cum putem scapa de frica de profesor?

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

cum putem scapa de frica de profesor?

Mesajde chireaciprian » 06 Ian 2006, 21:33

baiatului meu ii este frica de profesorul de matematica,si din aceasta cauza nu se poate concentra la tabla iar rezultatele sunt dezastruoase
chireaciprian
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Ian 2006, 21:13

Mesajde lucky6emi » 06 Ian 2006, 22:57

Sa aflati mai intai raspuns la cateva intrebari:
1.Se teme de nota?
2.Se teme de reactia profesorului la raspunsul sau?
3.Este profesorul prea sever?
4.Se teme de reactia dv in cazul unei note mai mici?
5.Este o fire emotiva de obicei?
De fapt primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este de fapt ce il sperie.Apoi ,cred eu ,ar trebui sa aveti o discutie cu profesorul caruia sa-i explicati ce va supara si ce ati dori sa faca in continuare pentru a se rezolva situatia.
Avatar utilizator
lucky6emi
 
Mesaje: 4708
Membru din: 06 Sep 2005, 16:46
Localitate: Arad

Mesajde invatator » 07 Ian 2006, 15:56

...si inca:
-rezultatele in scris sunt mai bune?
-emotia se produce numai in raspunsuri orale la matem sau in mare parte doar la matematica?
-are dificultati in abordarea acestui obiect?
- cu dirigintele ati discutat?
- cu consilierul?

Doresc copilului dvs sa depaseasca acest moment f f neplacut in viata unui elev! Trebuie sprijinit de toti cei care-l iubesc!
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Mesajde aniova30 » 08 Ian 2006, 14:36

De cat timp este elevul acestui profesor ?

Cu fostul invatator , care cu siguranta va cunoaste foarte bine si copilul si ( daca ati pastrat aceeasi scoala ) si profesorul de matematica , ati discutat ?
aniova30
 
Mesaje: 192
Membru din: 25 Dec 2005, 11:15

Mesajde mirelar » 22 Ian 2006, 10:48

Intrebarile pentru a afla cauza sunt binevenite, dar ce ne facem daca ne izbim de "renumele" unui profesor si mai ales de perseverenta acestuia in a fi "perfectionist'? Stiu si eu, din experienta fetitei mele, de un asemenea profesor ale carui merite( pe langa exceptionala pregatire ) constau si in terorizarea copiilor: corigente la final de ciclu, corigente pentru jumatate din efectivul clasei etc.
Asa ca fetita mea(clasaa 8-a) nici n-a indraznit sa ridice mana de teama: notei, reactiei profesorului, inposibilitatii de a salva media..
De discutat cu profesorul ...nici nu incape vorba! Si eu ma tem de reactia post-discutie sau de urmari.Si doar suntem cadre didactice amandoi. :?
mirelar
 
Mesaje: 176
Membru din: 29 Aug 2005, 15:33

Mesajde oana1964 » 29 Ian 2006, 08:32

se pare ca autorul topicului a uitat sa mai raspunda .. :lol: :lol:
frica s-ar putea sa nu fie de profesorul de mate ci de parinti. mie imi era teama de cearta de acasa daca luam o nota mai mica de 9; cu cat era nota mea mai departata de 9 sau de 10, cu atat mai dur era taica'meu... :? :(
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Re: cum putem scapa de frica de profesor?

Mesajde mmihaela66 » 29 Ian 2006, 12:48

chireaciprian scrie:baiatului meu ii este frica de profesorul de matematica,si din aceasta cauza nu se poate concentra la tabla iar rezultatele sunt dezastruoase


Cred ca putem privi si altfel lucrurile.
Ce meserie au parintii?
Noi suntem profesori de matematica , amandoi si fata noastra , mai sensibila era la clasa a V a tot timpul stresata sa nu greseasca la mate.
Din dorinta de a nu gresi , gresea elementar , banal .
A trebuit mult timp , multa munca sa inteleaga ca trebuie sa invete pentru ea , nu pentru nota , nu pentru noi parintii.
Faptul ca noi suntem profesori nu inseamna ca ea trebuie sa ia numai 10.
Este eleva si trebuie sa se bucure de aceasta perioada frumoasa si unica.
Acum este clasa a IX la mate - info , invata constant si nu mai este stesata deloc de faptul ca noi suntem prof.
Tot din teama de a nu gresi nu a vrut sa participe la olimpiada. Am inteles-o si nu am fortat-o.
A ales activitati extrascolare si noi am fost alaturi de ea.
Cred ca trebuie discutat mult cu copilul -in primul rand parintele.
Daca parintii sunt prof. stresul copilului este mult mai mare.
Subiectul ramane deschis, poate ar trebui copilul sa discute cu alti copii care au trecut prin asta. Ar fi mai aproape de inima lor stiind ca nu este singurul.
mmihaela66
 
Mesaje: 20
Membru din: 28 Ian 2006, 19:14

Mesajde anne_marie » 29 Ian 2006, 15:04

nu vreau sa fiu rea , dar , oare elevul uita TOT de frica profesorului cand este langa el la tabla? nu v-ati gandit ca ar putea fi o scuza? copiii sunt inventivi.................
anne_marie
 
Mesaje: 421
Membru din: 26 Noi 2005, 23:20
Localitate: Germania

Mesajde dia_cos » 31 Ian 2006, 17:28

mirelar scrie:Intrebarile pentru a afla cauza sunt binevenite, dar ce ne facem daca ne izbim de "renumele" unui profesor si mai ales de perseverenta acestuia in a fi "perfectionist'? Stiu si eu, din experienta fetitei mele, de un asemenea profesor ale carui merite( pe langa exceptionala pregatire ) constau si in terorizarea copiilor: corigente la final de ciclu, corigente pentru jumatate din efectivul clasei etc.


Mă miră referinţa dvs. la "excepţionala pregătire"... În ce domeniu? Matematică, istorie, arte plastice...? Omul acela este profesor, nu matematician, nu istoric, nu pictor sau altceva. Terorizarea elevilor (mai ales cea psihică, de o factură uneori criminală - da, aţi citit corect) este cea mai crasă eroare pedagogică imaginabilă. Asta în cazul în care nu se înscrie în sfera patologiei psihiatrice... Oricum, ambele variante îl descalifică profesional.

Copiii au o enormă nevoie de a-şi manifesta personalitatea iar şcoala trebuie să fie locul unde aceasta să se poată valoriza. Dacă şcoala (fie şi numai prin câţiva profesori mai "perfecţionişti") îi sperie, o vor respinge şi îşi vor căuta refugiul în medii în care sunt acceptaţi (de pildă în gaşca de cartier). Şcoala trebuie să fie atractivă, prietenoasă, interesantă... să fie - dacă-mi permiteţi - "cool". Pentru un profesor, abordarea diferenţată a fiecărui copil în parte - în funcţie de temperament, de capacitate, de provenienţă socială etc. - este o datorie elementară. A trata brutal un elev emotiv este, pur şi simplu, o barbarie (din nou: sau un simptom de schizofrenie).

Poate veţi spune că reacţia mea este disproporţionată. Nu sunt isterică şi mă bazez pe experienţa mea de părinte. Întâlnirea mea cu doi asfel de "terorişti" s-a petrecut tocmai când fiica mea - elevă în clasa a 11-a la un liceu "de elită" - trecea printr-un moment dificil: o stare depresivă, diagnosticată şi în tratament (pentru cine nu ştie: e o carenţă temporară de serotonină - nu e un "moft", puteţi căuta referinţe). Ceea ce s-a întâmplat a fost la limita umanului (vă scutesc de detalii) şi mi-a distrus orice urmă de încredere în capacitatea şcolii de a oferi copilului meu serviciile educaţionale pe care le aştept în simpla mea calitate de contribuabil. Indiferent de situaţie, este inadmisibil să intri cu bocancii în sufletul unui copil. Traumele pot fi de lungă durată.

Diana
dia_cos
 
Mesaje: 36
Membru din: 31 Ian 2006, 16:09

Mesajde mara2006 » 18 Mar 2006, 13:43

Subscriu parerii mai sus mentionate.

Sunt unii profesori care considera ca simplul fapt de a fi detinatorii unei diplome (cine stie cum luate?! pentru unii) le da dreptul implicit la respectul elevilor lor! ABSURD! Nu poti cere unui elev si parintilor lor sa te respecte pentru faptul ca diploma ta este de profesor!
Respectul ti-l castigi prin competenta ta ca profesor-pe specialitate si ca psihopedagog-! Elevii(si parintii lor) nu sunt dusmanii profesorilor decat daca acestia, prin comportamentul lor ii desconsidera si ii trateaza ca atare.
Am auzit multe opinii in cancelarii (sunt profesor si eu): AH! Ce le-am facut! Le-am pus de-a 2 si 3! Mi-e rusine in aceste conditii ca apartin acestei tagme in care exista si atata ignoranta!
Vorbim de reforme, cerem peste tot drepturi (salarii) care sa ne redea statutul pierdut dar nu facem nimic pentru a ne recastiga acest statut prin noi insine, nu din mila guvernantilor.

Sunt si adevarati profesori printre noi!
Aceia care nu sunt huiduiti la ore, care nu sunt afectati si nu se tem de "golanii" care "nu mai pot fi controlati din cauza democratiei"! Ma-nclin in fata acestora!
mara2006
 
Mesaje: 10
Membru din: 14 Feb 2006, 20:40

Mesajde emil » 19 Mar 2006, 11:44

aaa scrie:
mara2006 scrie:....Sunt si adevarati profesori printre noi!
Aceia care nu sunt huiduiti la ore, care nu sunt afectati si nu se tem de "golanii" care "nu mai pot fi controlati din cauza democratiei"! Ma-nclin in fata acestora!

Cei mai multi elevi vin la scoala doar pentru note!(de fapt pentru diploma :oops: ) Pe foarte putini ii intereseaza sa invete, ci mai mult ce nota primeste! "Respectul" , controlul, golania, huiduiala,.... toate sunt determinate de interes: NOTA!

Nu inteleg de ce ne mintim singuri si ne prefacem a crede! :oops: :oops: :oops: :oops:

Vedeti si sondajul de pe prima pagina!
Parerile sunt impartite.
Eu as zice ca NOTA este, intradevar un mobil, dar, cel putin in liceele bune, elevii sunt motivati in mare parte de dorinta de a reusi in viata. Aceasta inseamna in primul rand, admiterea la facultate.
Motivatia pentru stiinta, pentru cunoastere este f mult dependenta de profesor, de talentul acestuia! Experienta personala imi spune ca trebuie sa ii motivezi pemanent elevului, "pentru ce ii trebuie" cunostintele pe care i le transmiti tu.
Nu cred ca trebuie sa fim radicali !
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde emil » 19 Mar 2006, 13:23

A avea o diploma pentru a merge la Facultate, a avea BANI,...etc, inseamna a reusi in viata.
Fiecare individ este liber sa judece "reusita in viata"
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde mara2006 » 19 Mar 2006, 20:23

Din pacate realitatea cotidiana nu ne ofera decat putine "modele" de reusita in viata care au la baza munca pe bancile scolii. Ce vedem in jurul nostru? Proxeneti care au case si masini de lux, tinere care prefera legaturi cu indivizi intre doua varste "aranjati' s.a.
Rolul profesorului(ca educator) este de a constientiza elevii ca "traim" vremuri anormale,dar specifice pentru o perioada de trecere spre normalitate care sunt sigura ca va veni! Sistemul valorilor este acum debusolat, dar prin educatia in care sa credem si noi, profesorii am putea schimba situatia. Suna idealist?

Posibil, dar cert este ca noi trebuie sa lucram la mentalitate, or' asta este cel mai greu de schimbat. Dar insist pe faptul ca, noua, profesorilor ne revine aceasta sarcina! Suntem pregatiti sa ne-o asumam?!
mara2006
 
Mesaje: 10
Membru din: 14 Feb 2006, 20:40

Mesajde mara2006 » 19 Mar 2006, 20:23

Din pacate realitatea cotidiana nu ne ofera decat putine "modele" de reusita in viata care au la baza munca pe bancile scolii. Ce vedem in jurul nostru? Proxeneti care au case si masini de lux, tinere care prefera legaturi cu indivizi intre doua varste "aranjati' s.a.
Rolul profesorului(ca educator) este de a constientiza elevii ca "traim" vremuri anormale,dar specifice pentru o perioada de trecere spre normalitate care sunt sigura ca va veni! Sistemul valorilor este acum debusolat, dar prin educatia in care sa credem si noi, profesorii am putea schimba situatia. Suna idealist?

Posibil, dar cert este ca noi trebuie sa lucram la mentalitate, or' asta este cel mai greu de schimbat. Dar insist pe faptul ca, noua, profesorilor ne revine aceasta sarcina! Suntem pregatiti sa ne-o asumam?!
mara2006
 
Mesaje: 10
Membru din: 14 Feb 2006, 20:40

Mesajde betiana » 08 Aug 2006, 20:31

Mi-aduc aminte de clasele gimnaziale.Era demult.Dar nu o sa uit frica pe care am trait-o la ora de muzica.Cand eram scoasa la tabla uitam solfegiul.Totul mi se stergea din memorie.Iubesc muzica,dar acea profesoara ma teroriza.Era un fel de zgripturoaica.Un adevarat cadru didactic ar trebui sa gaseasca metoda de a se face placut elevilor,de a-i stimula si nu de a-i teroriza.La scoala e bine sa mergi cu placere,cu gandul ca o sa descoperi lucruri noi despre elementele vazute si nevazute ale lumii.Nu notele mici ma inspaimantau in copilarie,ci mastile fioroase ale unor profesori.As vrea ca la vremuri noi sa existe si profesori noi.Oameni dedicati meseriei lor si care inteleg universul copilariei. :evil:
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

Următorul

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori