director si diriginte?

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

director si diriginte?

Mesajde helen13 » 20 Oct 2010, 22:21

Oameni buni,voi ati mai auzit asa ceva?Cum poti sa fii si director adj. si diriginte?E legal?Mai ales ca exista in scoala profesor titular calificat fara dirigentie,adica eu,si nu vor sa-mi dea dirigentia.
helen13
 
Mesaje: 1
Membru din: 20 Mai 2010, 17:50

Re: director si diriginte?

Mesajde pucheadorel » 20 Oct 2010, 22:47

Din câte știu eu, nu e legal! Eu lucrez în mediul rural, unde sunt puține cadre didactice, dar directorii nu sunt ȘI diriginți! Cred că este un ABUZ! :oops:
pucheadorel
 
Mesaje: 291
Membru din: 05 Aug 2010, 17:43
Localitate: Gurbănești

Re: director si diriginte?

Mesajde AnonimuldinRomania » 20 Ian 2011, 18:11

Nu se poate aşa ceva, e inadmisibil.
Nu doresc decât o ţară mai bună. Totul ţine de temelie.
AnonimuldinRomania
 
Mesaje: 43
Membru din: 20 Ian 2011, 17:59

Re: director si diriginte?

Mesajde stancutz » 15 Dec 2013, 23:22

pucheadorel scrie:Din câte știu eu, nu e legal! Eu lucrez în mediul rural, unde sunt puține cadre didactice, dar directorii nu sunt ȘI diriginți! Cred că este un ABUZ! :oops:

Doresc sa stiu baza legala. Multumesc
stancutz
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Sep 2009, 10:11

Re: director si diriginte?

Mesajde sportiv » 16 Dec 2013, 22:20

Ce nu-i interzis de lege înseamnă că poate fi acceptat!Cam așa se gândește. Se pune doar problema ,,bunuilui simț”! S-a comentat mult pe forumul educațional. Degrevarea de ore a directorilor tocmai urmărește un număr mai mic de ore (4-6), pentru a avea timp de activitățile specifice unui ,,șef”, dar.... :oops:Problema e că își iau și ore suplimentare între 4 și 10 ??????????? :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: director si diriginte?

Mesajde vioher » 17 Dec 2013, 18:32

Anexa la OMECTS 6239/2012, Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic 2013-2014:

Art. 18 (1) Activităţile specifice funcţiei de diriginte se organizează şi se desfăşoară la toate clasele şi formele de învăţământ din învăţământul preuniversitar, în conformitate cu precizările Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. (2) Indemnizaţia pentru activitatea de dirigenţie sau consiliere şi orientare vocaţională se acordă, conform reglementărilor în vigoare, la toate formele de învăţământ. La forma de învăţământ cu frecvenţă redusă indemnizaţia pentru activitatea de dirigenţie sau consiliere şi orientare vocaţională, conform prevederilor legale în vigoare, se acordă numai pentru lunile în care se organizează sesiunile de predare-evaluare. (3) Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control nu poate îndeplini funcţia de diriginte şi nu poate efectua ore de consiliere şi orientare vocaţională şi nici ore de dirigenţie. În situaţii excepţionale, când la nivelul unei unităţi de învăţământ nu există suficiente cadre didactice calificate titulare sau angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, personalul didactic de conducere poate îndeplini şi funcţia de diriginte, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Anexa la OMEN 5451/2013, Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic 2014-2015:

Art. 18 (1) Activităţile specifice funcţiei de diriginte se organizează şi se desfăşoară la toate clasele şi formele de învăţământ din învăţământul preuniversitar, în conformitate cu precizările Ministerului Educaţiei Naţionale.
(2) Indemnizaţia pentru activitatea de dirigenţie sau consiliere şi orientare vocaţională se acordă, conform reglementărilor în vigoare, la toate formele de învăţământ. La forma de învăţământ cu frecvenţă redusă indemnizaţia pentru activitatea de dirigenţie sau consiliere şi orientare vocaţională, conform prevederilor legale în vigoare, se acordă numai pentru lunile în care se organizează sesiunile de predare-evaluare.
(3) Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control nu poate îndeplini funcţia de diriginte, nu poate efectua ore de consiliere şi orientare vocaţională şi nici ore de dirigenţie. În situaţii excepţionale, când la nivelul unei unităţi de învăţământ nu există suficiente cadre didactice calificate titulare sau angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, personalul didactic de conducere poate îndeplini şi funcţia de diriginte, la propunerea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ şi aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.
vioher
 
Mesaje: 1
Membru din: 09 Feb 2009, 16:13


Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron