Diseminare Curs Comenius de Formare pentru Profesori de Limb

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Curs Comenius de Formare pentru Profesori de Limb

Mesajde lunna » 08 Feb 2014, 15:49

Prof. Udroiu Adriana-Cristina
Colegiul National Pedagogic “Stefan Velovan” Craiova
Diseminare Curs de Formare pentru Profesori de Limbi Straine
Titlul cursului "The GLOTTODRAMA METHOD. TEACHING FOREIGN LANGUAGES BY DRAMA"
Locatia si perioada: Roma , Italia, 2-13 septembrie 2013

In runda din 30 aprilie 2013 am avut sansa sa obtin finantare pentru un curs de formare Comenius la Roma desfasurat in toamna anului 2013. Titlul cursului a fost ”The Glottodrama Method. Teaching Foreign Languages by Drama” (curs găsit în catalogul de cursuri Comenius), iar organizatorul cursului fiind Novacultur SRL Roma.

Activitatea de formare a debutat la Teatrul Manhattan din Roma, cu prezentarea formatorilor, a participantilor si cu expunerea asteptarilor legate de activitatea de formare continua.
Cursul a durat 10 zile si a totalizat un număr de 40 de ore de formare. Am intrat in contact cu colegi cursanti din diverse zone europene : Spania/Franta, Polonia si Turcia totalizand un numar de 18 cursanti toti profesori de limba engleza in tara de origine.

Voi aminti doar cateva obiective ale cursului: să îmbunătăţească şi să îmbogăţească tehnicile de predare şi competenţele lingvistice ale profesorilor de limba engleză participanţi prin folosirea metodei GLOTTODRAMA; să conducă la realizarea unor ore de curs mai atractive şi mai eficiente, prin utilizarea unei game largi de activităţi practice de predare, de dezvoltare a interdisciplinaritatii, de integrare a TIC, de realizarea a unor parteneriate.
Aceasta activitate de formare mi-a oferit posibilitatea de a explora, de a accepta diversitatea, de a evita eventualele prejudecati culturale, de a compara diferite metode de predare a limbii engleze si a limbilor straine, in general.
Participarea la acest stagiu va avea ca urmare fireasca elaborarea de proiecte pedagogicesu aplicarea metodei in cadrul orelor mele de predare.
Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorului si Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei va fi folosit.
lunna
 
Mesaje: 1
Membru din: 21 Feb 2009, 20:53

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator