CREDITELE

CREDITELE

Mesajde iuly69 » 18 Ian 2008, 15:04

AS DORI SA STIU MAI MULTE DESPRE ACESTE CEDITE,CE SE PARE CA SUNT OBLIGATORII.MA POATE LAMURI CINEVA?ESTE VORBA DE CREDITELE IN INVATAMANT CARE DE LA ANUL SE PARE CA LE VOM FACE PE BANII NOSTRI.[/b]
iuly69
 
Mesaje: 3
Membru din: 05 Noi 2007, 23:31

Mesajde petr_onela » 19 Ian 2008, 21:28

Din cate stiu eu, aceste credite sunt obligatorii pentru cadrele didactice care nu au urmat o forma de perfectionare in ultimii 5 ani (facultate, grad).
Este necesara acumularea unui numar de 100 de credite. Dupa alti 5 ani trebuie alte cursuri pentru acumularea creditelor.
Trebuie sa va mai spun ca , de exemplu, prin programul Academica, dupa terminarea unui curs de se obtineau cca 40 de credite. Aceste cursuri sunt mari consumatoare de bani si timp.
Avatar utilizator
petr_onela
 
Mesaje: 35
Membru din: 13 Aug 2007, 15:12
Localitate: Buzau

Mesajde petr_onela » 19 Ian 2008, 21:31

Si inca ceva...
Nu toate cursurile sunt "cotate" cu credite. Anul trecut CCD-urile nu aveau cursuri cu credite, dar stiu ca faceau demersuri pentru anul acesta.
Avatar utilizator
petr_onela
 
Mesaje: 35
Membru din: 13 Aug 2007, 15:12
Localitate: Buzau

Mesajde dascal » 30 Ian 2008, 21:16

Nu cred ca e tarziu sa va spun ce stiu eu despre credite.
Sunt cursuri tinute in cadrul CCD punctate cu credite (ex.strategii pentru dezvoltarea gandirii critice), cursuri fara credite ( ex. consiliere si
orientare ). Sunt cursuri si cu credite transferabile valabile pe toata periaoda de dascal (ex. TIC).
Despre necesitatea lor hotarati dumneavoastra !
Toate bune!
dascal
 
Mesaje: 60
Membru din: 25 Apr 2007, 21:26

Mesajde gica_ionescu » 30 Ian 2008, 21:56

La noi, facultatea nu este luata in calcul...Doar cursurile cu credite ale CCD.
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Mesajde gherghescudoina » 01 Feb 2008, 17:07

gica_ionescu scrie:La noi, facultatea nu este luata in calcul...Doar cursurile cu credite ale CCD.

ca la noi la nimenea! cum se poate să nu fie luate în calcul creditele de la facultate?? Dar de la grade didactice??? Profesorii care prezintă acele cursuri nu sunt tot absolvenţi ai facultăţilor de la care nu contează creditele?
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

CREDITE

Mesajde adam » 03 Feb 2008, 03:26

EU STIU CA SI CEI CARE AU TERMINAT O FACULTATE BENEFICIAZA DE 180 DE CREDITE.
adam
 
Mesaje: 158
Membru din: 15 Feb 2006, 19:33

CREDITELE

Mesajde romel » 06 Feb 2008, 05:07

Încă de prin 2004 s-a încercat să se desfăşoare activitatea de perfecţionare a cadrelor didactice, o dată la 5 ani, conform Legii învăţământului. Fiecare a făcut în fel şi chip şi a obţinut mai nimic. Asta din cauza celor de deasupra noastră la nivel de judeţ. Creditele sunt nişte puncte care se obţin dacă urmezi anumite cursuri. Ele se obţin dacă au aviz ministerial. Eu am făcut mai multe cursuri prin CCD în ultimii 5-6 ani şi, neştiind "cum şi cu ce se mănâncă", m-am hrănit cu punctele (creditele) găsite în gaura unui covrig. Alţii au mai rupt câte o bucăţică din colacul lui, dar, precum şoarecii, pe furate; în general acei care erau erau bine informaţi, dar nu cu ştiinţa didacticii, ci cu cunoştinţe nedidactice-băgăreţii.
Cei mai vârstnici, înainte de 1989, ne perfecţionam prin Liceele pedagogice sau Universităţi o dată la 5 ani, în mod obligatoriu, combinând periada de perfecţionare cu obţinerea definitivatului, gradelor II şi I sau urmând universităţi. Le făceam înghiţindu-le şi pe nemestecate, dădeam examene la fiecare disciplină, aproape ca la definitivat şi primeam note. În 1992 mi-am dat gradul I, dar de atunci am uitat că mai sunt astfel de cursuri. La drept vorbind ele sunt bune, dar costă bani şi timp. Acum sunt presiuni, dar nu s-a pus bine pe roate activitatea, ci aş cum spuneam, pe "apucate". Cred că ele vor fi obligatorii în perspectivă şi necesare. Depinde cine, cum şi când le vor organiza şi vor fi de valoare în "marea concurenţă" care se apropie să ne dea săruturi, între care unele vor fi şi otrăvitoare!... Perfecţionări facem şi prin comisiile şi cercurile pedagogice, dar la care unii participă asudând şi alţii asudă participând! Păcat că nu sunt şi ele puctate ! Ar trebui, dar acei care asudă şi nu cei care fug de ele.
Anul trecut a apărut Ord.MEdCT, 541 / 8.03 (căutaţi-l pe www.edu.ro) care face precizări clare, temeiuri legale şi metodologii. Judeţele care au luat aspectul în serios, printre care şi al meu, Neamţ, au făcut acest pas.
Personal particip la un astfel de curs organizat de ISJ Neamţ prin Universitatea "Al.I.Cuza" din Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, DPPD (Direcţia Pentru Perfecţionare Didactică). Am început în ianuarie şi facem cursuri până în martie (sâmbăta şi duminica), iar acum în vacanţă în fiecare zi. Avem un orar întocmit de Universitate, iar cursurile sunt la Curriculum, Didactică şi specialităţi (română, matematică, cun. mediului). Educatoarele, învăţătorii şi profesorii sunt astfel grupaţi şi participă în oraşele, bine alese, după zone. Se deplasează numai cei din mediul rural, dar deplasările trebuie, probabil, decontate. Cheltuielile sunt făcute de către MEdCT. În perspectivă, nu ştiu ce va fi, dar e foarte greu să te deplasezi la un centru universitar. Avem ce învăţa, credeţi-mă! Finalizarea se face prin portofolii individuale, adunate apoi pe specialităţi. Se fac notări cu calificative. Sunt trei module ( Curiculum etc.) şi se desfăşoară pe parcursul a 100 de ore (nu am timp să dau toate detaliile). La fiecare modul obţinem 30 de credite. Acum am ales Modulul I,curriculum. În vară sau toamnă voi face modulul II şi apoi pe al III-lea. Şi, am scăpat! Urmează alţii... Profesorii sunt admirabili. Combină prelegerile cu lucrări practice, în care, cu excepţia înţelegerii unor termeni pe care-i utilizăm, dar nu am ştiut cum să-i ordonăm în demersurile noastre didactice, ne descurcăm foarte bine ca practicieni. Şi schimburile de opinii dintre noi sunt de bun augur. De unde la început puteam să ne retragem, unii solicită să se înscrie, dar e prea târziu pentru această serie. La sfârşit vom primi diplome de la universitate după modelul celor de studii. Hazlie chestie: ne întâlnim cei care mai avem puţini ani până la pensie. Avem răgaz să depănăm multe amintiri, foşti colegi de liceu, şi mai vârstnici, dar şi mai tineri, în general cei cuprinşi între 40 şi aproape 60 de ani. Ne vedem tot cu inimi tinere, tot frumoşi, unii pe alţii, dar pe noi înşine nu ne vedem decât în oglindă, care de fiecare dată minte! Chiar şi numai pentru asta şi tot merită făcute cursurile, dacă sunt organizate în judeţele noastre, iar la concurenţă nu me mai gândim prea mult! Ce-i de făcut?! Luaţi legătura cu inspectoratele şcolare şi "Bateţi fierul cât e cald!"
Vă doresc să aveţi parte de finalizarea lor, de aprecierea pe care o meritaţi, de putere, curaj şi răsplată a muncii măcar la nivel occidental, pentru că ştiu că sunteţi îndreptăţiţi. Suntem oare la început de mileniu III ?
Cu respect, Romel din Piatra-Neamţ
Avatar utilizator
romel
 
Mesaje: 284
Membru din: 30 Dec 2007, 22:18

Mesajde gherghescudoina » 06 Feb 2008, 18:14

Mi se pare ruşinos din partea celor care au primit nişte funcţii cu rol PRINCIPAL de a informa pe cei din jur asupra noutăţilor administrative sau didactice ...inerente meseriei noastre. Mă refer la METODIŞTI, FORMATORI, RESP DE CERC PEDAGOGIC ŞI CHIAR RESP AI COMISIILOR METODICE şi care ( cel puţin la noi, dar am auzit că nu numai la noi) profită de informaţiile pe care le primesc ( cursuri, concursuri pt elevi, simpozioane,...,) şi nici prin cap nu le-ar trece să că au DATORIA de a le prezenta în şcolile din care fac parte şi chiar de a se asigura că s-au făcut înţeleşi de colegii lor.....mai bine ar fi atunci să participăm toţi la informările metodice organizate de Inspectoratele Şcolare.....că altfel nu avem acces la informaţii sau , poate, doar "prietenii" acestor persoane.
RUŞINE LOR!!!! :oops:
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

CREDITELE

Mesajde adimatu » 06 Feb 2008, 19:25

Pentru gherghescudoina,

Nu trebuie sa rusinati pe toata lumea. Informatiile sunt publice si le gasiti actualizate pe www.edu.ro si pe www.cnfp.ro.
Ordinele ministerului nu vin numai pentru anumite persoane in scoala.
adimatu
 
Mesaje: 124
Membru din: 23 Mai 2006, 13:02
Localitate: Timisoara

Re: CREDITELE

Mesajde gherghescudoina » 06 Feb 2008, 20:18

adimatu scrie:Pentru gherghescudoina,

Nu trebuie sa rusinati pe toata lumea. Informatiile sunt publice si le gasiti actualizate pe www.edu.ro si pe www.cnfp.ro.
Ordinele ministerului nu vin numai pentru anumite persoane in scoala.

CHIAR AŞA??!!!
1. În primul rând nu m-am referit la Ord. Ministrului care face anunţuri despre salarizare, vacanţe, zile libere,....
2. Apoi că nu toată lumea are Internet- vezi mediul rural-
3. Care este rolul acestor ŞEFI dacă nu ACESTA- de a informa "subalternii"???
4. Adevărul este că unii ar face ORICE pt un punct în plus ( la nu ştiu ce dosar....) chiar DEZINFORMEAZĂ pe ceilalţi
5. Ar trebui să-i reclamăm atunci când descoperim că nu ne-au informat la timp!
6. RUŞINEA se referă la cei care adoptă astfel de practici necolegiale...
7. Nu sunt puţini care practică acest mod de....viaţă.SĂ LE FIE RUŞINE! :wink:
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde gherghescudoina » 06 Feb 2008, 21:51

Voiam să mai adaug observaţia că aceste informaţii ne sunt necesare nu pt noi ci pt elevii noştri care-i aud pe colegii de la alte şcoli că au participat la vreun Concurs-la care au primit premii....Probabil aceste practici îşi au rostul pt o concurenţă cât mai redusă din partea celorlalte şcoli...
Am participat cu elevii la un concurs de Ed civică la care TOŢI participanţii cunoşteau subiectele....oarecum, adică ştiau că vor avea de redactat o compunere despre un anume drept al copiilor şi pt ei secretul era doar: care drept va fi cel despre care să scrie....
Despre astfel de situaţii vorbesc!
Să nu vă mai spun că acest Concurs a avut loc şi în anul care a trecut dar noi n-am auzit de aşa ceva....
CEI CARE AU DE PIERDUT ÎN PRIMUL RÂND SUNT ELEVII, ASTA TREBUIE SĂ SE ÎNŢELEAGĂ!
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

creditele

Mesajde doina2008 » 12 Feb 2008, 20:45

Timp de 5 ani trebuie sa facem 90 de credite. Prin programul national de perfectionare ACADEMICA se obtin 30 credite pentru un modul de 100 ore. Apoi se acorda credite si la cursurile prin CCD, cam 3 credite pentru 10 ore. Si incetul cu incetul se aduna.
La noi in scoala este un responsabil cu dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice care raspunde de perfectionare si ne informeaza, ne inscrie.
Nu stiu exact daca e asa, dar ni s-a spus odata la o consfatuire ca se acorda din oficiu 30 de credite pentru studiile terminate si mai trebuie sa facem 60. Cred ca 30 de credite pentru cei cu liceul pedagogic.[/i]
doina2008
 
Mesaje: 5
Membru din: 24 Ian 2008, 20:49

Mesajde iuly69 » 13 Feb 2008, 17:44

VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU INFOR MATIILE TRANSMISE.CONCUZIA ESTE CA VA FI UN INVATAMANT AL BUZUNARELOR PLINE
iuly69
 
Mesaje: 3
Membru din: 05 Noi 2007, 23:31

Re: CREDITELE

Mesajde o_ileana » 27 Feb 2008, 15:47

adimatu scrie:Pentru gherghescudoina,

Nu trebuie sa rusinati pe toata lumea. Informatiile sunt publice si le gasiti actualizate pe www.edu.ro si pe www.cnfp.ro.
Ordinele ministerului nu vin numai pentru anumite persoane in scoala.


Nu gasesc :adresa M.Ed.C. nr. 29523 din 5.04.2007 ( despre perfectionarea/formarea continua a c.d.?)
Am cautat-o la adresele de mai sus si nu dau de ea.
Poate cineva sa o posteze?

Multumesc.
o_ileana
 
Mesaje: 128
Membru din: 31 Aug 2005, 11:58

Următorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron