensiunii europene a cursului de formare - participă profesori, directori de instituţii de învăţământ, voluntari din mai multe ţări ale Uniunii Europene, cursul propune schimburi de experienţă, relaţii de colaborare inter-instituţională la nivel internaţional.
Pentru mine şi pentru instituţia mea a fost o şansă extraordinară să intru în contact cu viitorii parteneri de proiecte Europa , lucru pe care nu l-as fi reuşit fără această finanţare europeană.
michaela_diccu21
 
Mesaje: 14
Membru din: 18 Mar 2009, 19:10

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori