"CURATENIA" DE PRIMAVARA A CIUNTIT BRASOVUL

ROMANIA DESFRUNZITA - Sunteti multumit(a) de starea spatiilor verzi din localitatea Dumneavoastra ?

Foarte multumit(a)
0
Niciun vot
Putin multumit(a)
0
Niciun vot
Multumit(a)
0
Niciun vot
Nemultumit(a)
2
40%
Foarte nemultumit(a)
3
60%
Nu ma intereseaza
0
Niciun vot
 
Voturi totale : 5

"CURATENIA" DE PRIMAVARA A CIUNTIT BRASOVUL

Mesajde dan_iorga » 31 Mar 2007, 18:23

Curatenia de primavara se practica in toata lumea...civilizata. Doar ca la noi, are particularitati "mioritice". Mai precis, musai cineva trebuie sa omoare ceva. In cazul de fata, spatiile verzi. Arbori taiati, arbori ciuntiti, garduri vii scoase din radacina, parcuri intregi rase de pe fata pamantului.

Fiecare dintre noi a observat, in ultimii ani, actiunile furibunde, fara precedent, impotriva parcurilor si spatiilor verzi din Brasov si din tara. Parcuri si spatii verzi, care si asa, erau insuficiente. Contravenind chiar tuturor legilor ecologice europene. Si asta pentru ca avem "specialisti". "Specialistii" din administratia locala si a firmelor de "intretinere" ale spatiilor verzi , "specialistii" de pe scara blocului, etc. Numai asa se poate explica felul in care s-a facut "toaletarea" arborilor in martie, cand aceasta trebuie facuta inainte ca aceste plante sa intre in perioada de vegetatie. Pentru ca altfel, pur si simplu, MOR. Sau, in cel mai bun caz, vor da doua, trei frunze, sau o coroana schiloada.

Sa ne asteptam asadar, dragi prieteni, in aceasta vara, preconizata a fi cea mai calduroasa si secetoasa din istoria recenta a Romaniei si a intregii planete, la surprize din cele mai neplacute: un oras incins, plin de praf si microbi. Un oras in care nu vom mai gasi decat rar racoarea. Un oras de beton si asfalt. Un oras al celor care fac legea dupa bunul lor plac si, un oras in care noi, muritorii de rand, vom cauta cu lumanarea, ca Diogene, un petec de umbra. Sau de sanatate.

Daca credeti ca se poate schimba ceva in bine, adaugati fotografiile voastre pe:

http://ph.groups.yahoo.com/group/Ecoter ... rowse/12a4

P.S. Asteptam de asemenea comentarii: unde se taie, ce se mai distruge, ce se mai dezmosteneste. Adica, ceva despre nimicul care a mai ramas.
Fişiere ataşate
Brasovul ciuntit-Caragiale_018.jpg
SALVATI SPATIILE VERZI !
Brasovul ciuntit-Caragiale_018.jpg (16.06 KiB) Vizualizat de 283 ori
Zambeste, maine poate fi mai bine !
Dan Iorga
Avatar utilizator
dan_iorga
 
Mesaje: 23
Membru din: 09 Mar 2006, 19:15
Localitate: Brasov/Romania

Înapoi la Biologie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori