cum se poate schimba un profesor?

Un forum dedicat discutiilor intre elevi si profesori. Ai ceva de spus? Te asteptam aici.

cum se poate schimba un profesor?

Mesajde dy68 » 01 Dec 2007, 15:39

Buna ziua. sunt mama unui copil de clasa a v a care face limba franceza, anul I de studiu. Este un copil cu o situatie buna, chiar foarte buna la majoritatea obiectelor, mai putin la limba franceza la care are doua note de patru, luate la doua lucrari. Dupa prima nota am crezut ca este problema lui, ca este obiect nou si nu intelege, asa incat am inceput sa stau cu el, sa-l ajut sa invete, sa-l verific. Dar a venit urmatoarea lucrare si desi invatasem cu el tot ce se cerea, am avut surpriza sa constat ca a luat tot nota patru. Comparand cele doua lucrari, a doua era clar mai buna decat prima desi eu nu pot fi obiectiva in privinta asta, oricat mi-as dori.
Am mers la scoala si am constatat ca in situatia copilului meu este jumatate de clasa. Am vorbit cu doamna diriginta care la randul ei a vorbit cu doamna profesoara si concluzia a fost ca sunt copiii slabi, rai si neatenti. Problema insa este ca toti copiii doamnei, din toate clasele la care preda, sunt in aceeasi situatie. M-am informat si am aflat ca doamna doreste sa vina elevii la pregatire la dumneaei si situatia se rezolva.
eu imi cunosc copilul, stiu ce stie, am fost sa vorbesc si cu doamna profesoara, dar in ziua in care am fost eu doamna lipsea si era suplinita de o alta doamna de lb. franceza. Am stat de vorba cu aceasta doamna, care s-a aratat surprinsa ca baiatul meu are asemenea probleme, deoarece in ora dumneaei l-a remarcat ca fiind un elev pregatit si care a raspuns foarte bine.
Intrebarea mea este: ce demersuri pot face eu, ca parinte, pentru a shimba profesoara de la clasa? Se poate asa ceva?
Pentru ca un lucru e sigur: ori pleaca doamna, ori mut copilul, la alta scoala daca la alta clasa nu este posibil.
Baiatul este abia clasa a v a si nu vreau sa porneasca cu acest handicap, din cauza unei doamne profesoare care nu stie sau nu vrea sa evalueze corect cunostintele unui elev.
Multumesc, astept sugestii :wink: (sau reclamatii :( ).
dy68
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Oct 2007, 23:30

Mesajde dy68 » 01 Dec 2007, 15:58

Revin spunandu-va ca doamna profesoara, pana la acesta data, nu a facut nici o verificare orala a elevilor, in schimb le-a dat si a treia lucrere, la sfarsitul unitatii 3. O lucrare din materia care se cuprinde in aproximativ zece pagini, data in zece minute. Majoritatea elevilor au spus ca nu au reusit sa termine toate subiectele din cauza timpului scurt. Astept cu nerabdare rezultatul.
dy68
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Oct 2007, 23:30

cum se poate schimba un profesor

Mesajde betiana » 01 Dec 2007, 17:59

Solicitarea trebuie sa vina din partea tuturor parintilor elevilor din aceasta clasa si sa fie catre director.Trebuie sa specificati (argumentati) lucrurile care va nemultumesc.Singura nu veti avea sorti de izbanda.
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

Mesajde dy68 » 01 Dec 2007, 18:03

Multumesc, banuiam eu ca asa se procedeaza. Totusi, in ce situatii as putea cere sa mut copilul la alta clasa?
dy68
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Oct 2007, 23:30

Mesajde emilia_07 » 17 Dec 2007, 18:32

Ce repede schimbati voi, parintii , profesorii...Dar pe voi cine va schimba de la locul vostru de munca? Cine va face o verificare? Cine va da afara cand gresiti? Cine va blameaza cand metoda d-v nu e buna? V-ati invatat sa schimbati profesorul, mai bine v-ati schimba atitudinea si e mai bine sa nu va mai credeti atotstiutoare, ca la predat se pricep toti...V-ati invatat, una doua, profesorul e de vina, mai bien controlati-va copilul. Sunt dezgustata de opinii de genul asta.
emilia_07
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Mar 2007, 17:33

Mesajde dy68 » 17 Dec 2007, 19:10

De ce sunteti asa suparata? Nu sunteti de acord ca exista si profesori cu probleme? Cand este un copil problema se ajunge pana la exmatriculare iar cand profesorul este vinovat cine sa ia atitudine daca nu noi, parintii?
Daca m-am hotarat sa postez pe acest forum am facut-o dupa ce am studiat serios problema. Profesoara in cauza este cunoscuta si in scoala si in afara scolii. La dumneaei totul se rezolva ducand copilul la pregatire, o practica des intalnita de altfel in invatamantul nostru. In ceea ce priveste copilul, nu aveti dumneavoastra grija, este preocuparea si datoria mea principala de aceea stiu foarte bine care este situatia.
dy68
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Oct 2007, 23:30

Mesajde emilia_07 » 17 Dec 2007, 20:27

Daca profesorii face acest lucru pentru a avea cat mai multi copii la meditatie, inseamna ca au ajuns rau de tot. Insa, stiu cazuri, cand au fost dati afara profesori pentru simplul motiv ca nu primea x si y (copil vedeta) numai note de 9 si 10. Asa ca, intelegeti de ce sunt suparata...si se practica cam des chestia asta cu ,,nu-mi convine profesorul, il dau afara". Nu stiu in ce domeniu lucrati, dar nu v-ar conveni, credeti-ma!
emilia_07
 
Mesaje: 10
Membru din: 19 Mar 2007, 17:33

cum schimbam un profesor

Mesajde profabio » 14 Ian 2008, 22:28

La sedinta cu parintii ,consiliul parintilor ar trebui sa faca o sesizare si sa scrie punctual care le sunt nemultumirile vis-a vis de profesoara de franceza.
Dirigintele prezinta situatia Consiliului Profesoral,precum si Consiliului de Administratie.
Profesoara implicata are si ea dreptul sa prezinte situatia.Daca se dovedeste ca elevii si parintii au dreptate se poate schimba prof. de la clasa.
profabio
 
Mesaje: 4
Membru din: 07 Ian 2008, 18:52

Re:

Mesajde ionutdanielnica » 11 Dec 2009, 21:30

emilia_07 scrie:Daca profesorii face acest lucru pentru a avea cat mai multi copii la meditatie, inseamna ca au ajuns rau de tot. Insa, stiu cazuri, cand au fost dati afara profesori pentru simplul motiv ca nu primea x si y (copil vedeta) numai note de 9 si 10. Asa ca, intelegeti de ce sunt suparata...si se practica cam des chestia asta cu ,,nu-mi convine profesorul, il dau afara". Nu stiu in ce domeniu lucrati, dar nu v-ar conveni, credeti-ma!


Imi cer scuze ca nu dau un raspuns pentru problema!

Eu sunt elev, iar la noi la scoala este o astfel de problema. Nu stiu de ce, doamna emilia_07, sunteti asa de revoltata. Profesorii nu ar trebui sa favorizeze copiii.

P.S.: Aveti greseli de ortografie!
ionutdanielnica
 
Mesaje: 2
Membru din: 11 Dec 2009, 21:07

Re:

Mesajde ianchis » 26 Dec 2009, 19:25

emilia_07 scrie:Daca profesorii face acest lucru pentru a avea cat mai multi copii la meditatie, inseamna ca au ajuns rau de tot. Insa, stiu cazuri, cand au fost dati afara profesori pentru simplul motiv ca nu primea x si y (copil vedeta) numai note de 9 si 10. Asa ca, intelegeti de ce sunt suparata...si se practica cam des chestia asta cu ,,nu-mi convine profesorul, il dau afara". Nu stiu in ce domeniu lucrati, dar nu v-ar conveni, credeti-ma!

Poate doamna emilia_07 a fost putin cam categorica, insa are dreptate. Noi suntem schimbati precum camasile. E drept, exista si profesori nedrepti, dar sunt si extrem de multi parinti cu pretentii absurde, pretentii de care daca nu tii cont, "ti-o iei in freza" (imi cer scuze, dar mi s-a parut expresia cea mai potrivita). Nu vorbim neaparat despre acest caz, deschis in acest topic. Eu personal o cred pe doamna care a deschis topicul. Pare o persoana destul de rationala si, daca s-au mai sesizat si alti parinti din alte clase si din clasa copilului, atunci inseamna ca este adevarat. Insa nu putem generaliza. Daca profesoara nu este cum trebuie, uniti-va si rezolvati problema, dar cu argumente si dovezi pertinente. Nu trebuie sa schimbati clasa/scoala atat de repede.
Avatar utilizator
ianchis
 
Mesaje: 1450
Membru din: 09 Noi 2009, 16:56

Re: cum se poate schimba un profesor?

Mesajde sarmissa » 27 Dec 2009, 16:18

Poate nu stiati dar... legea nu permite ca un cadru didactic sa mediteze (contra cost) elevii de la clasele la care preda. Daca sunt elevi care au probleme cu invatatura (la sc. noastra) se aplica un program de recuperare sau pregatire suplimentara, in afara orelor de curs, ca si pentru elevii care participa la olimpiade. Nu este obligatoriu, nu convine multora, dar este mult mai eficient pentru elevi si nu creeaza probleme celui care este cu adevarat cadru didactic, ba... chiar are punctaj pentru calificativul "f.b." sau pentru salariul de merit sau 2% (care acum nu mai sunt...).
sarmissa
 
Mesaje: 95
Membru din: 10 Apr 2007, 22:23

Re: cum se poate schimba un profesor?

Mesajde sportiv » 27 Dec 2009, 19:14

Imi plac aceste comentarii,dar intrebarea a fost daca poate schimba profesoara (intrebarile erau cine?,de ce? si cand?)
Daca cineva va poate raspunde la aceste intrebari e bine!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: cum se poate schimba un profesor?

Mesajde sarmissa » 27 Dec 2009, 19:49

Da, se poate schimba profesorul de la clasa daca exista motive intemeiate. Doamna, din ceea ce spune, ar avea aceste motive. Acum 2 ani si la clasa fiului meu (care a fost elev la un liceu de elita al tarii) a fost schimbata profesoara de limba romana pentru ca timp de 3 ani (in clasele IX, X, XI) cand venea la clasa, nu facea nimic legat de programa scolara (era prinsa in proiecte Comenius-Socrates si mai mult statea prin exterior). Mai tot timpul povestea ce a facut in aceste proiecte si ce a vazut pe unde a fost. A fost suportata tot acest timp cu speranta parintilor (unii dintre noi profesori) ca lucrurile se vor schimba in bine. Cum si la inceputul clasei a XII-a a procedat la fel, venea dupa 15-20 de minute dupa ce se suna de intrare sau pleca cu aceleasi minute mai devreme de la ora, s-a luat decizia de catre elevi si parinti de a o schimba. S-a facut un tabel cu semnaturile elevilor clasei si unul al parintilor in acest sens, o cere la directorul scolii si un demers la inspectoratul scolar. Nu a fost usor, dar s-a rezolvat, desi in urma inspectiilor care i s-au facut dupa aceste demersuri a rezultat ca face lectii deosebite, de exceptie, confirmate si de elevii participanti la aceste ore. Dar, cum acestea s-au facut doar la inspectie, nu a fost suficient pentru parinti. Daca era nevoie, se mergea pana la ministru.
sarmissa
 
Mesaje: 95
Membru din: 10 Apr 2007, 22:23

Re: cum se poate schimba un profesor?

Mesajde sj2602 » 27 Dec 2009, 19:59

sarmissa scrie:Poate nu stiati dar... legea nu permite ca un cadru didactic sa mediteze (contra cost) elevii de la clasele la care preda. Daca sunt elevi care au probleme cu invatatura (la sc. noastra) se aplica un program de recuperare sau pregatire suplimentara, in afara orelor de curs, ca si pentru elevii care participa la olimpiade. Nu este obligatoriu, nu convine multora, dar este mult mai eficient pentru elevi si nu creeaza probleme celui care este cu adevarat cadru didactic, ba... chiar are punctaj pentru calificativul "f.b." sau pentru salariul de merit sau 2% (care acum nu mai sunt...).

Stimata doamna, tot cadrul didactic stie ca nu are voie sa dea meditatii. Dar ne puteti Dvs spune cum sa traim din salariile noastre fara meditatii? Sa va dau un exemplu-situatia mea. Am liceul Pedagogic de 5 ani cu dubla specializare, facultatea de Psiho-Pedagogie, module pedagogice, cursuri de perfectionare, vechime 8 ani si gradul didactic definitiv. Teoretic iau in mana 800 ron, dar nu am mai luat atata de cel putin o jumatate de an. Acuma ni se taie din salarii in fiecare luna, la vara o sa mi se dea, probabil 500 ron pe luna. O sa primim 500 ron x 3 luni (iunie, iulie si august) = 150 ron luati in iunie si care trebuie sa ne ajunga pana in octombrie (pt septembrie luam banii in octombrie), cand o sa iau iar 700 ron. Mai pe scurt, traim 4 luni din 15 milioane lei vechi. Eu va spun sincer, mi se rupe de punctaje, de calificativul "f.b." (care nu-mi tine mie de foame), de salariul de merit (pe care-l primesc numai favoritii directorilor- nu e nicidecum pe merit) sau de cei 2% pe care eu nu-i gasesc pe nicaieri in buzunar. Eu mananc pita, nu punctaje. Iar pita se cumpara cu bani.....
Revenind la subiectul cu doamna profesoara, eu nu cred ca un om ajuns la o anumita varsta se mai poate schimba. Poate doar de frica, dar nu prea mult.
sj2602
 
Mesaje: 76
Membru din: 18 Sep 2009, 15:18

Re: cum se poate schimba un profesor?

Mesajde sarmissa » 27 Dec 2009, 21:32

Asa cum am precizat in cele spuse anterior, sunt profesor (de 26 ani) si am afirmat ca nu e legal sa meditam elevii din clasele la care predam. In rest... nu ne opreste nimeni (si daca mai platim si impozit pe ceea ce luam din meditatii, cu atit mai bine pt noi (dar acesta ar fi un alt subiect)).
In rest, aveti perfecta dreptate, suntem categoria cea mai prost platita, poate de aceea unii dintre noi procedeaza asa cum a relatat doamna dy 68.
La scoala noastra salariile de merit sau 2% s-au dat pe baza portofoliului personal realizat dupa fisa de evaluare intocmita cf. metodologiei si aprobata in CA si CP si primeste aceste recompense doar acela care a demonstrat ca are o activitate deosebita de a celorlalti colegi (prin care a acumulat un punctaj cat mai mare) demonstrata nu doar cu ,,hartii" ci si cu alte documente palpabile: fotogtafii, filme, rezultate la concursuri, olimpiade, ...Daca la d-tra este altfel, luati atitudine. Dar si acesta este un alt subiect care nu-si are locul aici.
sarmissa
 
Mesaje: 95
Membru din: 10 Apr 2007, 22:23

Următorul

Înapoi la Dialog cu elevii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator