CTA “Henri Coanda”, Bucuresti, Diseminare proiect Erasmus

CTA “Henri Coanda”, Bucuresti, Diseminare proiect Erasmus

Mesajde -jcool- » 17 Iun 2024, 16:11

Colegiul Tehnic de Aeronautica “Henri Coanda”, Bucuresti, Sector 1
PROIECT ERASMUS
Date generale
Număr acreditare: 2022-1-RO01-KA120-VET-000109238
Numărul proiectului: 2023-1-RO01-KA121-VET-000127192
Apel la propuneri: ERASMUS+-KA121-VET-2023
Tipul acțiunii: KA121-VET
Autoritatea finanțatoare: Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (AN)
Data începerii proiectului: 01/06/2023
Data încheierii proiectului: 31/08/2024
Durata proiectului: 15 luni
Grant Cuantumul maxim al grantului acordat: 70068.00 euro
Obiectiv general: Creşterea flexibilităţii sistemului de formare profesională din cadrul Colegiului Tehnic de Aeronautica “Henri Coandă”, Bucuresti
Obiectiv 1
Consolidarea invatamantului tehnic profesional si dual din cadrul Colegiului Tehnic de Aeronautica „Henri Coanda” prin cresterea nr de clase cu minim 1 clasa/an si prin incheierea a cel putin 2 parteneriate nationale si transnationale/an pana in 2027.
Acest obiectiv se leaga de nevoia de atragere a elevilor catre invatamantul profesional si dual si cresterea nr de clase prin crearea unei oferte educationale centrata pe formarea competentelor-cheie necesare unei dezvoltari durabile, promovarii mediului antreprenorial si pentru adecvarea la modele culturale ale unui viitor imprevizibil. Totodata ne dorim atragerea partenerilor unde elevii (inclusiv cei din categoriile defavorizate) pot beneficia de stagii de practica care le vor permite sa-si dezvolte competentele profesionale, competentele-cheie cu caracter transdisciplinar in vederea dezvoltarii personale, pentru insertie profesionala si incluziune sociala si pentru a face fata schimbarilor economice, sociale, culturale, informationale.
Obiectiv 2
Dezvoltarea competentelor profesionale, cheie si transversale pentru 80 de elevi de clasa a X-a si a XI-a din domeniul Mecanic, Electromecanic si Electric, prin efectuarea a 3 saptamani (90 de ore) de stagii de pregatire practica pana in 2027.

Obiectiv 3
Dezvoltarea formarii continue precum si utilizarea instrumentelor digitale, a noilor tehnologii si a metodelor inovatoare de predare/evaluare, masurate pe o scara de la 1 la 10, pentru 16 cadre didactice VET si tutori de practica pana in 2027
Activități:
Pentru cadrele didactice VET:
- Job shadowing (5 zile + 2 zile transport)
- Cursuri și formare ( 5 zile + 2 zile transport)
Scop, obiective, finalitate program cadre didactice VET
Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” beneficiază de un grant acordat de Uniunea Europeană pentru creşterea flexibilităţii sistemului de formare profesională din unitatea de învățământ.
Un număr de 4 cadre didactice VET participă la un Job Shadowing în cadrul programului ERASMUS + nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000127192, anul I de acreditare cu nr. 2022-1-RO01-KA120-VET-000109238, în perioada 12-18 februarie 2024, în Istanbul, Turcia. Cu această ocazie cei 4 profesori VET vor avea ocazia să observe sistemul de învățământ din Turcia precum și învățământul tehnic profesional și dual.
Organizația de primire se numește YESEVİ AKADEMİ EĞİTİM KURUMU din Istanbul, Turcia.
În prima zi de Job Shadowing, în cadrul proiectului ERASMUS+ cu nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000127192, cei 4 profesori VET de la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” au avut ocazia să viziteze spațiile de lucru din cadrul liceului YESEVİ AKADEMİ EĞİTİM KURUMU din Istanbul, Turcia. Liceul, care este unul particular este dotat cu standuri de lucru moderne, simulatoare de zbor, de escamotare a trenului de aterizare, de intervenție în caz de depresurizare pe care elevii de la calificarea Tehnician în aviație învață să lucreze în condiții similare celor reale.

În cea de-a doua zi de Job Shadowing, în cadrul proiectului Erasmus nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000127192
cei 4 profesori implicați în program au vizitat două firme care activează în domeniul aviației: ADF și CNK. Firma ADF produce material didactic destinat liceelor și universităților cu profil aeronautic din Turcia și din alte țări precum America, India, Tailanda, Suedia, etc.
A treia zi de Job Shadowing în cadrul proiectului Erasmus implementat de Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă s-a desfășurat la liceul tehnologic și Școala Vocațională din Kadikoy, Istanbul.
În penultima zi de mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + cu nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000127192, a avut loc ceremonia de acordare a diplomelor de participare și a certificatelor Europass de către directorul liceului Yesevi Havacilik din Istanbul, Turcia.
În ultima zi de mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ cu nr.2023-1-RO01-KA121-VET-000127192, cei patru profesori VET de la Colegiul Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă" au vizitat Muzeul de Aviație din Istanbul, Turcia

Pentru elevi:
Scop, obiective, finalitate program elevi
Se vor realiza mobilitati pe termen scurt în scopul învățării pentru elevi: elevii pot petrece o perioadă în străinătate pentru a studia la o școală parteneră sau pentru a efectua un stagiu în cadrul unei alte organizații relevante din străinătate. Trebuie definit un program individual de învățare pentru fiecare participant.

Elevii de clasa a X-a de la Colegiul Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă" beneficiază de un stagiu de pregătire practică de 3 săptămâni la liceul particular YESEVİ AKADEMİ EĞİTİM KURUMU din Istanbul, Turcia.
Acreditare Erasmus+, domeniul VET, an I, nr. proiect 2023-1-RO01-KA121-VET-000127192
Beneficiar - Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă
Perioada - 19 martie- 6 aprilie 2024
Organizația de primire - YESEVİ AKADEMİ EĞİTİM KURUMU
Participanți - 20 elevi însoțiți de 2 cadre didactice
În prima săptămâna de stagii de pregătire practică la partenerul turc, elevii și-au exersat abilitățile practice și cunoștințele teoretice specifice domeniului de pregătire mecanică.
S-au efectuat vizite culturale la Palatul Dolmabahce și Moscheea Albastră.
În cea de-a doua săptămâna de stagii de pregătire practică la partenerul turc, elevii au efectuat nituirea mecanică și au exersat fazele nituirii.
Vizita unor oficialități din Ministerul Educației din Istanbul
Elevii au efectuat o vizită la Turkish Technic care se ocupă de mentenanța avioanelor Turkish Airlines și care desfășoară operațiuni de întreținere-reparație și testare cu o rată ridicată de fiabilitate și timp de livrare rapid.
Ultima saptamana de stagii de pregatire - Evaluarea elevilor participanți și ceremonia de absolvire a stagiilor de practică.
Un proiect Erasmus desfășurat de școli trebuie să aibă în vedere cele 4 “dimensiuni orizontale” promovate în program: Incluziune și diversitate, Practici responsabile și durabile din punct de vedere al mediului, Transformarea digitală în educație și formare și Participarea la viața democratică.
Echipa de proiect
Reprezentant legal – director, prof. ing. Barosan Coralia
Responsabil implementare proiect – prof. ing. Bojanopol Gabriela
Responsabil cu monitorizarea si evaluarea standardelor de calitate – prof. Mihaescu Viorica
Responsabil cu selectia si pregatirea participantilor – prof. ing. Rolea Florina
Responsabil cu diseminarea si impactul proiectului – prof. Ignat Minerva
Responsabil cu comunicarea si OLS – prof. Boangiu Roxana
Responsabil IT – prof. Bistreanu Daniela
Responsabil financiar – contabil sef Popa Verginica
Secretar sef – Marinescu Mariana
-jcool-
 
Mesaje: 1
Membru din: 21 Apr 2014, 00:57

Înapoi la Proiecte didactice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori