Diseminare Comenius:Play to learn in Dublin

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Comenius:Play to learn in Dublin

Mesajde aris » 06 Noi 2010, 23:22

In urma obtinerii unui grant Comenius de mobilitate individuala penrtru formare continua din partea Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (www.llp-ro.ro), am participat la un curs desfasurat la Dublin (Irlanda) in perioada 31.10-06.11.2010. Activitatea de formare s-a numit [I]Play to learn. Teaching and learning Strategie using Drama and Games [/I] si a fost furnizata de Interacting (Calle San Gregorio, 11-1 D, Madrid, Spania).

La aceasta activitate de formare au participat 11 profesori din tari precum Croatia, Finlanda, Bulgaria, Islanda, Irlanda, Romania.Tara noastra a fost reprezentata de urmatoarele cadre didactice: Roxana Elena Draghin (Bacau), Anita Violeta Duica (Moreni), Julia Kerekes (Turia, Cv), Ana-Maria Zaloaga (Roman, Neamt).
Cele 30 de ore de activitate face-to-face au furnizat participantilor un repertoriu bogat de metode si strategii didactice moderne, active, care sa diversifice demersul didactic si sa stimuleze gandirea critica, creativitatea, gandirea laterala a beneficiarilor-invatacei. De asemenea, cursul a implicat familiarizarea cu sitemele multimedia, platforma de lucru utilizata fiiind Moodle.

Seriozitatea cu care au fost abordate sesiunile de formare, profesionalismul si bogata experienta a formatorilor(profesori, actori), comunicarea excelenta recomanda aceasta activitate de formare, care asigura si dimensiunea interculturala a demersului, data fiind diversitatea etnica si culturala a participantilor.
Pe tot parcursul mobilitatii, precum si inainte ne-am bucurat de sprijinul ANPCDEFP, care a raspuns cu promptitudine solicitarilor noastre. Cursul s-a finalizat cu certificarea participantilor prin inmanarea documentului Europass de mobilitate.

Acest proiect de mobilitate a fost finantat in cadrul Programului de Invatare pe tot Parcursul Intregii Vieti cu sprijinul Comisiei Europene, din fonduri gestionate de ANPCDEFP si FSE-POSDRU.
Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia Europeana nu e responsabila pentru evenatuala utilizare a informatiilor pe care le contine.
prof. Ana-Maria Zaloaga,
CTMCR Roman, jud. Neamt
aris
 
Mesaje: 46
Membru din: 21 Iun 2007, 20:28

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron