Concursul cel mai (inter)Activ utilizator

Intrebari si raspunsuri despre concursurile organizate de didactic.ro.

Concursul cel mai (inter)Activ utilizator

Mesajde emil » 07 Ian 2006, 23:35

Va facem cunoscut ca am prelungit data limita a concursului pana la 31 ianuarie 2005. Asteptam cat mai multi pretendenti la marele premiu: LAPTOP-ul !
Fac precizazarea importanta ca nu schimbam cu nimic regula jocului dar, avand in vedere miza, dar si caliatatea pe care vrem sa o imprimam continutului portalului, vom aprecia MATERIALELE ORIGINALE, mult mai mult decat preluarile de subiecte si programe sau alte lucrari copiate din diverse locuri.
ATENTIE! Materialele originale trebuie sa aiba SEMNATURA((numele) AUTORULUI sau grupului care a realizat!
Mai fac observatia ca propunerile de carti VOR FI RESPINSE daca nu contin o mica recenzie asupra continutului, sau nu vor fi apreciate ca si contributii. NU vor intra in calculul de punctaj, propunerile de manuale avizate de MEdC, aflate in circuitul oficial.


Mult succes!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde efodorean » 08 Ian 2006, 04:16

* Este foarte bine ca ati prelungit data concursului,mai ales ca a fost vacanta si multe,poate prea multe sarbatori si invatatorii/profesorii s-au gandit la cu totul altceva.Si apoi,incepe perioada evaluarilor,cand va ploua cu teze si teste de evaluare.Si ZESTREA site-ului se va imbogati.

* Regula jocului nu prea a fost respectata si,in urma cu trei zile v-am intrebat daca este corect si indicat sa fie postate subiecte de examene si programe.Atunci mi-ati spus ca au venit sugestii din partea unor utilizatori si ca se pot posta si astfel de materiale.
Cred ca ar fi fost corect din partea dumneavoastra sa-mi spuneti ca nu sunt acceptate programe si subiecte de examene.Asa nu am fi irosit timp si enrgie cautand materiale.In acest timp poate lucram o fisa,care poate avea sansa sa fie originala.
Ceea ce regret aici este ca,pe langa colegele de la scoala am antrenat-o pe fiica mea in "jocul"acesta si a ramas cu un gust amar ( nici asa nu avea ea o parere prea buna despre profesori,desi ambi parinti au slujit scoala).Nu stiu ce placere sadica a avut persoana care a notat cu 3 numai materialele postate de mine si fiica mea.Dar nu are rost sa mai discutam.Nu m-au deranjat niciodata notele primite pentru materialele mele,dar de data asta m-a durut.Era nota copilului meu.Si sa nu-mi spuna cineva ca nu a stiut cine este.Si-a dat numele adevarat.Noi-familia noastra nu avem nimic de ascuns,dar asta nu inseamna ca ne lasam terfelite si batjocorite de niste porniri rautacioase.
Cred ca era mai cinstit daca dl.Onea nu ar fi aprobat programele de la inceput si nu ar mai fi aparut acest neajuns.Sau era nevoie de inca un motiv ca sa declansam discutii pe forum?A fost prea multa liniste in ultima vreme?

Regret ca am trimis invitatii parintilor elevilor mei-cadre didactice universitare.Unii au si raspuns invitaiei si s-au inscris deja.probabil ca au intart si pe forum.Ce parere isi vor face despre profesori?Ce parere isi vor face despre mine-care incerc sa fiu un om serios si responsabil-cand vor vedea in ce hal sunt tratata?

In urma cu cateva zile Maricica Popov se retragea pentru ca la cateva zile sa reapara.Didactic.ro creaza dependenta.O stim cu totii!Dar orice invat are si un dezvat.

Are sa-mi fie foarte greu sa ma despart de didactic,dar de data asta a fost prea mult.

Va doresc celor ce ramaneti aici sa aveti parte de sanatate si sa castigati LAPTOPUL.Sa stea o saptamana la fiecare dintre voi,utilizatorii activi.Poate era mai bine sa nu fie pus in joc un premiu asa de mare.Valorile materiale distrug valorile morale.

Pacat! Mare pacat!

Ecaterina Fodorean
efodorean
 
Mesaje: 2530
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde emil » 08 Ian 2006, 04:21

TOATE materialele aprobate pe site vor fi notate in concurs.
Numai ca acele preluate vor avea o pondere mica in punctaj.
Diadactic.ro stimuleaza creativitatea si functioneaza dupa principiul:
Nu suntem numai CONSUMATORI de informatie, ci si PRODUCATORI!

mult succes in toate
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Da

Mesajde sfetnicul » 08 Ian 2006, 14:09

Apreciez cele spuse aici.
Ba mai mult, într-un mesaj privat îi spuneam domnului Emil că ar trebui ca toate notele care se acordă pe site să poarte semnatură. Orice cadru didactic se semnează sub nota dată pe o teză sau lucrare, de ce nu s-ar semna (automat) şi cei care notează cu 3.
Am primit si eu un 2 cândva, cati, pe un material original. Mai nou am fost notat cu 5 pentru niste algoritmi unici în ţară, deşi nu erau ideea mea, ci a prof. univ. Ioan Dănilă, erau creaţia mea grafică.

Ce să mai zic, nu cred că e o problemă şi că se vor supăra profesorii universitari dacă se vor înscrie.
Particip şi eu în concursul pentru laptop. Măcar de-ar încape pe mâinile cuiva care să-l merite, în sensul că îl va utiliza în spirit didactic.

Fie ca cel mai bun să câştige!

SFetnicul
* * *
Invatatorul trebuie sa fie sfetnicul Mariei Sale Elevul.
Avatar utilizator
sfetnicul
 
Mesaje: 480
Membru din: 12 Mar 2005, 18:25
Localitate: Bacau, Romania

Mesajde efodorean » 08 Ian 2006, 14:57

Asa sa fie,Catalin!

"Cel mai bun sa castige!" Cred in impartialitatea juriului si sunt sigura ca nu se umbla cu lucruri necurate.

Macar aici,intre noi,sa fim mai oameni.Macar aici sa ne apreciem munca unul altuia.Fiecare dintre noi stie cat de mult 'trage" la clasa si in cotidian pentru ca totul sa mearga ca la carte.Nu reusim intotdeauna,dar cel putin incercam si daca gresim ar fi bine sa ni se spuna.Asa cred eu ca ar fi bine si cinstit.

Dar aici,pe site,e cineva care chiar cred ca are o problema!Oare ce placere bolnava simte atunci cand raneste?Chestia asta cu notarea nu mi s-a intamplat numai mie.E de ceva vreme si ne suspectam intre noi,iar autorul acelor note isi rade-n pumni!

Initial nu am vrut sa particip la concurs.Apoi,m-a apucat asa deodata si am zis-hai,sa incerc!Sa-mi masor puterile cu tinerii.Nu neaparat pentru laptop,cat mai degraba de dragul emetiilor unei intreceri.Am crezut in fair-play.Dar...ca de atatea ori in viata m-am inselat.

Cel putin cu aceasta ocazia m-am lamurit pentru a nu stiu cata oara ca am colege valoroase la scoala.Si vorbesc aici numai despre colegele mele invatatoare.Au raspuns invitatiei mele de inscriere pe seit 14 doamne,care au si publicat materiale din caietele lor , articole de la sesiunile de comunicari si fragmente din lucrarile de grad I,desene ale copiilor....si peste 10 persoane care nu au postat inca nimic.

Daca nu m-ar fi dezamagit evenimentul de ieri poate ca as fi invitat si colegi profesori.Lucrez intr-o scoala cu peste 100 de cadre didactice - toti unul si unul.

Dar,acum nu mai indraznesc.Pana acum am prezentat didactic-ul ca pe ceva frumos,ca pe un loc unde ai de invatat,unde te simti bine.M-am inselat si nu vreau sa aduc aici oameni care sa-mi reproseze ca de fapt nu e chiar asa o lume mirifica.O fi ea virtuala,aceasta lume,dar in spatele meniurilor stau tot oameni!

Asa ca,deocamdata imi ajut colegele sa publice ce doresc si eu o las mai moale.De ce sa nu ma menajez?

Numai mai bine !

cati
efodorean
 
Mesaje: 2530
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde stanuta_grigorica » 08 Ian 2006, 15:17

Didacticul se bazeaza pe oameni si oamenii sunt cei ce cladesc dar si cei ce darama cetati!Eu sunt impotriva retragerilor in semn de protest...Nu este corect sa abandonezi,Catia!Notele puse ca razbunare sau "ca sa moara si capra vecinului" nu au valoare,nu trebuie sa va afecteze...Fiecare isi stie valoarea si e important sa continuati sa v-o afisati!Succes la concurs si ...nu va mai retrageti!Important e sa participi,nu sa castigi,nu?
PS.Eu nu particip la concurs dar ii voi sustine pe cei mai buni notand CORECT materialele...Pana acum nu prea am facut asta! :cry:
stanuta_grigorica
 
Mesaje: 1095
Membru din: 06 Noi 2004, 21:55

Mesajde gina » 08 Ian 2006, 16:59

Da, si eu am primit note de 3 si am medii de 7 sau 6, desi nu stiu cine si cum a apreciat munca mea! La inceput am fost surprinsa dar, apoi m-am gandit ca se fac glume proaste si nu-mi pasa de notele pe care le primesc !
In ceea ce priveste laptopul, este un premiu exagerat cred eu.De ce ar fi concursuri?! Fiecare isi face lectiile pentru elevi si eventual colegi mai tineri.Eu personal nu particip la acest concurs fiindca nu ma apuc sa fac reclama unui site din interes personal.Reclama am facut la vremea potrivita si cand era firesc. Acum am impresia ca iese in nefiresc situatia..Le doresc succes celor care participa!
gina
 
Mesaje: 1040
Membru din: 24 Sep 2004, 17:20
Localitate: Bucuresti

Mesajde catelutza » 08 Ian 2006, 17:08

M-am inscris pe didactic pentru placerea de adiscuta cu colegi, de a afla lucruri noi si de a beneficia si de materialele altora, dar si altii de ale mele...ca si voi, ceilalti, banuiesc. Chiar de la primele materiale postate am primit note mici (la un moment dat, chiar Vivi zicea ca el da note de 5 - ca sa-i stimuleze pe ceilalti sa vada si sa noteze materialul :roll: cam ciudata metoda, dar...ma rog, asta era metoda lui :wink: ) si de atunci nici nu iau in seama notele. Sunt irelevante atata timp, sa cum zicea si Sfetnicul, nu sunt urmate de o semnatura :!:
Cat despre concurs, iti dau dreptate Gina
[quote]Eu personal nu particip la acest concurs fiindca nu ma apuc sa fac reclama unui site din interes personal.Reclama am facut la vremea potrivita si cand era firesc. [/quote]
Initial nu m-am gandit la asta, dar dupa ce am citit cele scrise de tine...cam asa pare :?


[quote]Poate era mai bine sa nu fie pus in joc un premiu asa de mare.Valorile materiale distrug valorile morale.
[/quote]
Si Ecaterina Fodorean are mare dreptate in cele spuse... :cry:

Oricum, succes celor ce participa!
catelutza
 
Mesaje: 246
Membru din: 16 Oct 2004, 22:16

Mesajde aniova30 » 08 Ian 2006, 17:10

D-na Fodorean , eu nu prea am inteles amaraciunea Dvs. ( cauza ei ) , dar este imposibil sa va retrageti , si spun asta pentru ca , eu fiind noua pe site am cercetat cat am putut si am constatat ca sunteti un om valoros ,cotat ca atare si de multi utilizatori.
Banuiesc ca sunteti un om cu experienta didactica , tratati acest aspect ca pe o nazdravanie a unui elev mai poznas pe care l-ati avut.
Pe de alta parte , notarea materialelor consider si eu ca este un joc pentru foarte multi -materiale ciudate cu note maxime !!! , altele valoroase cu note de 1 ...ma rog. Eu insa as intreba cine si cum stabileste noutatea din materialele noastre pentru ca este o munca serioasa si mai bine se intocmea o grila de punctaj , decat o nota pe care o pune cineva ca sa se distreze.
Fiti rationala si nu dati satisfactie rautaciosilorl.
Fiti un exemplu de perseverenta si pentru fiica Dvs.
aniova30
 
Mesaje: 192
Membru din: 25 Dec 2005, 11:15

Mesajde catelutza » 08 Ian 2006, 20:21

Din punctul meu de vedere, acest concurs are un MARE neajuns: acela ca suntem punctati in functie de activitatea unor alti utilizatori si nu dupa activitatea noastra. Oricat de "apropiati" am fi fata de "invitatii" nostri, nu cred ca ne putem evalua pe noi prin activitatea sau materialele lor.
catelutza
 
Mesaje: 246
Membru din: 16 Oct 2004, 22:16

Ce cred eu

Mesajde sfetnicul » 08 Ian 2006, 21:01

Ceea ce cred eu e ca nu s-a inteles un lucru.
Prezentul concurs are drept scop atragerea de cat mai multi membri activi pe didactic.ro. Acesta este si motivul pentru care dl Emil a prelungit termenul. Nu poti sa dai premiu un laptop pentru 300 de membri noi, din care doar vreo 50 DACĂ vor fi activi cu adevarat!!!

In altă ordine de idei, o comunitate este puternică fie când are foarte mulţi membri (e.g. China e o putere pentru că are 1/5 din populaţia globului!), fie când membrii ei sunt elitişti (nu e cazul didactic.ro).
Mai sunt cazuri fericite când comunităţile virtuale au şi mulţi membri, şi de valoare! Ar putea fi cazul www.didactic.ro dacă fiecare cadru didactic ar constientiza importanţa unui astfel de site pentru binele comun.

E vorba de o revolutie la nivelul mentalului.
Din păcate nu toţi gândim aşa!

SFetnicul
* * *
Invatatorul trebuie sa fie sfetnicul Mariei Sale Elevul.
Avatar utilizator
sfetnicul
 
Mesaje: 480
Membru din: 12 Mar 2005, 18:25
Localitate: Bacau, Romania

Mesajde emil » 09 Ian 2006, 01:10

gina scrie:Da, si eu am primit note de 3 si am medii de 7 sau 6, desi nu stiu cine si cum a apreciat munca mea! La inceput am fost surprinsa dar, apoi m-am gandit ca se fac glume proaste si nu-mi pasa de notele pe care le primesc !
In ceea ce priveste laptopul, este un premiu exagerat cred eu.De ce ar fi concursuri?! Fiecare isi face lectiile pentru elevi si eventual colegi mai tineri.Eu personal nu particip la acest concurs fiindca nu ma apuc sa fac reclama unui site din interes personal.Reclama am facut la vremea potrivita si cand era firesc. Acum am impresia ca iese in nefiresc situatia..Le doresc succes celor care participa!

Cateva lamuriri:
1. Nu vad ce inseamna la dvs. un site de "interes personal"?
2. Nu acceptati ideeea de a face schimb de idei si resurse?
3. Nu acceptati ca in orice lume am trai, suntem, cu sau fara voia noastra evaluati, judecati, poate cu obiectivitate dar si cu rautate!
Daca facem lucruri bune , vor fi din ce in ce mai putine criticile, vor ramne, evident, invidiile. Dumneavoastra insiva sunteti unul dintre cei mai activi utilizatori si ati adus contributii de cea mai buna calitate.
Sincer sa fiu, nu va inteleg atitudinea!

Didactic.ro nu este un site personal. Faptul ca este sustinut de firma Softwin, nu stirbeste cu nimic din calitatea a ceea ce trebuie sa se intample pe acest site, ci dimpotriva. Faptul ca firma, asa cum e normal, are anumite intertese comerciale, prin reclama, nu e legat de continutul materialelor, de calitatea, "intamplarilor" ce au loc aici. Nimeni nu ar fi butut face un asemenea "loc" fara sa aiba o sustinere tehnica/financiara.
Daca dvs. nu sunteti multumita de acest site, nu aveti decat sa folositi alte resurse, alt loc care v-ar putea conveni.
Personal ma simt jignit de afirmatia dvs. M-am oferit, benevol sa munceesc pentru colegi, sa promovez ideea de libertate a resurselor, am construit cu Vivi acest site care serveste o multime de oameni, incearca sa le deschida universul, sa ii ajute sa fie mai buni profesional.
Nu astept multumiri de la dvs. dar nici noroiul pe care il aruncati, nu numai peste munca mea ci si peste contributia a sutelor, miilor de oameni care au adus ceva bun aici.
Nu am decat sa va multumesc ca ati imbogatit tezaurul didactic, dar sa imi exprim indignarea pentru afirmatiile facute...

va doresc mult succes si gand MAI bun!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde irina165 » 09 Ian 2006, 06:58

Credeam ca anul care a inceput o sa fie mai pasnic, dar m-am inselat! Un concurs, indiferent de talia lui, in loc sa stimuleze, provoaca numai divergente si neplaceri. Unde este atunci ideea de fair-play? Unii voteaza materialele cu note mici din pura distractie, nu mi se pare normal sa ne distram pe munca altuia! Invidia si rautatea strica orice competitie. Haideti sa ramanem onesti pana la capat. Pana la urma asta ne e profesia, sa-i invatam pe cei din jur ce inseamna corectitudine, onoare si bunatate. Par ele cuvinte mari, dar ne inconjoara de pretutindeni. Sa incercam sa-i respectam pe cei care fac posibile aceste lucruri.Si nimeni nu e perfect, pana la urma. Nu ajunge, oameni buni, cata rautate vedeti peste tot in jurul vostru? Macar aici sa nu ne lasam atinsi! Sper ca am fost destul de coerenta , e totusi 6 dimineata. Oricum, va doresc mult succes si fiti mai buni!
Avatar utilizator
irina165
 
Mesaje: 1614
Membru din: 19 Oct 2005, 16:30
Localitate: Bucuresti

Mesajde efodorean » 09 Ian 2006, 08:11

aniova30 scrie:D-na Fodorean , eu nu prea am inteles amaraciunea Dvs. ( cauza ei ) , dar este imposibil sa va retrageti , si spun asta pentru ca , eu fiind noua pe site am cercetat cat am putut si am constatat ca sunteti un om valoros ,cotat ca atare si de multi utilizatori.
Banuiesc ca sunteti un om cu experienta didactica , tratati acest aspect ca pe o nazdravanie a unui elev mai poznas pe care l-ati avut.
Pe de alta parte , notarea materialelor consider si eu ca este un joc pentru foarte multi -materiale ciudate cu note maxime !!! , altele valoroase cu note de 1 ...ma rog. Eu insa as intreba cine si cum stabileste noutatea din materialele noastre pentru ca este o munca serioasa si mai bine se intocmea o grila de punctaj , decat o nota pe care o pune cineva ca sa se distreze.
Fiti rationala si nu dati satisfactie rautaciosilorl.
Fiti un exemplu de perseverenta si pentru fiica Dvs.



Va multumesc pentru indemn!Mi-a prins bine , si, cum noaptea sper sa fie un sfetnic bun,m-am trezit cu gandul sa continuu "aventura",nu neaparat pentru a face nefericiti rautacisii,ci pentru ca doresc cu adevarat ca acest concurs sa se desfasoare normal.

Imi cer scuze pentru 'sensibilitatea"mea.Poate ar fi trebuit sa tratez cu indiferenta notarea respectiva (pana acum nu m-a interesat nota!),dar cand vezi sute de materiale de acelasi tip (vorbesc de programe)si sunt notate numai cele postate de tine si fiica ta,parca incepi sa te gandesti,si chiar daca nu esti paranoic - ai impresia ca cineva chiar are o problema cu tine.
Dar aveti dreptate,trebuie sa fiu rationala,sa las sensibilitatea de-o parte si sa merg inainte.Nu m-am lasat doborata de evenimente mult mai triste,petrecute in viata mea,si nu am sa ma las doborita de "joaca unui copil nastrusnic" :wink:

Mai am un motiv pentru care doresc sa particip la concurs.Motivul ar fi ca aici,pe didactic.ro am invatat foarte multe in materie de calculator si internet.Nici un curs de formare nu este mai eficient decat aceasta activitate practica pe care ti-o ofera exersarea si postarea materialele pe site - CU CONDITIA SA FIE ORIGINALE !

Sunt multi colegi aici,care au inceput ca si mine timid,cu mici ezitari.Dar am invata unii de la altii - am invatat din reusite,am invata din greseli.

Didactic-ul m-a ajutat sa-mi lucrez lectiile asa cum doresc eu - fara sa fiu nevoiita sa alerg dupa zeci de aprobari, pe laISJ sau MEC;fara sa mai fiu nevoita sa bat la portile a zeci de edituri pentru publicare ;fara a fi nevoita sa caut sponsori sau sa-mi platesc singura publicarea unui caiet,a unui auxiliar didactic.De aceea MULTUMESC,DIDACTIC.RO!

Sa auzim numai de bine !
cati fodorean
efodorean
 
Mesaje: 2530
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde doina_barsan » 09 Ian 2006, 09:57

Inainte de "a se incinge spiritele" cred ca ar trebui lamurite 2 lucruri:
1. D-na Corcalciuc (Gina) a scris "nu ma apuc sa fac reclama unui site DIN interes personal" si cred ca s-a referit la faptul ca reclama n-o face din interes personal (adica pt a castiga laptop-ul)
2. D-nul Onea a preluat ideea in sensul " Nu vad ce inseamna la dvs. un site DE "interes personal"? " si s-a referit la faptul ca se intelege ca site-ul e de interes personal.
Cred ca schimbarea cuvantului "DIN" in "DE" a dus la aparitia neintelegerii :(
P.S. Problema cu notele proaste date langa alte note de 10 o am si eu dar nu ma mai afecteaza :wink: Cred ca valoarea unui material ar trebui apreciata si dupa numarul de download-uri...
Avatar utilizator
doina_barsan
 
Mesaje: 1710
Membru din: 01 Iun 2005, 20:56
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Concursurile Didactic.ro

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator