de constantanistor » 08 Iul 2009, 07:44
Iata câteva trucuri utile: 1. OPTIMIZAREA materialului il poate reduce de la 8-9Mb la 1- sau 2Mb. OPTIMIZAREA se realizeaza deschizând pps-ul, dând click dreapta pe o fotografie si apasati show picture toolbar sau bara de instrumente imagine.Va aparea o bara cu mai multe iconite.Apasati patratelul cu sageti in colturi. Apoi din noua fereastra selectati all picture(sau "Toate imaginile din document) si webEcran, apoi ok si gata.Salvati din nou prezentarea DAR preferabil cu alt nume, ADICA la numele existent adaugati o cifra 2 sau Versiunea-2 si veti vedea ca s-a micsorat.
Daca vreuna din imaginile inserate e prea mare(peste 500Kb) atunci MICSORATI-O cu programul ACDSEE , INAINTE de a aplica optimizarea descrisa mai sus. Oricum , optimizarea trebuie facuta, la sfarsit, findca va compresa mult documentul
Si inca ceva : Nu copiati imaginea cu COPY si PASTE !! E bine sa o INSERATI din meniul INSERT / Picture( sau Imagine) / From File( sau "Din Fisier'' )
Explicatiile nu-mi apartin, le-am gasit aici pe forum, le-am utilizat si functioneaza!