Diseminare Comenius 2012

Diseminare Comenius 2012

Mesajde myla » 10 Oct 2012, 10:40

Numele meu este Mihaela Boantă, sunt profesor psihopedagog la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „ Maria Montessori „ Constanta, centru ce se ocupă cu terapia şi recuperarea copiilor cu deficienţă mintală severă şi asociată. Cred că este uşor de înţeles entuziasmul meu faţă de această mobilitate care mi-a oferit ocazia de a experimenta lucruri şi sentimente noi, sentimente pe care doresc să le transmit şi eu elevilor mei. La acest curs am înţeles că, important nu este locul în care ne desfăşurăm activitatea ( sala de clasă), ci impactul pe care îl are asupra noastră, tot ceea ce ne înconjoară. Aici am învăţat că natura este cea care poate compensa, prin minunile de neexplicat, lipsurile sau nevoile noastre. Pot acum, cu clasa de copii cu care lucrez, să ţin lecţii în natură, sa-i învăţ să se bucure de aer, să se exprime liber nu numai verbal şi comportamental , ci şi social şi artistic, luând de la natură atât peisajele ( expuse în desene sau lucrări practice), cât şi bucuria de a se exprima fizic, vizual şi practic.
Am aplicat un proiect pentru Paris – Franţa „ Le jardin – monumente vivant; Pedagogie du patrimoine des jardins en Europe” al Asociaţiei „ Peisaj et patrimoine sans frontiere” .
Tipul activităţii de formar : Comenius grant din cadrul Programului sectorial Comenius/ Mobilităţi Individuale Formare Continuă Pentru personalul implicat in educaţie, din învăţământul preuniversitar 2012, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin intermediul ANPCDEFP România - Runda 16. 01. 2012
Fişiere ataşate
Le Musee Mayan Age.JPG
Le Chateau de Versailles 4.JPG
La Maison de l Europe 1.JPG
myla
 
Mesaje: 2
Membru din: 03 Mai 2012, 17:49

Înapoi la Invatamant special / psihologie scolara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori